Bende bu listedeki motosiklet arasında gittim geldim Honda diyenler daha ağır bastı ikinci el problemi olmayışı , yedek parçası , servisi çok rahat diyorlar.Ama ön kafalık yandan duruş olarak pek hoşuma gitmiyor.Suzuki GSX-R 600 bence.
Kawasaki ZX 6 bu yıl kasa değiştirdi.Önceki kasanın ömrü 2 yıl sürdü.Bu yılki modelin motoru eskisinden 37 cc daha küçük.Başka bir deyişle kıyasladığın diğer motorlarla eşit cc ye sahip.Beygir gücü açısından Yamahanın ardından 2.ci sırada.Ancak cok estetik,rafine bir görüntüsü var,safkan sporcu.Geçen cumartesi Z-Moto da uzun uzun ve hayranlıkla inceledim.
Bir honda kullanıcısı olarak ZX 6 R derim ama bir şartla:MUTLAKA KAWA YEŞİLİ OLMALI...
Hayırlısı olsun...
Tarih: 20.03.2007 - 23:00 Mesaj konusu:
N_O_S, Aman usta honda hayat onda deme ben bikere aynı şeyi yazdım yamahacılar üstüme çullandı eğer ispanyaya uygunsa Ducati,değilse Honda diyorum _________________ Work it harder,make it better,
Do it faster,makes us -
======StrongeR=======
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6209 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 20.03.2007 - 23:15 Mesaj konusu:
Alıntı:
Bilmiyorum hondayi amator motoru gibi goruyorum. Cok pasif oldugunu dusunuyorum
amatörün kralısın ozaman sen kardesim! son 4yılın S.S sampiyonu motor bu! senin amatör motoru dediğin makina! bu sene yine en iddialılardan.. pistte rakipsiz makina tabiki gercek pist ortamında avrupa arenasında dünya şampiyonalarında yada T.T yarışlarında herzaman kürsüde bu makina! yazarken biraz arastırda yaz!! _________________
Tarih: 21.03.2007 - 00:11 Mesaj konusu:
tabiiki kawasaki ama yamahanın surusu zevksız e katılmıyorum ama sımdıden hayırlı olsun Allah tekerine taş getirmesin _________________ LIFE ; as if you will die tomorrow , DREAM ; as if you will live forever....
Kayıt: Jul 20, 2006 Mesajlar: 1381 Nereden: FEar Of ThE DaRk:)
Tarih: 21.03.2007 - 00:13 Mesaj konusu:
kafayı yicem yaaa bu ne abii ne kısaylamas sen bineceksin motora 1 2 3 4 5 6 7 20 beygirin kıyaslamasımı neyın kıyaslaması
_________________ hayal mayayel ben memnunum
Kayıt: Jun 11, 2006 Mesajlar: 92 Nereden: Istanbul/Kemerburgaz
Tarih: 21.03.2007 - 12:47 Mesaj konusu:
Abi yine saçma bir topic ve yine saçma cevaplar "şunu al bunu al,bu bundan daha iyi,bu kötü" falan filan
Ne zaman bilmediğimiz,kullanmadığımız,alakamız olmayan makineler hakkında iyi veya kötü kesin yorumlar yapmamayı öğreneceğiz acaba
Sadece kağıt üstündeki verileri göz önüne alarak "bu bundan iyi,bu çok kötü" gibi yorumlarla hem komik duruma düşülüyor hemde forumun kalitesi düşüyor.
Benim arkadaşa tavsiyem eğitimi veya kendine güveni yoksa hiçbirini almasın önce sağlam bi kendini sınasın sonra karar versin hangisi olacağına.Öyleki anladığım kadarıyla zaten bu 4 makina arasındaki minik performans farklarını hissetmeyecek veya yadırgamayacak tarzda bir kullanıcı olacak.
Okuduğum kadarıyla Derby GPR'dan 600cc'ye geçeceksin ve seni temin ederimki hangi makineyi alırsan al zaten o performans seni uçuracak ve aralarındaki farkı anlamayacaksın bile.Birinin beygiri daha fazla diye o makine en iyisi olmuyor,bu karşılaştırmalar çocukça ve s.dik yarıştırma gibi bence,beygirden daha önemli kriterler de var,sürüş rahatlığı,ağırlık ve ağırlık dağılımı,aerodinamik,aktarma organları,beygir gücünün minimum kayıp ile tekere aktarılması ki bu bence beygirin yüksek olmasından daha önemli.
A motoru 175 beygir güç üretiyor fakat tekerde ölçülen 150 beygir
B motoru 165 beygir güç üretiyor fakat tekerde ölçülen 155 beygir
Ayrıca bunlar dyno verileri,hele bide gerçek şartlarda ölçüldüğünde işin içine rüzgar direnci asfalt direnci falan da giriyor ve burda da motorun aerodinamik özellikleri devreye giriyor.A motorunun aerodinamiği iyi değilse belki rüzgar daha fazla direnç sağlayacak ve 5 beygir daha kaybedecek,fakat B motorunda daha başarılı aerodinamik varsa rüzgar direnci 2-3 beygir kaybettirecek.
Tabi RAM-AIR olayını da unutmamak lazım,daha sağlıklı dizayn edilmiş ve yerleştirilmiş RAM-AIR sistemi belli hızların üstünde daha iyi performans verecektir
Özet olarak bir motorun kıyaslanacak birtek beygiri yoktur,bir sürü mühendislikten ve dizaynlardan bahsediyoruz,bilmeden sadece teknik verilere bakarak yorum yapmamalıyız _________________ CBR600F 05
Honda Civic Sport HB 05
Tarih: 22.03.2007 - 01:02 Mesaj konusu:
csarvox, Kullanmak sorun değil.Biz ortamda hava atarken senin motorun lastikde 145 beygir benimki dynoda 155 beygir demeyi seviyoruz gerisi yalan.Bizce markanın servisi ne alemde,varmı yokmu,parçası varmı yokmu gibi sorunlar önemli değil,para var huzur var modunda takılıyoruz. _________________ Work it harder,make it better,
Do it faster,makes us -
======StrongeR=======
Tarih: 24.03.2007 - 11:27 Mesaj konusu:
bence kesinlikle honda 600rr al.. kimseyi geçmek gibi bir sorunun olmaz arkadan mülayim mülayim gidersin motorda sağlam korkma kıramazsın..maça 2 sıfır mağlup başlarsın.yenilincede güreşe doyamazsın..
hepsi şaka kardeşim:)
hangisi içine siniyorsa onu al ..hepsinin birbirlerine göre avantajları ve dezavantajları var .kalite olarak 4 japonda iyidir..
bu sene kawanın yılı olacak bunu şimdiden hatırlatıyım _________________ kawasaky; only for man
Bence 600 rr hem servis hem dayanıklılık yönünden gözün arkada kalmaz kafan karışmasın ama bende suzı honda arasında gidip geliyorum galiba 600 rr alıcam şimdiden hayırlı olsun iyi sürüşler _________________ pancar motoru
SATILIK 2008 MODEL YBR 125
http://www.sahibinden.com/2008_model_ybr_125WQQaXQQ7745327WQQpXQQdisplayitem
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız