Arkadaslar merhaba, 4 gun once keeway arn 125 scooter alarak ben de araniza katildim. Henuz motorlar hakkinda oldukca bilgisizim. Daha ilk gunlerde problemle karsilasmam canimi oldukca sıktı. Zira su an kendimi cok caresiz hissediyorum.
Daha 50 km deyim. Dun maslaktan besiktasa gelirken trafikte durdugumda motor kendi kendine stop etmeye basladi. Her stop ediste tekrar calistira calistira eve kadar geldim. Rolantisini biraz yukseltip tekrar calistirdim ve stop etmedi. Sorun cozulmus gibiydi.
Bu sabah kalktigimda motoru calistiramadim. Marsa basinca atesliyor ama motor calismiyor. Gaz vermeyi denedim sonuc ayni. Ayak marsi ile calistirmayi denedim. Sonuc yine husran. Sizce sorun ne? Ne yapmaliyim. Motorsiklet konusunda henuz cok bilgisizim. Yeni aldigim alette daha birkac gunde boyle problemler cikmasi inanilmaz.
Servise gotureyim desem, aleti calistiramiyorum. Universite ogrencisiyim zaten cebimdeki butun parayi motora verdim. Kamyonet falan tutacak durumum yok.
Sinirlerim cok bozuldu. Lutfen yardimci olun.
Simdiden tesekkurler.
Tarih: 18.03.2007 - 23:43 Mesaj konusu:
Geçmiş olsun,kafana takma olur böyle şeyler.Motoru aldığın bayii ile görüş garantisi olduğundan sana servis yollamak zorundalar.Motor çalışmadığı için götüremediğini söyle servis sana gelsin.Tamiri konusunda burdan ne söylesek yanlış olur,motoru senin kurcalaman garanti şartlarına uygun olmaz.Büyük ihtimalle üretimle alakalı bir ayarsızlık yada eksiklik vardır o yüzden servisin müdahale etmesi gerekir. _________________ Work it harder,make it better,
Do it faster,makes us -
======StrongeR=======
Tarih: 19.03.2007 - 00:08 Mesaj konusu:
Ayaklık emniyeti var galiba .. Motorda yanlış hatırlamıoosam muşur takılı kalmış olabilir . bir kaç kez sertçe kapayıp açmayı denemek fayda edebilir. Bende karşılaşmıştım eski motorumda önce bujileri falan değiştirdiler daha sonradan anladık sorunun bu olduğunu hatta o kadar çok marşa bastım ki akü bitti . ve servise nakliyeyle götürdük motoru _________________ Ne insanlar gördüm üzerlerinde elbiseleri yoktu ..
Ne elbiseler gördüm içinde insan yoktu.
Tarih: 19.03.2007 - 00:10 Mesaj konusu:
arkadasım ılk once yapman gereken sey buji kablolarını kontrol et selenın altında ayak topuklarının oldugu yerde kucuk bır kapak vardır ordan bujı kablolarını kontrol et senın makınana bujuk ıhtımalle elektrık gelıyor ve atasleme yapmıyor yoldada bujı sarsıntıdan cıkmıs olabılır degdıgı zaman bujı pıposu bujıye atasleme yapıyor calısıyor degmedıgındede stop edıyordur makınan problemın kaynagı buyuk ıhtımalle dedıgım gıbı bujıdır yoksa makınanda sıfır oldugu ıcın tum ayarlar yapılmıs durumda gelır haa bıde bak bakalım benzının varmı _________________ !!! HIZI SEVERiM AMA BENDEN HIZLISINI ASLA !!!
yardim talebi - Keeway ARN 125 calistirma problemi
:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
darkrocq, dostım büyük ihtimal jiglede problem var yenisinle değiştirirler benim arn de öyle olmuştu korkulacak bişe yok .....
içimdem bi ses karbüratöre yeteri kadar yakıt gitmediğini söylüyor sen benzin hortumuna bi bak bükülme falan varmı daha önce arkadaslarım böyle bir sorunla karsılastı
birde motosiklette benzin musluğunu kontrol et motosikletin yedeğe düşmüş olabilir ve motor hareket ettikce karbüratöre benzin gidiyordur.musluklar iki kademelidir bunu benzin hortumunu sökerek nsl kapalı nsl acık yada nsl yedek gözlemleye bilirsin yada kullanım kulavuzunda acıklama yapmıslardır (genelde ok işareti yukarı:yedek ok işareti sağ veya sol :kapalı ok işareti şağı :açık olur)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız