yaw benım motor bunları yapmadanda 75 80 vuruo bıde bunları yaparsam nolucak(yamaha zoom) ya benımde bı sorum var
1)egzozu cıkarttıgımda motora sorun verrırmı?
kerdeş çift silindire falan gerek yok,myers'in dediği gibi glardoni silindir,19 19 karbüratör ve üst kapak taşlaması yeterli o süratleri rahatlıkla görürsün ama bu parçaları takarken makinanı bi elden geçir debriyaj balataları,klepe falan ve bi elektronik manyeto olursa daha randımanlı olur,bunları yaptıktan sonra tek işin motoru güzelce açmak olucak görceksin istediğinden fazlasını alıcaksın,bulamadığın parça olursa temin ederim,iyi bi ustan yoksa bende oda var makinayı ona yaptırır gönderirim sana;sana sadece şaseye asmak kalır..
Son Mesajdan 4 dakika sonra eklendi:
ha bide şunu söylemeyi unuttum bu tereyağı,badem yağı ve zeytin yağı saçmalık gitceksin bi benzinlik yada yağ alabilceğin biyere alcaksın castrol 2T yağ bakcaksın dalgana 2T yağlar baoşunamı yapıldı,croslara o yükse4k devirlerde bişey olmuyo sen düzenli koyarsan seninkinede bişey olmaz...
1- o silindirler 100 deil 80 cc civarında
2- orjinal eksoz alıp içindeki uzunca boruyu kısaltırsan ve filtreyi cıkarırsan hem az ses hem performans elde edersin
3-regülatör cekiş balatalarını sıyır tambur 4 balatalıysa 2 ye düşür yada 2 lisini al böylece motor debriyaj kacırır ve bayılmaz cekiş artar hızlanma biraz gec olur
4-gergi yayını kuvvetlendir ve ince kayış kullan
5-regülatör sabit yanağını preste biraz düzelttir
6-regülatör oynar yanagını tornada 2 ila 3 mm aldır ki bu işlemler kayısı daha yukarı cıkararak hız yapmanı sağlar
7-pistonu ters tak kompresörün arttığını göreceksin doğal olarak güçte artacak
8-minarelli 1 inc karbüratör kullan (yakıtına katlanacaksan)
ve daha bir sürü sey annat annat bitmez
9-sen parcaları topla benim yanıma gel ben sana güsel bi makine toplarım en az 100 diyen ve rampa sorunun olmayan
mehdidogan, mehdidogan, slm kardeş ben muğladan ahmet sana bi kaç sorum olacak PUÇ DİSLİSİ nasıl oluyo debriyaja nasıl oyun yapılıyo motorun seri kalkmasını istıyorum glardoni silindire nasıl bi oyun yapabilirim kırmızı kartel kırmızı kırank varmış bu nasıl bişey hıza faydası oluyomu ilk silindiri nasıl alıştırmalıyım. bazı sorularım sacma gelebilir ama ben muğlada polini silindir sordum böyle bi silindir yok dediler. ahmet_melek_19@ kardeş a dresim bu bana yardımcı olursan cok sevinirim şimdiden teşekkürler.
ilk önce içden başla
1-19-19 karbiratör attır 70 80 le gitmek istiosan
2-turbo die bi egzoz var tamircilere yada parçacılara git bulursun
3-şase için tamirciye git kalın şase istiorum de oda 65 - 70 milyon arası
4- 45lik dişlide taktır
şişme sorununa çözüm var ama o aklıma gelmedi şuan senin için örencem sen bu dediklerimi mutlaka yaparsan çok rahat edersin kardeşim
selam arkadasım benımde ılk motorum peugeot 105 cobraydı ben oyle fazla modıfıye yapmadım ama rodajııyı yaparsan gerısı bos derım bence 105 ın dıslılerı karburatoru orjınaldı benımkının ve ınanmazsın 100 goruyordu vede ıkı kısı cıkamadıgı yokus yoktu daha sonra ozel olarak arka dıslı yaptırdım 20 lık ve sonuc mukemmeldı 130 gordu dusun yanı 70 cc lık bı motordan bahsedıyorum ayrıca rodaj zamanında ıkı kısı bınmen hıc ıyı degıl egerkı motor zorlandıysa yenı sılındırın faydası olmaz gercı sen sen ol mobılet tarzı motorla hız yapma malum fren tertıbatı ıyı degıl onlarda sonra benım gıbı ucarsın yınede onların zevkı bır baska
YAA BU FORUMDA ÇİFT MOTOR RESMİ YOKMU YANI 103 ÇİFT KAFA YARDIM LÜTFENhttp://www.motordelisi.com/modules/Forums/images/smiles/thmbdn.gifhttp://www.motordelisi.com/modules/Forums/images/smiles/sm_cool.gif
slm bn yenı uyeyım modıfeye mobılet için hertutlu sorularınızı beklerım mobış bnm işim bızım burda manısada motor hastası coktur bızım burda tek makınalar 140-145 e kadar cıkıo onun için herturlu sorularınızı beklerım
Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:
slm beyler bn yenı uyeyım yasım 16 bızım burda manısada tekmakınalar 140-145 e kadar cıkıo onun iççin tum sorularınızı bekelrım
sevgili arkadaşlar ben gaziantep ten mehmet ali mobylet merakınız beni heyecanlandırdı hepinizi saygıyla kucaklıyorum ama km leriniz af buyrun biraz komik biz burda o hızlara koşarak ulaşıyoruz bizim burda normal farklı lar 150 yapar yarış motorlarımız 160 ı görür benim bir çift moby var adı karabusa yapan usta nın adı kara usta ordan esinlendim geçen yaz yarışımız vardı hız ını ölçebilmek için en güçlü arabalar bile 1 km önden kalkıyor 3 araç la denedik golf passat seat net 190 ı görüyor. belki şaka gelir ama gerçek ,ne mz ne jawa zaten kalkışta mümkün değil yanı anlayacağınız bu işlerin pir i antep ta o da abdulaziz ayata namı diğer kara usta. herkese saygılar.
Tarih: 07.07.2007 - 20:28 Mesaj konusu: sen okadar şey yaptıktan sonra motor 110 mu yapacak ha ha
mehdidogan demiş ki:
SELAM DOSTUM. BU İŞİN UZMANI BURDA
BAK ÖNCE 5 EMİŞ BÜYÜK PİSTON GLORDİNİ SİLİNDİR ALACAKSIN. 19-19 KARBÜRATÖR. KARBÜRATÖRE UYGUN BOĞAZ. BUNLARI TAKTIKTAN SONRA EKSOZ ÇIRÇIR EKSOZ DİYE TABİR EDİLEN İÇİ BOŞ DIŞI PARLAK EKSOZLAR VAR. ONDAN TAKACAKSIN. SESİ BİRAZ FAZLA ÇIKAR AMA ÇOK RAHATLATIR MOTORU. MOTOR BLONKUNUN SOLUNDAN YANİ DEBREJDEN 1 BİLYE ALACAKSIN. NORMALDE 3 TANEDİR SEN İKİ TANE BIRAKACAKSIN. VE DEBREJİN ORYAR YANAĞINDAN TORNACIYA ALDIRACAKSIN DKAYIŞIN DAHA ÜSTLERE ÇIKMASI İÇİN. VE OYNAR YANAĞA İNCE KAYIŞTA KAÇIRMAMASI İÇİN PUL KOYDURACAKSIN. KANSAĞI PECO KASNAĞI TAKACAKSIN. ORJİNAL BELDESAN KASNAĞI ÇOK KAÇIRIR. VE BASKI YAYINI GERDİRECEKSİN. KASNAKDİŞLİSİNİ 11 DEN 13 DİŞE ÇIKARACAKSIN. ARKA TEKERDEKİ DİŞLİYİDE PUÇ DİSLİSİ TAKACAKSIN. ARKA TEKERE 19 İNÇ JANT TAKACAKSIN. ÖN DÜZENİ İNDİRECEKSİN.BU DEDİKLERİMİN HEPSİNİ PROFESYONELCE YAPABİLİRSEN MOTOR 110 FALAN YAPIYOR TABİ ÜSTÜNDE DURABİLİRSEN:)
BEN ANTALYA SERİKLİYİM. BİZİM BURADAKİ MOTORLAR TÜRKİYEYİ BIRAK DÜNYADA YOKTUR ABARTISIZ. BENİM BU DEDİKLERİMİ HER SERİKLİ KENDİSİ YAPAR. BENDE KENDİM YAPTIM. SIFIR FLİNTA ALDIM ONA YAPTIM. 2 SENE ÖNCE. 100 LÜK MOBİLET MBK KM Sİ TAKTIM. VE 110 GÖRDÜM. AMA 80 DEN SONRA ÇOK TEHLİKELİ. DAHA BAŞKA SORUN VARSA YAZ SEVE SEVE ANLATIRIM. İMKANIN OLSADA SERİĞE BİR GELSEN. BİZ BURADA ÇİFT SİSLNDİRLİ PECE BİLE YAPIYORUZ. 2 TANE BEŞ EMİŞ SİLİNDİR. 19-19 KARBURATÖR. 120 YAPIYOR BİR GÖRÜP BİNSEN VİTESLİ MOTORA BİNESİN GELMEZ. ÇOK İYİ ANLARIZ BU İŞLERDEN. BAŞKA SORUN VARSA ALAYIM.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız