motor_tutkusu arkadaşı çok takdir ettm. hem hakkını aramaktaki inadı, hem de sayfalardır motor delilerini bilgilendirmeye çalışması yüzünden. Şahsen ben de hyosung almayı ciddi olarak düşünüyordum ama bu konu hakkında son zamanlarda duyduğum tek eleştiri bu değil. Bu arada sanırım motora olan rağbetin (ve ikinci elinin) düşme ihtimali bazı arkadaşları savunma yapmak zorunda bıraktı. Onlar da haklı kendilerine göre. Motor_tutkusu eğer görüşme sonuçlarını da ayrı olarak bildirise sevinirim. Kendi adıma sonucu dikkatle takip edeceğim.
neyse sonuç olarak sorun çözülmüş. hyosungta böyle sorunlar var denildiğinde gerçekten moralim bozulmuştu. çünkü baya bi araştırmıştım. almaya karar vermiştim. ama artık kesin kararlıyım almaya _________________ Türküm, doğruyum doğuştan motorcuyum.
Eğer başaramayacağını düşünüyorsan doğrudur, başaramazsın.
Tarih: 13.03.2007 - 21:29 Mesaj konusu:
doğruluk derecesi kişiye göre değişkenlik gösteren bilgi benim için değersizdir... "Örnek 3 aydır parça bekleyen makineler var serviste"(ozaman plaka ve motor şasi no sunu ver hangi serviste onu söyle kaç iş günü geçmiş onu söyle) ispatla ben ozaman inanayım bu tip infazlar diğer kullanıcıları da etkliyor...
bu topicte 3 aydır parça bekleyen bir motor yok oyüzden yanlış yere yazdın sanırım
Alıntı:
motor_tutkusu arkadaşı çok takdir ettim. hem hakkını aramaktaki inadı, hem de sayfalardır motor delilerini bilgilendirmeye çalışması yüzünden. Şahsen ben de hyosung almayı ciddi olarak düşünüyordum ama bu konu hakkında son zamanlarda duyduğum tek eleştiri bu değil. Bu arada sanırım motora olan rağbetin (ve ikinci elinin) düşme ihtimali bazı arkadaşları savunma yapmak zorunda bıraktı. Onlar da haklı kendilerine göre. Motor_tutkusu eğer görüşme sonuçlarını da ayrı olarak bildirise sevinirim. Kendi adıma sonucu dikkatle takip edeceğim.
Dostum ben msn kayıtlarını tutuyorum ne konuştuğumuzu da buraya ekleyebilirim ayrıca insanlar haklarını forumlarda değil öncelikle muhattabı olduğu firmalarda aramalı ondan sonra forumlarda kötüleme karalama değil derdini anlatmalı.... kötüledikten sonra işleri hallolunca tşk ederiz şöyleydi böyleydi diyende çok gördük (bu topicle ilgili değil anlattıklarım) Benim motoru satmak gibi niyetim yok onu bırak öyle bir kaygım hiç yok laf olsun diye konuşmayalım ne eleştirisi duyduysan paylaşda bizde öğrenelim zaten anlayan bikaç kişi var onlar neyin ne olduğunu biliyor üsttede yazmıştım zaten almaya nieti olmayan bile vazgeçtim yazıyo.
Konu takip eden günün sabahı sonuçlandı. Parçalar eline ulaştı(zaten ulaşacakmış konuyu açtığında). Firma yasal 30 iş günlük süresini doldurmadan parçayı servise ulaştırdı ve bu parçalar stokta tutulan parçalar değil (komple motoru kim stokta tutar yaw böyle bişey varmı)
Görüşme falan olmadı yok öyle bişey arkadaş aramış ve parçaların servise ulaştığı bilgisi kendisine telefonla verilmiş.... _________________ ..::takarsan dost takmazsan tost olursun::..
®trasher yellowstorm gt250r
En son trasher tarafından 13.03.2007 - 21:40 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Tarih: 13.03.2007 - 21:58 Mesaj konusu:
Arkadaşlar öncelikle Hyosung un neden motor kitlediğini açıklıyorum:Yağ filtresini ters takıyorlar buna şait oldum arkadaşımın motoru servisinde yağ filitresi ters takıldığı için ust kapağı sibop kapetlerini falan yaktı buda ben kokuyu daha onceden sesdiğim için ve motor kasıldıgı ıcın kitleeden atlattık.ve bir vaşka kitlemiş motora baktıgımda motorun yıne yağ filtresi ters takılı.(yağ filtresi ters takılırsa ne olur?.:duşuk devirlerde hiç bişi olmaz sadece 1000 km gidersin en fazla yuksek devirlerde yağ filtresi kazanında yuksek basınctan dolayı yağ pompasına ters tepki verir burda yağın sadece carterde birikmesini sağlar. buda motorun ust kapağına hiç yağ gitmemesi demektir.ha gelelim parça konusuna bende motoru ile ilgili ne ararsanız var. direk yurt dışından temin ediyorum Moto garage Hakan 0216 363 48 70 - 363 26 40
Son Mesajdan 6 dakika sonra eklendi:
Ayrıca şunu belirtmek isterim Hyosung cok ama cok sağlam bir motordur bunu ben deneyimime dayanarak ve sokup dağıtıp topladıgım bir motor olarak söliyorum suzuki ye uyguladığı aynı kaliteyi motor konusundada sergilemiş ve kim senin bilmediği nokta belki burdaki bayileri ve servisleride bilmiyorduur 0.63 oranında dereceli eksantriği var buda demektirki modifiyeye cok açık bir motor üst kapağı taşlandıgında cok yuksek devir ve tork üretir.ama omru normalınden %20 daha azalır ama keyfi çıkarılır. bu konu ile bilgi almak isteyenler lithiumfire@hotmail.com msn adresim..
trasher kardes 3 aydır parca beklenıldıgı olayı bu topıc ın 1. sayfasında yazıo oncelıkle dıkkatlı oku bıde bısıyı merak ettım hyosung servısı sahıbı falan mısın evladın gıbı koruyosun hyosung u!benımde suan aklımda olan tek motor 250 gt ama burası objektıf bı sayfa ve ben gorusumu bıldırıyorum sen sorun yasamamıs olabılırsın ama yasayanlar ıcın herkes bu sıtede ne yapılabılecegını konusuyo!objektıf olmaya davet edıyorum senı!
Kayıt: Nov 16, 2006 Mesajlar: 563 Nereden: istanbul /anadolu yakasi
Tarih: 13.03.2007 - 23:58 Mesaj konusu:
ceynir, abi insan kullandigi motoru savunma ihtiyaci duyuyo ya direk savunma mekanizmasi bende 2. el bi tane temiz bulursam alirim diyodum bu yaz sonu bakicam iste ama bu tarz topicler canimi sikiyo malesef.
global motor ilk baslarda cok iddali idi bu konuda hatta eralp abi bu motorla deneme surus falan yapmisti . bilmiyorum simdi ne olucak
Bak ceynir kardeşim Hyosung'a gönül verenlerden biride benim ve hiç bir sorunum yok olmayacaktırda. Çünkü kalitesini kanıtlamış bir marka ve global gibi de sorumluluğunun farkında profesyonel bir distribütör, markanın arkasında oldukça benim içim çok rahat. Globalin müşteri memnuniyetine verdiği önemi, bırakın Kawa'yı suzuki'yi bence Yamaha ve Honda bile veremiyor. Çünkü çevremden duyduklarım beni şok ediyor ve yok artık dedittiriyor.
Bunların hiç birini yaşamayan biri olarak kesinlikle 2. motorumda bir HYOSUNG olacak. Yani senin anlayacağın İlla trasher'a itam ettiğin gibi servis felan olmak gerekmiyor. Yaşanan tecrübe ve mutluluk verici olaylar beni , trasher'ı ve diğer Hyosung kullanıcılarını, bu markanın Türkiye'de hakettiği yere kavuşmasını sağlamak istiyor. Çünkü dünyanın her yerinde böyle. Markayı kötülemeye çalışan kaç kişi yurtdışı forumlarındaki yorumları okudu sorarım size. Adam daha ismini yazamıyor doğru dürüst laf ediyor. Herzaman için meyve veren ağaç taşlanır. 3 - 5 kişi sorun yaşadı diye İstisnalar kaideyi bozmaz kardeşim. Düzgün kullanmadıkçada her motor sorun çıkarır. Bunun Honda'sı Hyo'su farketmez.
kardeslerım bıraz anlamaya basladınız benı!benım hyosung a dedıgım bısey yok ben keeway kullanıcısıyım kendı motorumun gostergesı ıcın de 1,5 ay bekledım(ha beklemek zorundamıyım tabıkı hayır)honda da kawa da yamaha da da olur benım ıstegım bıraz daha bılınclendırmek arkadaslarımızı!dedıgım gıbı ınsallah yazın bende bır gt 250 kullanıcısı olcam benı burdakı elestırıler falan etkılemez onemlı olan benım begendıgım ve kalıtelı buldugumdur!!
Tarih: 14.03.2007 - 16:19 Mesaj konusu:
Alıntı:
doğruluk derecesi kişiye göre değişkenlik gösteren bilgi benim için değersizdir... "Örnek 3 aydır parça bekleyen makineler var serviste"(ozaman plaka ve motor şasi no sunu ver hangi serviste onu söyle kaç iş günü geçmiş onu söyle) ispatla ben ozaman inanayım bu tip infazlar diğer kullanıcıları da etkliyor...
ben başlığı başından sonuna kadar okudum her harfini dahi defalarca okudum hem yurtdışındaki forumarı takip ediyorum hem yurtiçindekileri ondan sonra cevap verdim ama sen hala anlamadım tekrar diyorum 3 ay parça bekleyen birisi yok öyle bir parça yok eğer varsa o mesajı yazan arkadaş bana aracın motor şasi nosunu ve plakasını versin gidelim bakalım motorun olduğu servise kimmiş nerdeymiş sorun neymiş net konuşalım demek istiyorum ne hyosung servisi nede bayiisiyim sadece kullancısıyım ve olmayan bir olayı oluyormuş gibi yazınca sinirleniyorum ispat etsin hakverelim edemezsende sorun iddaa yı atan kişidedir 3 ay bekleyen motor yok bunu demek istiyorum.... Sorunlarını da herzaman yazarım objektif ol demek le ne yapmamı istiyorsun hiç olmamış bir olayı abartılmış bir olayı kabul etmemimi kusura bakma ben edemiyorum.... Ayrıca seni ve dier tüm hyosungcu arkadaşlarıda google da hyosung yazdıktan sonra 7. linke tıklamalarını ve tüm bilgileri tarafsız bir şekilde burdan takip etmelerini hatta yazılanlara dahil veya müdahil olmalarını istiyorum(reklam olucağı kanısındayım merak eden girsin baksın) _________________ ..::takarsan dost takmazsan tost olursun::..
Bu kül kedisi yada üvey evlet muamelesi gören motor hakkında benimde söylemek istediğim bir şeyler var;en azından 11 aylık bir kullanıcı olarak buna hakkım olduğunu düşünüyorum.Bakın belirtmiş bir çok kullanıcı at sahibine göre kişner derler ya buda öyle bir şey aslında yatak sarma yada piston kilitlemesi denilen olay motosikletin yağsız kalmasından kaynaklanıyor eski Topicleri inceleyin yada kullanıcılarla konuşun ki ben öyle yaptım ulaştığım sonuç bu...Eğer 600 cc performansı yada yüksek süratler istiyorsanız yanlış adrestesiniz bu evvela kavranılmalı bu makinenin yapacağı son hız Comet için 180 değil 160 civarıdır...Sen daha motor soğukken birden dip gaz yola düşersen adam akıllı bakımlarını zamanında yaptırmazsan orasından burasından yağ akarken ilgilenmezsen çok şey beklememelisin...Yazısını okuduğum bir arkadaş hiç motosikletiyle saatlerce dip gaz RED-LİNE devirde gittiğinden bahsetmemiş...Bir makineyi yada motosikleti karalamak bu kadar kolay olmamalı ellerinde yaşanmışlarla yada bilgilerle gelen arkadaşlara eyvallah;ancak kimse kulaktan dolma laflarla tamam bu kötüdür damgasını yapıştırmamalı...
Motor tutkusu olayın tatlıya bağlandığına sevindim.Umarım motorundan soğumazsın...
sevgili arakdaşlar bu konuyla ilgili olarak baya yazılarınız var burdaki arkadaşların bazıları konuyu gereginden fazla çarpıtmaya başladı konunun dışına çıkılya başlandı bilgisi olan olmayan birşeyler yazmaya başladı anlamadım sizi.
ben sadece bir bilgi vereyim dedim ama kişi isimleri servis plaka motor şasi numarasına kadar isteyen arkadaşlar çıktı eğer bu kadar duyarlıysanız ve bu kadar dertiyseniz illede birilerini buraya birşeylermi yazması gerekir diye diye düşünüyorum
ama sonuç olarak bu forum ardından pazartesi tüm bu sorunlar halledildi anlayacağınız bir problem kalmadı
daha önce dedğim gibi hyosung kötü marka değil hyosung cidden yurt dışında çok prestijli bir marka
global motorda ise sorunu çözdü ve problem kalmadı
o zamanki şartlarda belki sağlayamadılar belki kendilerinden kaynaklanmayan nedenlerden parça bulunamadı olabilir
bunuda biliyorumki suzuki-honda-yamaha-kawasaki gibi çok iyi markalardada bu sorun olabilmekte ama sonuç belki uzun sureler olmakta ama tekrar halledilmekte
lütfen arkadaşlar bu konu ile ilgi olarak iyimser düşünceler yazılması gerekir diye düşünüyorum
arkadaşlar bende gt 250 R satın almayı düşünen bir moto meraklısıyım.bi süredir heryerde araştırıyorum motor ile ilgili yorumları hatta bir satıcıdan aldığım sakın alma mailinide sitede paylaştım bakmak isteyenler için
http://www.motordelisi.com/ftopic-44025-75.html
bi ara almamaya kerar verdim aprilla rs 125 filan düşündüm fakat pahalı ve iyisini bulmak zor onun için araştırmalarıma devam ettim.şu an ki düşüncem ise hyosungun kalitesinden süphe etmem gerktiği gerekli itina ve özen gözterildiği taktirde saat gibi işleyeceğine inanıyorum.ayrıca motor_tutkusu arkadaşım da bu düşüncelerime katkıda bulundu farkındaysanız forumun en başında bu sorunu çok ciddiye alıp ciddi cidii üstüne gitti bu sorunun bu hareket bence gerkliydi çünkü bu harekin sonucu mororun özllikle distribütörün yaklaşımını gösterecekti.ve motor_tutkusu arkadaşımızın son yazdığına bakarsanız sorunu basitçe halletmiş global motorda gerekeni hemen yapmış ve yazısında global motora teşekkür ve saygılarını sunmuştur.sorunlar herzaman olacaktır demekki sorunu çözmeye çalışınca çözülüyormuş.ve son kararım haftaya bir GT-250 R sahibi olacağım
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız