Kayıt: Jan 20, 2007 Mesajlar: 247 Nereden: Istanbul / Kadiköy Mugla / Koycegiz
Tarih: 20.03.2007 - 16:47 Mesaj konusu:
Yöneticimize teşekkür ediyorum.Her ne kadar şimdilik motorlarımız sorunsuz işgörse de ilerleyen zamanlarla birlikte çeşitli problemler,soru işaretleri ortaya çıkacaktır.Bunlara çözüm ararken birbirimizede faydalı olmak amacıyla bu başlığı kullanalım.
Buarada başıma gelen ilginç bir olaydan bahsetmek istiyorum.Motorumu herzamanki gibi apartmanımın yangın merdivenine,vapur çapalarının zincirine denk bir zincir ve yaklaşık 1,5 kilo ağırlığındaki espri konusu kilidimle bağladım cuma akşamı.İş sebebiyle il dışına çıkmam gerekti pazar günü döndüğümde,bir arkadaşıma gitmek için motoruma atladım yaklaşık 50 metre yol gitmemiştim ki,ışıklarda arkamı kollamak için aynaya gözüm kaydı fakat o da nesi ! Aynalar yerinde yok. İlk şoku atlatınca,durumu idrak ettim aynalarım çalınmıştı,şaşkınlık,buruk bir üzüntü ve tuhaf bi gülümsemeyle (gidene kadar önemini anlamıyorsunuz) yola devam ettim.Neyseki gecenin ikisinde yollar bomboştu,dönüp dönüp arkamı kollayabildim.İçimde bu tip olaylardan sonraki malum huzursuzlukla sabah dörde kadar arkadaşlarımla vakit geçirdim.Bir yandan da kendimi avutmaya çalışıyorum; "aman nazarlık olsun,zaten tipini beyenmiyordum aynaların parlak parlak ne o öyle !,allahtan parça fiyatı ucuz..." Sabaha doğru eve geldim,motosiklete manevra yaptırırken far 50 santim yüksekliğinde ve benim 40 yıl arasam bulamayacağım,balkon altında bir çıkıntıyı aydınlattı,fakat o da nedir ışıl ışıl beyenmediğim aynalar parlıyor,köstebek,solucan misali bi manevranın ardından aldım aynaları ama yeniden motora takmaya korktum açıkçası ve beraberimde eve çıkardım.Tam olarak ne olduğunu hala anlayabilmiş değilim,şaka desen şaka değil,hırsızlık desen tutmuyor.Sonuç olarak ben paranoyaklaştım en kısa zamanda kaskomu yaptırıcam (avuç kadar ayna bile insanın moralini yıpratıyor,koca motoru düşünmek istemem) ve aynalara bir çözüm bulmaya çalışıcam.Sizde aman dikkatli olun sonra yedek parça deposu muamelesi görmesin motorlarınız ! _________________ Yamaha FZ6 Fazer (kızıl)
Tarih: 22.03.2007 - 10:29 Mesaj konusu:
açıklamalar süper emeğine sağlik _________________ DEVADAM_SELCUK@hotmail.com VaktiGeldi Ayryly?n Gidiyorm benSendn Yüregnden Sevdany Yolda? Yaptm Yüre?me Belki Çaldm Seni Sendn ama Af Diliyr Bu Gönlünn Hyrszy SEVDY?NDEN AFFT BENY
Tarih: 22.03.2007 - 14:36 Mesaj konusu:
Rüzgarı çok da kesmesin diye fazla şişirmemişler,beygir gücü ve devrin düşük tutulması da bu yüzdenmiş,yakıt sarfiyatını azaltmayı planlamışlar motorun en büyük özelliği olarak.Tabi bence bi unsur daha var o da cbf250.Yoksa aradaki 20-30 km fark için kimse onu tercih etmezdi.Ama doğruya doğru Honda BlackBird deki gibi ayaklar grenajın içine doğru kalsa fena olmazmış.
Buarada ikinci kez benzin aldım,bir kez şehirdışı yaptım,beyşehir yolu rampalıydı,kalanında şehiriçi trafiği malesef ama 8.2 litreyle,320km yol yaptım.Yaklaşık 100 kmde 2.56 litre oluyor.Rodaj birgün biterse inşallah,2 litre gibi bi rakam yakındır. _________________ Yamaha FZ6 Fazer (kızıl)
Tarih: 22.03.2007 - 15:37 Mesaj konusu:
herşey doru ama 125lige göre cok farklı yani diger 150liklewre benzemiyor _________________ kiremitten baca olmaz!
sonradan motorcu olmaz!
olacaksa cekirdekden olmalı!
Tarih: 22.03.2007 - 16:01 Mesaj konusu:
canım motorum cbf150 çok seviyorum yaaaa hem rahat hem güzel hemde benim herkese şiddetle tavsiye ediyorum ama bi topic açtım stickerlarını sökecem hatta bi tane kuryede gördüm eğer o abi bizim sitedeyse bi bakı versinde sırrı söyleyiversin bana
MOTOSİKLET AŞKINA
Tarih: 22.03.2007 - 21:40 Mesaj konusu:
xenophobic demiş ki:
canım motorum cbf150 çok seviyorum yaaaa hem rahat hem güzel hemde benim herkese şiddetle tavsiye ediyorum ama bi topic açtım stickerlarını sökecem hatta bi tane kuryede gördüm eğer o abi bizim sitedeyse bi bakı versinde sırrı söyleyiversin bana
MOTOSİKLET AŞKINA
Arkadaşım sırrı falan yok bu işin,ben stickerları söktüm,kuyruk üstü tutacağı ve cantları siyaha boyattım oldukça iyi oldu kalabalık bi yerde parketmeye kalksam mutlaka birileri soruyor bu "cbf150" mi diye,konyada motorumu gören cbf150 sahipleri de söküyorlar çıkartmaları.Tırnağınla kanırt bi ucundan ve yavaşça çek,kolayca çıkıyor,tazikli suymuş,kimyasalmış hiç gerek yok.Yapışkan izleri kalıyor biraz yapıştırmaların kenarlarına denk gelen yerlerde o da zamanla motoru silerken çıkıyor.Yarın unutmazsam fotoğraf çeker koyarım senin için. _________________ Yamaha FZ6 Fazer (kızıl)
Tarih: 23.03.2007 - 02:39 Mesaj konusu:
Vallahi çok güzel olmuş stickerları çıkarınca
CBF600 havası daha da baskınlaşmış.Çok temiz motor,Mayıs ayında artık kısmetse _________________ Cycler in a cylinderic cyclon
Tarih: 23.03.2007 - 07:53 Mesaj konusu:
Cthulhu, keşke zam gelmeden önce alabilseydin.Ben kendim şimdi şanslı sayıyorum. yinede değer sıkı makinadır kullandıkca daha da hoşuma gidiyor.Sana şimdden hayırlı olsun diyorum.
Tarih: 23.03.2007 - 22:37 Mesaj konusu:
doblocu38 demiş ki:
Cthulhu, keşke zam gelmeden önce alabilseydin.Ben kendim şimdi şanslı sayıyorum. yinede değer sıkı makinadır kullandıkca daha da hoşuma gidiyor.Sana şimdden hayırlı olsun diyorum.
Evet yahu,çok üzüldüm zammı görünce ama n'apalım kısmet artık :)Innova kullandım 1 sene,özellikle konfor olarak çok fark edecek gibime geliyor
Saygılar,sevgiler _________________ Cycler in a cylinderic cyclon
arkadaşlar,
koruma demiri mutlaka taktırın. cuma günü 1000 bakımı için gittiğimde taktırdım. Cumartesi akşamı motordan inerken dengemi kaybettim motorla beraber yere yapıştık. şimdi kalcamda biraz ağrı var. motora hiç birşey olmadı. yerde çalışmaya devam etti korktum bişey olmuşmu diye ama çizik bile yok. kesinlikle ihmal etmeyin koruma demiri taktırın.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız