Tarih: 29.12.2004 - 22:18 Mesaj konusu:
textil den ne kastetildiğine göre değişir. eğer kastedilen goratex ise; soğuktan, rüzgardan, yağmurdan goratex daha iyi korur... düşmeden, sürtmeden de deri daha iyi korur ;-) _________________ Deniz Baygan
polat uzun süreden ne kadar bi zamanı kasdediyosun.
ben mecidiyeköyden çıkıp okmeydanına gidene kadar su geçirmemişti
Açıkçası bilemiyorum. Daha önce D-tec'te benzer bir soru vardı. Dainese yetkilileri "Biz garanti vermiyoruz. Yağışlı havalar için Gore-Tex ve ya D-DRY tercih edin" dediler.
@ZXROSMAN
Isıtmalı iç yelek/ceket/eldiven denediniz mi? Soğuk iklimlerde motor kullananlar çok iyi yorumlar yapıyorlar. Hatta kısmak bile gerekiyormuş pişiriyor diyorlar.
Kayıt: Oct 01, 2004 Mesajlar: 186 Nereden: Ankara - Çayyolu
Tarih: 29.12.2004 - 22:40 Mesaj konusu:
Tekstil mont da deri mont da kullandım. Tekstil gerçekten daha az dayanıklı olabilir ama kesinlikle daha sıcak tutuyor. -8 derece de olsa devamlı motora biniyorum. Tekstilde teknoloji konuşuyor ve daha konforlu seyahat yapıyorsunuz. Karşılaştırmayı şöyle de yapabilirsiniz safyün bir içlik giyiyorsunuz (deri monta benzetilebilir) yada termal içlik kullanıyorsunuz (tekstil monta benzetilebilir) Aralarında çok fark var. Bir de sağanak yağmurda yarım saat gidemezsiniz deri mont ile. Tekstil ile ? Evet.
Kayıt: May 07, 2004 Mesajlar: 4194 Nereden: Hollanda- Konya
Tarih: 29.12.2004 - 22:43 Mesaj konusu:
Alıntı:
@ZXROSMAN
Isıtmalı iç yelek/ceket/eldiven denediniz mi? Soğuk iklimlerde motor kullananlar çok iyi yorumlar yapıyorlar. Hatta kısmak bile gerekiyormuş pişiriyor diyorlar.
Mevcut giyisilerim aslında yeterli geliyor, bu yüzden yazdığınız ısıtmalı kıyafetleri denemedim. Geçen -5 derecede soğuk eldivenlerde geçti, ısıtmalı eldivenler aslında fena olmaz. _________________ Doktorum Kalbimdesin! 34 DC 0239 Konya MD Team
Derinin su geçirmeme özelliği yoktur. Nasıl söyleyeyim, suyu yansıtabilir sadece. Yani ufak bir yağmurda birşey olmayabilirde uzun süreli bir durumda emerde emer.
Dogru deri ufak bir yagmurda problem yaratmaz fazla yagmurda emer ama ben benim spidi icin satilan hususi spraylar var deriyi yagmur suyuna karsi almancasi"impregnieren"yapiyor yani derinin üstünde su gecirmeyen bir cild gibi bir sey !! Yagmur falan gecirmiyor o zaman..Cok sahane bir spray .. ;-) _________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
176,4BG 183,5kg Full Tank
arkadaslar cevaplarınız ıcın cok tesekkurler gonlumde daha sık gorundugu ıcın derıden yanaydı ama goruslerınızde onemlıydı derı mont u alacagım
En iyisini yaparsin dostum :!: :!: _________________ Virajdan cikar cikmaz gelen virajin fren yerine kadar yerde siyah cizgi ciziyorsan makinende güc var demektir
176,4BG 183,5kg Full Tank
Kayıt: Aug 21, 2003 Mesajlar: 895 Nereden: İzmir, Alsancak
Tarih: 01.01.2005 - 03:11 Mesaj konusu:
arkadaşlar ben yıllardır deri ve sentetik mont kullandım.
gece ve yağmurlu zamanlarda da yoğunlukla kullandığım için sentetik kumaştan mont gerekirse de üzerine çok şık oturan bir yağmurluk kullanıyorum. aynısı pantolon için de geçerli. şimdiye kadar sağnak yağmur altında 4-5 saatlik yolculuklarımda hiç sıkıntı çekmedim. yağmurluklar çıkıyor ve hhop altında sıcacık montlarımız (spidi ve dainese kullanıyorum. ama diğer markaları da tavsiye üzerine deneyin. uygun rakama çok iyi modeller bulunabilir)
deri takımı ise baharlarda ve kış mevsiminin yumuşak dönemlerinde kullanıyorum. ıslanınca eski sahibi gibi hayvani bir ağırlık oluyor omuzlarımda pek sıcak tutmuyor ama! altına bir thermo ya da sıcak kazak v.s. giyinin. _________________ Dikkatli, öğrenmeye devam eden motosikletçi gerçek motosikletçidir. Kaza anında karşınızdaki haksız olabilir, siz ise HAKLI ama ÖLÜ!
Tarih: 01.01.2005 - 03:32 Mesaj konusu:
bence de deri ve hatta kanguru derisi bulunabilirse sağlam, dayanaklı ve hafif olur , kaliteli kramponlar da kanguru derisinden yapılıyor. Bu arada fuarı beklemende fayda var , şahsen bizde bekliyoruz. hem fiyat hemde ürün çeşitliliği açısından , motor kıyafeti satan bir arkadaşımın dediğine göre fuarda taiwan malı , deri takımlar 200-250dolar arası satılacakmış benden söylemesi....
Tarih: 01.01.2005 - 20:47 Mesaj konusu:
bencede fuardaher çeşit giysiyi görme şansın olur daha mantıklı ama tekstil daha hafif daha kullanışlı bende tekstil kullanıyorum memnunum _________________ S.F.E.N.K.S/stranger
A RH (+) / istanbul/üsküdar
**.................................**
arkadaşlar annem kıyafet konusunda bir öğretmen. işi kumaşlar... derinin uzun soluklu suya mağruz kalması sonucunda ağırlaştığı gibi içeriye çok fazla ıslaklık geçeceğini bazı kumaşlarda ise bunun olmadığını söyledi. ayrıca deri asla sıcak tutmaz. hayvanda hayvanı sıcak tutan tüyü yünü gibi şeylerdir.. deri soğuğu geçirmez sadece. rüzgardan korur ama hava soğuksa ısıtmaz... bende dainese nin goratex ini kullanıyorum ve memnunum. ha dayanıklılık konusunda deri daha iyidir diye tahmin ediyorum. ayrıca race motorda sıcaklık olduğu gibi rüzgar da olacağı için deri daha mantıklı olabilir. ama ben bir cruiser sürücüsü olarak tekstil kullanıyorum ve bana yetiyor... _________________ -------------hyosung gv 250---------------
---------------06 af 8374-------------------
>>FaRyNyZ aÇyK GaZyNyZ KySyK oLSuN
Kayıt: Oct 03, 2004 Mesajlar: 623 Nereden: Ystanbul/Bayrampa?a
Tarih: 03.01.2005 - 00:33 Mesaj konusu:
Abi nedir bu dainese Allah aşkına...
Yoksa dainese bu sitenin ana sponsoruda bizim mi haberimiz yok?
Bence fuarı bekle illa ki marka merakın varsa dainese al...
Ama bence motorunlada alakalı bu olay.Mesela ben YBR 125 kullanıyorum gidip motorun yarı fiyatı para verip marka mont alırsam çok ilginç olur
Ha şunu diyenler olabilir motorunu değiştirebilirsin ama montun ve kaskını değiştirmek zorunda kalmazsın.Onada eyvallah. _________________ ...YAMAHA YBR 125...
...34 BK 010...
...2005 MODEL GRY...
...B Rh ( + ) ...
ThE_Unforgiven, ucuz etin yahnisi bol olur... güvenlik bu... kaskıma ve montuma daha doğrusu full kıyafetlerime 4 milyar gibi ciddi bir para harcadım. motorum 6.600 kıyafetlerim 4 milyar. komik değil mi? peki ben o kıyafetleri almasaydım beni geçirdiğim kazalardan sonra hastahanede gelip güldürmek istermiydin? sakın yanlış anlama kişisel olarak sana bir lafım yok. haklı olduğun noktalar vardır kendine göre. ama şunu unutma kimi deliler güvenliğe para harcar kimi deliler de onun yerine başka şeylere... bu insanın kendi öncelik sırasına göre değişir... _________________ -------------hyosung gv 250---------------
---------------06 af 8374-------------------
>>FaRyNyZ aÇyK GaZyNyZ KySyK oLSuN
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız