Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - hyosun parça problemi

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

hyosun parça problemi

hyosun parça problemi
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
motor_tutkusu
Üye
Üye

MesajTarih: 11.03.2007 - 11:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motor kitlemesi tamammen fabrikasyon hatasından kaynaklanıyor ve motor kitlemesi genelde hyosunlarda 3000-4000 km arası olduğunu öğrendim bu durumda zaten motor farklı sinyaller vermeye başlıyor teklemeler vb sinyalla veriyor kitlemesi durmunda hemen debriyaa basılması gerekiyor motor ve duruncaya kadar debriyaı bırakmamak gerekiyor

ama arkadaşlar bunlar olabilir sorun bana göre global motorun parça sıkıntısı yaşatmaya başlaması söz verdikleri tarihlerde ve zamanda oylama taktiklerini yapmaları
Başa dön
motor_tutkusu Çevrimdışı motor_tutkusu Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
clubrn
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: izmir -- KsK{kutsal topraklar}

MesajTarih: 11.03.2007 - 11:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaslar izmirde 2004 yılının sonunda 2005 model ılk hyosung gt 250 bende vardı kımse bu makınayı bılmıyordu kasa ve motor olarak cok hosuma gıtmıstı 7.550 mılyona almıstım cok guzeldı cok superkı kımsede yoktu cok dıkkat cekıyordu taaaa kı 25 hazıran 2005 tarıhınde bı arabanın altına gırene kadar motorum pert oldu sase depo on amortısor falan fılen harsey bana 5500 lıra hesap cıktı ama ben bunu sagolsun İZMİR MOTO KOLAY ali esat kolay babamın yakın dostu ve uygun bır fıyata hallettım amaaa parca gelmedı arkadaslarrr parcaa 6 ay hıc bır parca gelmedı artık baska bır hyısung gt den parca aldık ve ben kendı makınamada kullandım varmı bole bısey haaa makına on numara super bı makına amaa parca problemı var ben bu konuyu global motorun forum sayfasında herkeze soyledım aylar once ama adamlar bana yalancısın olebısey yok dedıler gelın dedım gostereyım ben dedım bu konuyu herkeze az bı sure degıl 6 ay
clubrn Çevrimdışı clubrn Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
motor_tutkusu
Üye
Üye

MesajTarih: 11.03.2007 - 11:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sevgi arkadaşım malsef ben bu konuyu yarın yerlerine gidecem ve yüzlerine vuracam ama benim elimde delil var kendilerinen gelen bana mesalar bu nendenden çok rahatım yalancı kimin olduğunu ortaya oyacam merka etme ben bunları onlara ispatlarım
Başa dön
motor_tutkusu Çevrimdışı motor_tutkusu Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
yc_
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 11.03.2007 - 12:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

mekanik parça problemi gerçekten var... sinyaliymiş aynasıymış bulunuyo ama mekanik olmadıktan sonra ne işe yarar...
Başa dön
yc_ Çevrimdışı yc_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
DEVIL16
Üye
Üye

MesajTarih: 11.03.2007 - 13:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sağolun arkadaşlar bana gayet yardımcı oldunuz Bravo bende cbr 125 r ımı satıp 250 gt naked almayı düşünüyordum ama şu an düşünmek bir kenara aklmın ucundan bile geçirmiyorum. Beğenmedim
yok ya motor giderken problem yaratacak neymiş mekanikmiş olabilirmiş
honda da neden yok bu problem yok yok arkadaş japan dan şaşamayalım bari Göz kırpıyorum
Başa dön
DEVIL16 Çevrimdışı DEVIL16 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
racingrafiker
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: ankara

MesajTarih: 11.03.2007 - 19:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ya harbi harbi tedirgin ettiniz beni o kadar araştırdım kimse böle bişey söylememişti . ben ozaman biraz daha bekliycem hyo için. olmazsa cbr 125 le idare etcez .

Eğer başaramayacağını düşünüyorsan doğrudur, başaramazsın.
Başa dön
racingrafiker Çevrimdışı racingrafiker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
mysugar
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/istinye

MesajTarih: 11.03.2007 - 20:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

evet bir arkadasımda md üyesi geçen şileye gittiğimizde beraber yedık ıctık 3 gun sonra motoru istinye hyosung servisindeydi ve motor kitlemişti yaptılar ama hyosunglarda çok fazla duyuyorum kitlenme olayını. hyosung kullanıcılarına seslenıyorum motorlarınızı fazla abartmayın bence hepiniz açtığınız gaza dikkat edin ve dört parmağınızla debriyaja basmayıda unutmayın.

bende almayı düşünüyordum ama bu kaçıncı haber ve vaz gectim ne yazıkkı.

ayrıca zaten hysoung bu seneki fiyatlarla iflas edip asya motor gibi olur. bundanda eminim.. onun için yatırımlarınızada dikkat edin. bencee..

Son Mesajdan 12 dakika sonra eklendi:

motor_tutkusu, bu arada arkadaşı motor kitlenmesi yani sarmamsı tamamen fabrikasyon hatası değil bunu yusdeye vurucak olursak yarı yarıyadır. çünkü racing makinalarda yüksek devirlerde verim alınmaya çalışılmakta doğal olarak ve 250 cc'lik bir makinadan ne kadar performance sağlıyabilirsiniz? motogp lerdeki cihazlarla sakın karsılastırmayın cunku onların fiyatları 250 000 $ dan başlıo küçük cc'ler. ama hyosung gibi bir makina ile 170 görmek değil yüksek devirlerde ve küçük viteslerde kullanıp bolbolda kompresyın yapıyorsanız tabıkıde her an her seye hazırlıklı olmalısın. tabiki bu hyosung için geçerli değil bütün markalar için geçerli. bir 600 honda v.s. 30 000 den sonra yeni sahip arıyorsa demekki insanların bildiiği var sagda solda görmüş olduğumuz ilanlarda 1998 model yzf r6 1000 km.de diyorsa bundada bir iş var demektir anlıyana arkadaşlar. ama enduro olsun chopper custom olsun touring olsun bunlar pek sık rastlanan durumlar değildir. çünki insanlar belli bir tecrübeden sonra o tip motorlara geçiş yapıyolarki buda motorlarının daha uzun ömürlü olmasına neden oluyor. her seyin fazlası zarar. ben şahsen 100 000 km.de bir enduroya fiyasa değeri neyse gözümü kırpmadan alırım çunkı 250.000 e kadar yolu var sonra bir motor ondan sonra bir 250 000 daha yagını syunu bakımı dusenlı yaparsan gidecektır ama bir SS dikkat etmek gerekir bırakın kitlmeyi piston koluyla beraber deponun altından fırlıyabılır.

bunlar benım görüşlerim arfkadaşlar.. umarım faydalı olur....

imla hataları için kusura bakmayın lütfen Çok gülüyorum Şok oldum
motor_tutkusu
Üye
Üye

MesajTarih: 11.03.2007 - 20:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşım mysugar söylediklerine katılıyorum ama bin konuyada değinmek istiyorum ben scooter kullanıcısydım suzuki burgman 400 ama gönlüm hep racinten yana olduğundan dolayı racing'e geçişte hyosung tercihim oldu ama sonuç bana göre hüsran arkadaşlar,
ama bana göre hyosun daha önce dediğim gibi kötü bir marka değil ama aracı firma olan global motora hesap sormak gerek galiba sonuç dediğim gibi saya motor gibi hüsranmı sonuçlanacak sonuç,
herkesin bildiği gibi kendin ettin kendin buldun misali global ne yaparsa kendine yapıyo.
Başa dön
kabuto
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul /anadolu yakasi

MesajTarih: 11.03.2007 - 20:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ilk defa duydum bu problemi kimse bahsetmedi bana bende hyo alicaktima ma simdi 2. defa dusunmek lazim galiba bu isin asli astarini nedir acaba tam olarak bilen warmi
Başa dön
kabuto Çevrimdışı kabuto Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ryangt
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 11.03.2007 - 21:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bende ilk kez duyuyorum,fakat bir makineyi kuralları gibi kullanmazsanız Japon dahi olsa yatakta sarar kolda çıkarır motorda kitler...

Yatak Sarma ve kol çıkarma uyulmayan rodajdan kaynaklanır,ayrıca motor tam ısınmadan gazlama ve motor sıkışıtırılmasıylada meydana gelebilir.

Keza bu yaz 2006 model 2200km de bir GSXR 1000 motor ısınmadan gazlanıldığı için yatak sarmıştı..

Keza rodaja uyulmamadan veya doğru yağ kullanılmadığı için kol çıkartan Kawasakiler dahi var.

Yamaha'larda ise sibop kesme-sibop yakalama sorunları olur o da gene düzgün sağ kullanılmama ve aşırı kompresör freninden kaynaklanır.

Honda'yı Allah mı yarattı? (töbe töbee) Onda da sorun çıkıyor,tamam en dayanıklısı odur ama o bile bir süre sonra aşırı sıkıştırılmışsa silindir keçelerinden yağ kaçırır...

Diyeceğim, Motosiklet motor problemleri her markada olur.Bize düşen rodaj kurallarına harfiyen uymak,motor için en doğru yağı seçmek ve oyunu kurallarına göre oynamak.Hangi makineyi alırsanız alın, rodajına harfiyen uyun,doğru yağı seçin ve aşırı kompresörden kaçının.Daha az sorunla karşılaşırsınız.

Ayrıca Global motor çok ılımlı ve yapıcı bir tavır sergiliyor gözlemlediğim kadarıyla Suzuki veya Yamaha'da başınıza bir olay gelse direk kullanıcı hatası diyerek başlarından savıyorlar ama Hyosung bu konuda Honda gibi, gayet kullanıcı memnuniyeti odaklı çalışıyor.Ve yedek parça sorunu,hiç merak etmeyin gerek Kawa gerek Honda gerek Suzuki gerek Yamaha 4 ay parça bekleyen insanlar tanıyorum...

En son ryangt tarafından 11.03.2007 - 21:45 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
ryangt Çevrimdışı ryangt Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
PotenzaXX
Üye
Üye

MesajTarih: 11.03.2007 - 21:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ben böyle konularda karşı tarafında ifadesinin alınmasından,onların da yapacağı açıklamadan sonra daha objektif bir karar verileceğinden yanayım.
Bir insanın yada bir tarafın en doğal hakkı savunma hakkıdır.Kişi yada kurumların hakkında bir suçlama yapılırken,onlarında savunması alınmalıdır.
Sakın yanlış anlaşılmasın,hyosung filan kullanmadım kullanmıyorumda.Suzuki ve Honda dan başka bir motor kullanmadım.
Ayrıca o kadar detaylı düşünüyorsanız,bunu Global motor a değil,Hyosung-Kore ye yazın.Bakın bakalım nasıl ilgilenecekler..
Başa dön
PotenzaXX Çevrimdışı PotenzaXX Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
suatcan
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: bayramo?lu

MesajTarih: 11.03.2007 - 21:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ryangt, çok dogru söylüyosun arkadaşım azına sağlık Alkışlıyorum
Başa dön
suatcan Çevrimdışı suatcan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
motorparca
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 11.03.2007 - 21:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motosiklet bakımından,rodajına,kullanımından temizliğine kadar önem içeren unsurlarla birlikte güzel bir hale gelir.bu marka ve özellikle distribütörü ülkemizde yeni sayılacak bir kurumdur.birden inanılmaz şeyler,parça,hizmet v.b beklemek tabiki mümkün değildir.önemli olan eksiklerini kullanıcıları ile birlikte en kısa sürede gidermektir.unutmayın dört büyük japon markasının bazılarında bile parça v.b sorunları hala yaşanabiliyor ismi lazım değil..açıkcası kimse mekanik olarak çok fazla yedek parça stoğu bulundurmaz.motor kitleme,mekanik problemleri sorununu ise bizzat inceledim.genelde görülen sorun aynıdır.kullanıcı hatası gibi gözüken bu sorunu yetkili firma "garanti" kapsamına sokmuş ve ücret almadan değiştirmiştir ki bu kayda değer bir olaydır.neden olur bu problem sorunuza cevap şöyledir:genelde motosikletin üst limitlerini,son süratlarini daha seri ve fazla görmek isteyen kişiler daha fazla yüklenme yapmaktadır.zamanla bu yüklenme makina içinde problemlere yol açmaktadır.fabrikasyon hata olsa hepsinde olurdu.eskiden R1 lerdeki debriyaj tası sorunu,2004 model zx10r lardaki ön jant hatası,zx6r-zx9r lardaki buji piposu hatası,v.b hatalar fabrikasyon olduğundan tespit edilip yenisi ile zamanında değiştirilme yoluna gidilmiş, sorunlar çözülmüştür.önemli olan markanın yaklaşımıdır.yamaha ve kawasaki merkez bu sorunları görüp Türkiye mümessiline "bunları derhal değiştirin" talimatını vermeseydi burdaki firmalar sizce değiştirirmiydi?.cevabı biliyorsunuz.firma yeni,motosikletler yeni,kullanıcılar genelde yeni.herkes birbirine destek olursa daha olumlu cevap alabilirsiniz.iyi günler..
motorparca Çevrimdışı motorparca Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
trasher
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: GöZtEpE

MesajTarih: 11.03.2007 - 21:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sizden ricam motoru servise nezaman götürdünüz ve hangi servis size parça yok ve gelmesi zaman alır vs. gibilerinden bir söz etti ben son aylarda parça siparişinin çok hızlandığını biliyorum ve bundanda çok eminim ama yinede aksaklıklar olmuş olabilir siz siparişini vermiş olduğunuz parçayı nekadar zamandır bekliyorsunuz öğrenebilirimiyim birde siparişi hangi servise çektiniz... Bu konuda Global le iletişime geçtiniz mi?

®trasher yellowstorm gt250r
Başa dön
trasher Çevrimdışı trasher Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
motor_tutkusu
Üye
Üye

MesajTarih: 11.03.2007 - 22:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motorparça merhaba sizinle biz tanışmıştık yerinizde orda bulununa yetkili servisin bu konuyla bilgi var
senin dediğin gibi önemli olan firmamanın yaklaşımı yalan yere verilen vaadlerin yerine getirilmemesi

Son Mesajdan 3 dakika sonra eklendi:

trasher bu konuyla baya ilgilendiğinizi görüyorum anladıgım karadıylada global motor yetkilerinden birisiniz
bu konuyu istersenizi sizinle özelden konuşalım msn motor_tutkusu@hotmail.com

isterseniz burdanda yazışa biliriz ama yazacaklarım global motor açısından imajını zedeler diye düşünüyorum
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sonraki
2. sayfa (Toplam 6 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal