Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Motosiklet Dönüş Ve Fren Teknikleri

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Motosiklet Dönüş Ve Fren Teknikleri

Motosiklet Dönüş Ve Fren Teknikleri
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
YAMAHA-R1
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ISTANBUL/Bostancy

MesajTarih: 07.03.2007 - 20:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum süpermiş vallahii.. Alkışlıyorum

http://www
Başa dön
YAMAHA-R1 Çevrimdışı YAMAHA-R1 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
rEnE
Üye
Üye

Nereden: Denizli

MesajTarih: 07.03.2007 - 20:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hocam harika bilgiler Bravo Ellerinize saglık Alkışlıyorum Alkışlıyorum
İngilizce metinlerin orjinali sanırım, yada ben öyle anladım ?
AlenAlper
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 08.03.2007 - 08:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Oldukca içerikli yazılar olmuş..Bunların hepsini bir başlık altında toplayalım ve sabitleyelim...
vdeny
Üye
Üye

MesajTarih: 08.03.2007 - 11:51    Mesaj konusu: Kontra tekniğini daha açık bir biçimde anlatabilecek var mı? Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kontra tekniğini daha açık bir biçimde anlatabilecek var mı? Bu arada gerçekten çok teknik ve objektif bir bilgilendirme olmuş. Ellerine sağlık.
Başa dön
vdeny Çevrimdışı vdeny Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
2move
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ankara

MesajTarih: 08.03.2007 - 14:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

oh be uzun süredir faydalı birşey okuyamıyoduk şu forumda,henüz okumam bitmedi ama biran önce teşekkür etmek istedim.. ellerine sağlık
Başa dön
2move Çevrimdışı 2move Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
arzuche
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 08.03.2007 - 15:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

"Bedeninizi motorla birlikte yatırın; motoru bedeninizi dik tutarak kendinizden uzağa itmeyin."
Ama sürücü kurslarında bunların tam tersi anlatılıyo... Üzgünüm
neden Üzgünüm
Başa dön
arzuche Çevrimdışı arzuche Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
alfa
Helper
Helper

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 08.03.2007 - 16:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arzuche demiş ki:
"Bedeninizi motorla birlikte yatırın; motoru bedeninizi dik tutarak kendinizden uzağa itmeyin."
Ama sürücü kurslarında bunların tam tersi anlatılıyo... Üzgünüm
neden Üzgünüm

Bedenin dik tutularak motorun uzağa itilmesi enduro/kros tekniğidir. Caddede kullanılan spor motor tekniği değildir. Caddede düşük süratlerde oturma pozisyonu yüksek enduro tip bir motor kullanıyorsanız bu şekilde dönebilirsiniz ama yüksek süratlerde bu yapılmamalıdır güvenli olmaz.

Uyarı.: Bu vesileyle uyarmış olayım anlatılan motordan sarkma tekniği pist tekniğidir. Yolda da trafik müsaitse uygulanabilir ancak en ufak bir çukur yada çıkıntının yaratacağı sarsıntı/sekme düşmek demektir.
Başa dön
alfa Çevrimdışı alfa Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
CruncH07
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: antalya

MesajTarih: 16.03.2007 - 11:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ellerine sağlıkk bende kaydettim çok faydalı pratik bilgiler
ZX14
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: KASABALI

MesajTarih: 16.03.2007 - 11:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

eline sağlık kardeşim çok faydalı bir iş yapmışsın tek tek okudum benimde bilmediğim şeyler olduğunu farkettim teşekkür ederim.

Topiğin fazla ilgi görmez çünkü burda insanlar genelde başka şeylerle uğraşıyor ama ne olursa olsun burda görmek istediğimiz yazılar bunlar,çünkü diğerleri zaten hayatın her anında var tekrar teşekkürler. Alkışlıyorum
**** 2006 HAYABUSA (PERT Gülümsüyorum )
Başa dön
ZX14 Çevrimdışı ZX14 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
fbracer
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: ABD

MesajTarih: 19.03.2007 - 16:55    Mesaj konusu: Re: Kontra tekniğini daha açık bir biçimde anlatabilecek var Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

vdeny demiş ki:
Kontra tekniğini daha açık bir biçimde anlatabilecek var mı? Bu arada gerçekten çok teknik ve objektif bir bilgilendirme olmuş. Ellerine sağlık.
Ben kontra teknigine dair en kolay aciklama olarak sunu duydum. Fizik kurallari dahilinde ne kadar gercekcidir bilemeyecegim fakat mantikli geldi. Yardimci olacaksa paylasayim:
Gidonu ittiginiz zaman motosiklet kuvvetin uygulandigi tarafa dusmek istiyor (Sola donmek icin sol elcigi itiyoruz) bu da motosikletin sol tarafa yatmasini ve donmesini sagliyor.

Okuduklarima gore (sahsen kendim denemedim):
Eger bir bisiklet tekerlegine ulasma imkaniniz varsa kontra teknigini gozlemleme sansina sahipsiniz.
Tekerlegi sokun ve iki elinizin arasinda tutun. Siz veya bir baskasi tekerlegi dondurmeye baslasin. Belli bir hizdayken tekerlegi saga-sola dondurun. Gyroscopic (turkcesini bilmiyorum Üzgünüm) etki ile tekerlegin bir tarafa yattigina sahit olacaksiniz.

01 Kawasaki ZX6R
01 Kawasaki 250R
Başa dön
fbracer Çevrimdışı fbracer Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
alfa
Helper
Helper

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 21.03.2007 - 18:10    Mesaj konusu: Re: Kontra tekniğini daha açık bir biçimde anlatabilecek var Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

fbracer demiş ki:
vdeny demiş ki:
Ben kontra teknigine dair en kolay aciklama olarak sunu duydum. Fizik kurallari dahilinde ne kadar gercekcidir bilemeyecegim fakat mantikli geldi. Yardimci olacaksa paylasayim:
Gidonu ittiginiz zaman motosiklet kuvvetin uygulandigi tarafa dusmek istiyor (Sola donmek icin sol elcigi itiyoruz) bu da motosikletin sol tarafa yatmasini ve donmesini sagliyor.

Okuduklarima gore (sahsen kendim denemedim):
Eger bir bisiklet tekerlegine ulasma imkaniniz varsa kontra teknigini gozlemleme sansina sahipsiniz.
Tekerlegi sokun ve iki elinizin arasinda tutun. Siz veya bir baskasi tekerlegi dondurmeye baslasin. Belli bir hizdayken tekerlegi saga-sola dondurun. Gyroscopic (turkcesini bilmiyorum Üzgünüm) etki ile tekerlegin bir tarafa yattigina sahit olacaksiniz.

Gyroscopic power: Açısal ivme gücü

Sağ tarafa bastınız motor yattı, sizin ve motorun kütlesine eşit bir yerçekimi kuvveti bastığınız taraftadır. Karşı tarafta ise açısal ivme gücü motoru düzeltmeye çalışmaktadır. Siz kontrollü bir şekilde kontra basmaya devam ederek yer çekimi güçlerine yardım edersiniz ancak motorda dönen parçaların, tekerlekler, motor, mil ve dişlililerin yarattığı açısal ivme sizi düşmekten korurken motorun alt tarafını sizin altınıza kaydırır. İşte mucize buradadır. Aşağıda bir tasvir yolluyorum.

Kontra Tasvir.:
http://i179.photobucket.com/albums/w301/alpaslan_2007/countersteer.gif

Açısal ivme Tasvir.:

Dönüş ekeseninden çıkan okların dönüş merkezinden tekerlerin dışına doğru hızla doğru orantılı olarak nasıl yön değiştirdiğine dikkat ediniz.
Başa dön
alfa Çevrimdışı alfa Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
emre3455
Üye
Üye

Nereden: sarıyer/ist

MesajTarih: 21.03.2007 - 18:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

paylasım ıcın tesekkurler çok önemli konulara deginmişsin OK OK

WITH_YOU
Başa dön
emre3455 Çevrimdışı emre3455 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
fbracer
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: ABD

MesajTarih: 23.03.2007 - 21:02    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Tesekkurler alfa, anlatmaya calistigimi grafiklerle anlatmissin Gülümsüyorum

01 Kawasaki ZX6R
01 Kawasaki 250R
Başa dön
fbracer Çevrimdışı fbracer Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
heyocan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 23.03.2007 - 21:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

heyocan dan,sevimli ve mutevazi avatarli alfa ya tskler. yalniz,metinde verilmis fotograf ve grafik gosterimlerin disinda belirtilmis ve uzerleri kirmizi carpili resimleri acamadik.yoksa onlar, belirgin olan foto ve grafik gosterimlere mi aitler.
metni ilk ve acele okuyusta bazi deyimlere takildik.tekrar okuyunca ,yine cozemessek,alfa nin yardimini isteyecegiz.
sevgiler
Başa dön
heyocan Çevrimdışı heyocan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
emrahcadirli
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: HATAY

MesajTarih: 23.03.2007 - 22:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bu faydalı bilgileri bizle paylaştığın ve bizleri aydınlattığın tşk edrim Gülümsüyorum
Başa dön
emrahcadirli Çevrimdışı emrahcadirli Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki
2. sayfa (Toplam 7 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal