Herşey internette sakin sakin sörf yaparken İstanbul MD nin Çanakkale şehidlerimizi anmak için yapacağı gezi haberini okumamla başladı. O anda bir şimşek çaktı.Gönülden bağlı olduğum iki isim yanyana gelmişti.Motosiklet ve Çanakkale..Daha sonra da bir şimşek daha çaktı.O da Amasya Merzifon da olduğumdu. Haritalar mesafeyi 964 km.gösteriyordu.Benim için Çanakkale kadar önemli olan bir başka konu da İstanbul dan gelecek olan MD dostlarımla o mukaddes toprakları gezmekti.Acaba 17 Mart sabahı onları Bandırma da karşılayabilecek miydim? Arkadaşlar olmaz dediler, değmez dediler,ben bile bir ara onlara inanır gibi oldum ama denemeden olup olmayacağını nereden bilebilirdim? Olumsuz yanlarını düşünmektense kendi kendime dedim ki" ya olursa?Ya herşey yolunda gider, arkadaşlara Bandırma da katılır ve beraber çok güzel vakit geçirirsem ne kadar güzel olur, böyle güzel ve anlamlı bir gezi kaç motosiklet sevdalısına nasip olur" dedim ve işte 16 mart sabahı yoldayım.
Gerede-izmit-Yalova üzeri 65 km daha kısaydı.Fakat o gün Bolu civarında kar beklendiğinden rotayı Ankara ya çevirdim.Ankara-Eskişehir-Bursa üzerinden bekle beni Bandırma..
İlk durak Kırıkkale girişindeki Şöförler Federasyonu Tesisi.Yağış yok, zemin kuru ama doğrusunu söyleyeyim tam teçhizat olmama rağmen biraz üşüdüm. İkinci çayda ısınmaya yeni başladım.Ön tekerin önündeki buz parçası da halen kış mevsiminde olduğumuzu anlatmak istiyor zannımca..
İkinci durak Kurtuluş Savaşımızda da çok önemli hizmetleri olan topçu birliklerimizin eğitim aldığı Polatlı.
Polatlı da benzin alırken yaptığım bir akraba ziyareti.Bir taşla iki kuş olayı..Ne yapayım zaman az, yol çok kimsenin kalbi kırılmasın.
Ve Eskişehir..Porsuk çayı şehrin merkezinden geçiyor ve belediyenin yaptığı mükemmel çevre düzenleme çalışmalarıyla insanın burada kalası geliyor.Yoruluyor muyum ne??
Eskişehir de yaptığım başka bir akraba ziyareti
Bursa İnegöl e gelipte İnegöl köfte yemeden gidilmez elbette.
Bursa da hava karardı ve Bandırma yolunu da daha önce hiç geçmediğim için Bursa da kalmaya karar verdim.Laf aramızda biraz da yoruldum tabii.Kalacağım yere yerleştikten sonra dinlenmek yerine etrafı dolaşmak daha cazip geldi.Gece de olsa fark etmez dedim ve işte Orhan Gazi türbesi.
Tam karşısında Osman Bey in türbesi..
ve her ikisinin arasında yatan İstiklal Savaşı şehitlerimiz.Hepsinin ruhları şad olsun..
Turistler için yapılmış galiba sanırsam bence..
Her tarafı tarih kokan bir şehir Bursa.Siz anladınız onu..
Sabah erkenden yola çıktım.Bursa Bandırma yolu kimi yerlerde daralan, sabah saatlerinde de sis olan bir yoldu.Neyse İşte Bandırma Hatırası..
İstanbul MD yi limanda karşıladım ve harika vakit geçirdik.Hepsine tekrar teşekkür ve selam ediyorum.
Değer mi o kadar yolu gitmeye diyenlere cevabım kesinlikle evet.İyi ki gitmişim _________________ Ümit saadetten alınmış bir miktar borçtur, herşeyin yok olduğu anda bile ümit vardır.
Kayıt: Oct 15, 2005 Mesajlar: 3016 Nereden: Kozyatağı- Honda&TransAlpXL600/98 ARh+
Tarih: 24.03.2007 - 23:02 Mesaj konusu:
Alıntı:
Değer mi o kadar yolu gitmeye diyenlere cevabım kesinlikle evet.İyi ki gitmişim
iyi ki de gelmişsin seni tanıdığıma şahsen memnun oldum
Karadenize yolumuz düştüğünde bize mihmandarlık yapacak ve kırmızı bantı takacak biri lazımdı
Oldukça uzun bir yolu aşıp geldin ve sorunsuz bir şekilde aynı yolu döndün bunun içinde mutluyum ama seni arayıp soramadık aslında bir kopukluk oldu
umarım bir daha olmaz, disiplinin ve katkıların için teşekkürler
Sevgiler. _________________ Motorsuz,Gezisiz ve Sanatsız kalmayın.Volkan
Seni Tanıdım ya nasıl gurulandım ve onurlandım bilemezsin eksik parçalarımdan biriydin senle tamamlandım sevgili merdoc teşekkürler _________________ Mondial 250 MCT 34 ZMU 17(sattım gitti)
Hyosung 250 Comet 34 ZNA 65 (onu da sattım gitti)
Hyosung gv 650 Aquila (onu da sattım gitti)
Sadece TABANVAY
Tarih: 25.03.2007 - 01:49 Mesaj konusu: harika
Harika bir gezi düzenlemişsiniz ayrıca raporta antış tarzıda bir o kadar hoş emeğinize sağlık _________________ ŞEHİTlerle yeşillendi allandı.
YİĞİTlerle bir sehpada sallandı.
Çekti TUĞu HİLALlendi GÜLlendi
NAMUSun İZZETin AR GÜLü MUHSİN....
Kayıt: Jan 21, 2005 Mesajlar: 13561 Nereden: united states of KONYA
Tarih: 25.03.2007 - 01:52 Mesaj konusu:
güzel ve anlamlı bir gezi olmuş tebrikler
resimler harika eline sağlık nice gezilere diyorum _________________ Sen benim için öylesine değil ölesiyesin...
Kayıt: Nov 24, 2006 Mesajlar: 5275 Nereden: united states of KONYA
Tarih: 25.03.2007 - 07:33 Mesaj konusu:
çok güzel ya çok isteyipte gidemediğim yerler arasında olmadı bir türlü
zaman ama mutlaka motorla göreceğim oraları
paylaşım için teşekkürler _________________
Kayıt: Feb 06, 2007 Mesajlar: 1282 Nereden: ISTANBUL HONDA
Tarih: 26.03.2007 - 00:10 Mesaj konusu:
merdoc, seni tanıdığıma gerçekten memnun oldum, güzel bir örnek oldun... Diğer gezilerimiz seni Ç.Kale kadar cezbedecek mi bilmiyorum ama tekrar gezilerde umarım seni de görürüz.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız