Kayıt: Mar 16, 2005 Mesajlar: 618 Nereden: ISTANBUL/Bostancy
Tarih: 07.03.2007 - 19:22 Mesaj konusu:
süpermiş vallahii.. _________________ DÜZ YOLDA ESERIM, MAKASTA GEÇERIM, VIRAJDA KAYARIM. NE GTI NE STI NE GSI.HEPSI HIKAYE ! MOTORCUYUM BEN G E Ç I L M E Z I M ! ! ! since1998 Licensed by YAMAHA-R1
YAMAHA-R1 SERİ ÜRETİMİ OLAN "DÜNYANIN EN İYİ MOTORU!!"
Tarih: 08.03.2007 - 13:12 Mesaj konusu:
oh be uzun süredir faydalı birşey okuyamıyoduk şu forumda,henüz okumam bitmedi ama biran önce teşekkür etmek istedim.. ellerine sağlık _________________ E. OBAKAN
ya istiklal ya ölüm...
alemin kralı carsı herkeze jarsı
Tarih: 08.03.2007 - 14:25 Mesaj konusu:
"Bedeninizi motorla birlikte yatırın; motoru bedeninizi dik tutarak kendinizden uzağa itmeyin."
Ama sürücü kurslarında bunların tam tersi anlatılıyo...
neden
Tarih: 08.03.2007 - 15:00 Mesaj konusu:
arzuche demiş ki:
"Bedeninizi motorla birlikte yatırın; motoru bedeninizi dik tutarak kendinizden uzağa itmeyin."
Ama sürücü kurslarında bunların tam tersi anlatılıyo...
neden
Bedenin dik tutularak motorun uzağa itilmesi enduro/kros tekniğidir. Caddede kullanılan spor motor tekniği değildir. Caddede düşük süratlerde oturma pozisyonu yüksek enduro tip bir motor kullanıyorsanız bu şekilde dönebilirsiniz ama yüksek süratlerde bu yapılmamalıdır güvenli olmaz.
Uyarı.: Bu vesileyle uyarmış olayım anlatılan motordan sarkma tekniği pist tekniğidir. Yolda da trafik müsaitse uygulanabilir ancak en ufak bir çukur yada çıkıntının yaratacağı sarsıntı/sekme düşmek demektir.
Tarih: 16.03.2007 - 10:22 Mesaj konusu:
ellerine sağlıkk bende kaydettim çok faydalı pratik bilgiler _________________ LIFE ; as if you will die tomorrow , DREAM ; as if you will live forever....
Tarih: 16.03.2007 - 10:59 Mesaj konusu:
eline sağlık kardeşim çok faydalı bir iş yapmışsın tek tek okudum benimde bilmediğim şeyler olduğunu farkettim teşekkür ederim.
Topiğin fazla ilgi görmez çünkü burda insanlar genelde başka şeylerle uğraşıyor ama ne olursa olsun burda görmek istediğimiz yazılar bunlar,çünkü diğerleri zaten hayatın her anında var tekrar teşekkürler. _________________ 2001 ZX-12 R *****2008 HAYABUSA [SON NOKTA]
****2005 GSX R 600 *** 2006 R1
** 2005 HONDA SHADOW
**** 2006 HAYABUSA (PERT )
Tarih: 19.03.2007 - 15:55 Mesaj konusu: Re: Kontra tekniğini daha açık bir biçimde anlatabilecek var
vdeny demiş ki:
Kontra tekniğini daha açık bir biçimde anlatabilecek var mı? Bu arada gerçekten çok teknik ve objektif bir bilgilendirme olmuş. Ellerine sağlık.
Ben kontra teknigine dair en kolay aciklama olarak sunu duydum. Fizik kurallari dahilinde ne kadar gercekcidir bilemeyecegim fakat mantikli geldi. Yardimci olacaksa paylasayim:
Gidonu ittiginiz zaman motosiklet kuvvetin uygulandigi tarafa dusmek istiyor (Sola donmek icin sol elcigi itiyoruz) bu da motosikletin sol tarafa yatmasini ve donmesini sagliyor.
Okuduklarima gore (sahsen kendim denemedim):
Eger bir bisiklet tekerlegine ulasma imkaniniz varsa kontra teknigini gozlemleme sansina sahipsiniz.
Tekerlegi sokun ve iki elinizin arasinda tutun. Siz veya bir baskasi tekerlegi dondurmeye baslasin. Belli bir hizdayken tekerlegi saga-sola dondurun. Gyroscopic (turkcesini bilmiyorum ) etki ile tekerlegin bir tarafa yattigina sahit olacaksiniz. _________________ Ozan
Tarih: 21.03.2007 - 17:10 Mesaj konusu: Re: Kontra tekniğini daha açık bir biçimde anlatabilecek var
fbracer demiş ki:
vdeny demiş ki:
Kontra tekniğini daha açık bir biçimde anlatabilecek var mı? Bu arada gerçekten çok teknik ve objektif bir bilgilendirme olmuş. Ellerine sağlık.
Ben kontra teknigine dair en kolay aciklama olarak sunu duydum. Fizik kurallari dahilinde ne kadar gercekcidir bilemeyecegim fakat mantikli geldi. Yardimci olacaksa paylasayim:
Gidonu ittiginiz zaman motosiklet kuvvetin uygulandigi tarafa dusmek istiyor (Sola donmek icin sol elcigi itiyoruz) bu da motosikletin sol tarafa yatmasini ve donmesini sagliyor.
Okuduklarima gore (sahsen kendim denemedim):
Eger bir bisiklet tekerlegine ulasma imkaniniz varsa kontra teknigini gozlemleme sansina sahipsiniz.
Tekerlegi sokun ve iki elinizin arasinda tutun. Siz veya bir baskasi tekerlegi dondurmeye baslasin. Belli bir hizdayken tekerlegi saga-sola dondurun. Gyroscopic (turkcesini bilmiyorum ) etki ile tekerlegin bir tarafa yattigina sahit olacaksiniz.
Gyroscopic power: Açısal ivme gücü
Sağ tarafa bastınız motor yattı, sizin ve motorun kütlesine eşit bir yerçekimi kuvveti bastığınız taraftadır. Karşı tarafta ise açısal ivme gücü motoru düzeltmeye çalışmaktadır. Siz kontrollü bir şekilde kontra basmaya devam ederek yer çekimi güçlerine yardım edersiniz ancak motorda dönen parçaların, tekerlekler, motor, mil ve dişlililerin yarattığı açısal ivme sizi düşmekten korurken motorun alt tarafını sizin altınıza kaydırır. İşte mucize buradadır. Aşağıda bir tasvir yolluyorum.
Tarih: 23.03.2007 - 20:34 Mesaj konusu:
heyocan dan,sevimli ve mutevazi avatarli alfa ya tskler. yalniz,metinde verilmis fotograf ve grafik gosterimlerin disinda belirtilmis ve uzerleri kirmizi carpili resimleri acamadik.yoksa onlar, belirgin olan foto ve grafik gosterimlere mi aitler.
metni ilk ve acele okuyusta bazi deyimlere takildik.tekrar okuyunca ,yine cozemessek,alfa nin yardimini isteyecegiz.
sevgiler
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız