Fren ekipmanının en iyisini kullanın.
Aman dikkat "en iyi" derken sokak sürüşü için üretilmiş malzemeden bahsediliyor. Yarış ekipmanlarından uzak durun.
Sokakta carbon/carbon kullanıpta duramayarak hayatını kaybedende çoktur.
Tarih: 23.12.2004 - 01:13 Mesaj konusu:
Yaris motosikletlerinde motoru "durdurmak" tan cok "hizini kontrol altinda tutabilme hassasiyeti" onemlidir. Polat daha iyi izah edebilir ama kisaca bu.
Cogu normal motoru yarisa sokmak icin hazirlarken arka diske fazladan delik acar, pabuclari kesip kucultur vs. Fren iyi tutmasin diye
Sokakta carbon/carbon kullanıpta duramayarak hayatını kaybedende çoktur
ne demek istedin?
Karbon disk karbon ped.
Spuid =Bunun Türkçe'sini bilmiyorum. Karşılığı yoksa hemen birtane bulunmalı. Anlamı, motosiklet kullanmaya yeni başlamış sıfır tecrübeli ama herşeyi maşallah herkesten iyi bilen!! yakında ucuz yedek parça olacak, sigorta oranlarını arttıran zat.
Birara squid'ler arasında pek modaydı c/c. Patır patır öldüler. Onun için sokakta görürlerse aldanmasınlar diye bilinçli ama tecrübesiz dostlara hatırlatmak için ekledim.(Yoksa prensip olarak yarış ekipman ve teknikleri ile ilgili hiçbirşeyi forumlara yazmıyorum.)
Yarışta demeyelim. Pist sürüşü daha doğru. Zaten tüm yarışçılar aslında pist sürücüleridir. Pist sürüşü sokakta yapılanın, kontrollü ortamda daha hızlısı demek DEĞİLDİR!! Apayrı bir mantığı vardır.
Pist frenaj ekipmanlarından sokakta neden uzak durmamız gerektiğine gelice:
1) Frenin birincil önemdeki işlevi nedir? Durmak. Pistte böyle bir birincil önem yok!!
2) Bu tip fren sistemleri sık ve yoğun kullanıma göre tasarlanır. Pistte 30 dakikada yapılan frenaja eşdeğer birşeyi belki sokakta 30 günde yapmayız.
2a) Bu sistemler optimum performanslarını sokakta erişemeyeceğimiz yüksek ısılarda gösterirler. Soğukken bir işe yaramaz.
2b) Çabuk soğuma eğilimleri vardır. Yani sokakta ısınmaz. Anlık ısınsa bile bir sonraki viraja soğur.
polat, bilgi için kendi adıma çok teşekkür ederim.çok açık ifadelerle anlatmışsınız,sizin gibi arkadaşların bilgi ve tecrübelerini paylaşması çok güzel,sanırım pist sürücüsüsünüz
PHAETONW12 dostum rica ederim. Asıl ben değerli vaktinizi ayırıp yazdıklarıma baktığınız için teşekkür ederim.
Yarışçı arkadaşlar zoru ile dirt'ten track'e geçtim ama hiçbir zaman sürüş kariyer opsiyonum olmadı. Son zamanlarda kullandığım tek vasıta ise malesef sarı taksiler
Tarih: 01.01.2005 - 18:11 Mesaj konusu:
deli mengiye katılıyorum
geçici çözüm :!:
ama orjinalden şaşma _________________ S.F.E.N.K.S/stranger
A RH (+) / istanbul/üsküdar
**.................................**
DD amca ve polat yeterli bilgiden de fazlasını vermiş. _________________ -------------hyosung gv 250---------------
---------------06 af 8374-------------------
>>FaRyNyZ aÇyK GaZyNyZ KySyK oLSuN
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız