Kayıt: Oct 15, 2005 Mesajlar: 3016 Nereden: Kozyatağı- Honda&TransAlpXL600/98 ARh+
Tarih: 10.03.2007 - 19:34 Mesaj konusu: 10 Mart Toplu sürüş gezisi raporu,fotoları,videoları.
Sevgili MD dostları, hafta başında açtığımız başlık gereği, Çanakkale Şehitleri anma gezimiz öncesinde yaptığımız toplu sürüş uygulaması ve teknik gezisi başarıyla gerçekleşmiştir.
Program gereği carrefour önünde gelen MD üyeleriyle buluştuk, bazı arkadaşların gelmesi geçiktiğinden, gecikmeli olarak Şile yolu üzerindeki ikinci buluşma noktamızda toplandık.. Burada da katılacak dostları bekledikten sonra 40km lik yol boyunca yapılacak teknik uygulamalar tüm sürücülere anlatıldı ve uyulması istendi.. Önceden hazırlanan Reis-Artçı ve Joker bantları belirlenen arkadaşların sol kollarına takıldı..
Yol boyunca tüm el, kol, sinyal işaretleri kullanılarak fermuar düzeninde yol alındı. Şile yolundaki uğrak yerimizde hem kahvaltılarımızı yaptık hem de yol boyunca uygulamada oluşan aksamalar ve teorik bilgilendirmeleri değerlendirdik.
Bu değerlendirmeler sonucunda:
1- Grup, yol müsait olmasına karşın en fazla 80 km hızla yol alabildi. Küçük cc motorların uzun yolda grubun hızını oldukça düşüreceği tespit edilmiş oldu.
2- Fermuar düzeni mümkün olduğunca korundu.
3- Artçı (mezar) görevini kurallara uygun bir şekilde gerçekleştirdi.
4- Ekibin içerisinde el ve kol işaretlerinin anlamını bilmeyenler olduğu belli oldu, kendilerine kurallara göz atması iletildi ve kısaca pratik olarak gösterildi.
5- Reisin el ve kol hareketlerinin ardı sıra yapılamadığı tespit edildi. Şile dönüşü bu tespit üzerine grup uyarıldı ve kural uygulandı.
6- Sollama ve ekip sürüşleri, trafik ışığında bekleme ve kalkışlar kurallarınca yapıldı.
7- Şile kahvaltı mekanına park ediliş kurallara uymayan bir şekilde yapıldı, durum tespiti pratik olarak yapıldı ve dönüş de gidilen piknik alanında park kurallara uygun olarak yapıldı.
8- Yol öncesi bazı motorların bakımlarının eksik olduğu gözlendi.
9- Benzin tedarikleri son buluşma noktasında yapıldı.
Bu tespitlerden sonra, katılan dostlar kendi eksikliklerinin ya da yeterliliklerinin farkına vardılar.
Çanakkale gezisine katılacak olanlardan %60 kadarı bu geziye geldi. Gelemeyenler ile feribotta ve indikten sonra durum değerlendirilmesi yapılacak ve bugün yapılan görevlendirlemeler kendilerine ve tüm ekibe bildirilecektir.
Oldukça disiplinli ve güzel geçen kuralların denendiği ve uygulandığı geziye katılan MD dostlarına İstanbul Organizatörleri olarak teşekkür ederiz..
Sevgiler.
videolar.
_________________ Motorsuz,Gezisiz ve Sanatsız kalmayın.Volkan
En son MrEnduro tarafından 10.03.2007 - 20:15 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Tarih: 10.03.2007 - 19:52 Mesaj konusu:
MrEnduro, ...abi güzel geçen günün yanında,pratik ve teorik bilgilerin verilmesi ve uygulamal olarak yapımı harika omuş....kısacası tek kelimeyle çok güzel.....
volkan abi ayrıca foto ve videolar için de teşekkürler.ellerine sağllık _________________
Kayıt: Oct 15, 2005 Mesajlar: 3016 Nereden: Kozyatağı- Honda&TransAlpXL600/98 ARh+
Tarih: 10.03.2007 - 19:56 Mesaj konusu:
_poseidon_, ben aktardım desem daha doğru, neslihanx çekti, baştan ilk 10 foto dışındakileri.. onun da eline sağlık..
Güzel ve anlamlı bir gezi oldu..
Umarım arada tekrarlarız böyle.. _________________ Motorsuz,Gezisiz ve Sanatsız kalmayın.Volkan
Kayıt: Dec 03, 2006 Mesajlar: 335 Nereden: Istanbul/Kozyatağı
Tarih: 10.03.2007 - 19:56 Mesaj konusu:
Öncelikle aranıza yeni katılan biri olarak samimiyetinize teşekkür ederim kendi adıma iyi vakit geçirdiğim,eğlenceli bir organizasyon olduğunu söylemeliyim emeği geçen herkese teşekkürler ve yeni toplantılarda görüşmek dileğiyle..
çok güzel gezi olmuş..resimler,videolar...insanın orda olası gelir valla..paylaşım için sağol..... _________________ motorcu_haso2146@hotmail.com
motor: cbr125r repsol(SATILIKTIR)
Tarih: 10.03.2007 - 20:18 Mesaj konusu:
Çekimlerde emeği geçen Neslihan Hanıma ve montaj ustamız, Sayın Yönetmenimiz Volkan Bey kardeşime çok teşekkürler; fotoğraflarda da olsa sizleri görmek inanın benim için çok keyif verici... Kurallar çerçevesinde düzen içinde sürüş çabanızı da kutluyorum ve diyorum ki MD SİZLERLE GURUR DUYUYOOORRR... _________________ Ben Deli Oldum Deli
YUH ULAN...
Tutun Bağlayun Beni
YUH ULAN...
Bu arada geziye 80 kilo ile katılan VolkanRR gezi sonrasında 86 Kilo olmuştur... Peşinen söylüyorum MD gezilerinde VolkanRR'ı 1 saat önceden göndermek gerekiyor ne eksik ne fazla. 1 Saatte anca doyup nefes almak için durakladığında biz mekana erişip kalanlarla idare etmeye bakacağız artık tekrar acıkmadan... (yani maksimum 15 dk süremiz kalıyor) _________________
Ainesi iştir insanın, lafına bakılmaz!
En son Ante tarafından 10.03.2007 - 20:26 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Tarih: 10.03.2007 - 20:26 Mesaj konusu:
cumoni, sanal da olsa seni, avatarını, görmek güzeldi uzun bir aradan sonra.
Galaya geleceğini yazmışsın, provaya da bekleriz Çamlıca'ya.. _________________ Motorsuz,Gezisiz ve Sanatsız kalmayın.Volkan
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız