Tarih: 27.03.2007 - 06:29 Mesaj konusu: Bugün Dünya Tiyatro Günü
Bugün Dünya Tiyatro Günü..
Amatör ve profesyonel tüm tiyatro sanatçılarının Dünya Tiyatro Günü nü kutluyorum. Herkesin ortak paydasının motosiklet olduğu bu forum ortamında, ayrıca birer tiyatro kulubü de kuran İstanbul ve İzmir MD grubunu ayrıca tebrik ediyor, başarılar diliyorum. _________________ Ümit saadetten alınmış bir miktar borçtur, herşeyin yok olduğu anda bile ümit vardır.
Tiyatro yaşamın bir parçasıdır. Yaşamı sergiler.
Yaşama sevincini yaratır. Geçmişi, günümüzü, geleceği anlamamıza yardımcı olur.
Tiyatro hep iyiden, güzelden hoştan yana olmuştur.
Tiyatro insanlara beraber gülmek, beraber ağlamak, beraber düşünmek gibi insanca duygular aşılar.
Tiyatro insanları eğitir. Eğitirken düşündürür.
MDTK' yı oluşturan MREnduro'ya ne kadar teşekkür edilse azdır. _________________ Suskunlu?um ASALETYMDENDIR
Her lafa verecek cevabim var lakin...
ßir lafa ßakarim LAFMI diye
ßir de sarfedene ßakarim ADAM mi diye ..
merdoc, çok güzel düşünüp bu topiği açmışsın kendi adıma sana teşekkür ederim.İSTANBUL VE İZMİR MDTK ve sanatı seven gönül veren herkesin dünya tiyatro gününü kutluyorum.
biz'e tiyatroyu aşılayan sevgili hocamız vuyu ve başından beri bizden desteğini esirgemeyen mrenduro'ya sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.
27 mart dünya tiyatro gününümüz kutlu olsun.
sanatsız kalmayın _________________
“İzmir’in denizi kız,Kızı deniz kokar!..”...
En son kaRRdelen tarafından 27.03.2007 - 08:05 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Kayıt: Jan 21, 2005 Mesajlar: 13561 Nereden: united states of KONYA
Tarih: 27.03.2007 - 08:09 Mesaj konusu:
beyazkardelen79, nur ablaaaa anladın sen onu abla istesen bu günü unutamam ben herhalde
hadi yine iyisiniz sizlerinde bir günü var oh tadını çıkarın bakalım
arkadaşlar butona basana kızmayın olur mu
butana basan benim genele alırmısınız diye rica ettim sadece
butona basmak şikayet oluyorsa tamam basmam valla _________________ Sen benim için öylesine değil ölesiyesin...
Kayıt: Oct 15, 2005 Mesajlar: 3016 Nereden: Kozyatağı- Honda&TransAlpXL600/98 ARh+
Tarih: 27.03.2007 - 08:28 Mesaj konusu:
merdoc, Teşekkürler dostum
Dünya Tiyatro Günü kutlanırken, bizler hala salonlarımızın yıklamamsı için gövdelerimizi siper ederek direnişlerde bulunmanın büyük acısını yaşıyoruz ne yazık ki
Tiyatro sanatını kavrayamayan mihrakların, tiyatroyu benimsemeyen toplumların gericilikle mücadeleleri hala sürmektedir, sürecektir. Dünyanın en eski sanatlarından biri olan Tiyatro ne yazık ki, günümüzde ve Türkiyemizde hala hak ettiği yeri bulamamıştır.
Güzel dileklerde ve temennilerde bulunan dostlara teşekkürler
Aydınlık günlere Tiyatroyla..
DÜNYA TİYATRO GÜNÜNDE ULUSAL BİLDİRİ/Muhsin Ertuğrul
Bugün 27 Mart 1978, Dünya Tiyatro Günü.
Bu kez önünüzde konuşmak görevi ve onuru bana verildi. Tiyatroya hizmet yolunda çok yaşamış bir emekçi olarak izninizle söz alıyorum.
Derler ki, tiyatro üçüz doğmuş bir sanat koludur: Yazar, oyuncu ve seyirci. Bunlar birbirinden ayrılırsa ortada tiyatro kalmaz. Oysa ben diyorum ki, günün en önemli sorunlarını kağıda aktaran yazar da, onları sahnede dile getiren sanatçı da sizin aranızdan çıkmıştır. Onun için biz bir bütünüz. Teker teker düşüncelerimiz ayrı olabilir, ama dertlerimiz birdir.
Bugün Dünya Tiyatro Günü’dür, şu dakikada yüzlerce sahnede her ulusun kendi dramı oynanıyor. İzninizle biz de yurdumuzda oynanan oyuna bir göz atalım. Ben perdeyi açıyorum. Sahne, Türkiye haritası yüzeyine yayılmış yaslı ana babalar, bir ağızdan, yitirdikleri gencecik yavrularının tabut kervanına ağıt yakmaktadır. Perdeyi hemen bu acıklı görünüme kapatıyor ve sizlere soruyorum:
Gençler gençleri neden öldürüyor? Kardeş kardeşi neden öldürüyor? Gençler kendilerini neden öldürtüyorlar? İşte size şimdiye dek sahneye getirilmiş en acı konu. Ulus olarak bugün bizim en önemli sorunumuz bu. Bunun çözümünü düşünmek siz sayın seyircilerimize düşüyor. Siz ve bizler ki öldürenle kurbanını aramızda yetiştirdik, vuranla vurulanı bağrımızda besledik, ikisinden biri ya kardeşimiz, ya akrabamız, ya komşumuz, ya tanışımızın arkadaşı.
Şimdi bu sahnede soruyorum sizlere:
Kardeşi kardeşe kim kırdırıyor?
Hangi katı yürekli, hangi cana kıyıcı, hangi bencil çıkarıyor perde arkasından bu suçsuz yavruları, sinsi sinsi, kukla gibi kullanıyor? Neden? Bunun yanıtını vermek için derin derin düşünmenizi bekliyorum.
Büyük kurtarıcı Atatürk, yurtta, dünyada barış, diye temel bir ilke atmıştır. Nerde yurttaki barış? Bu temeli yıkanların art niyetlerini düşünüp bulmak siz sayın seyircilere düşüyor. Çünkü Tiyatro, sahnede sorunları yalnız sergilemekle yetiniyor. Bu sorunları düşünerek çözmek seyircinin sağduyusuna bırakılmıştır. Sahnenin başlıca çabası seyircileri sağlam düşünmeye zorlamaktır. Sorun bu: Neden öldürülüyorlar? Niçin ölüyorlar?
Tatlı saatler geçirmeye geldiğiniz tiyatroda acı gerçeklerle sizleri tedirgin ettik, bağışlanmak diler, saygılar sunarım.
Muhsin Ertuğrul, Nisan 1978 _________________ Motorsuz,Gezisiz ve Sanatsız kalmayın.Volkan
Tüm gönül verenlerin "Dünya Tiyatrolar Günü"nü kutluyorum...
Umarım bir gün tiyatro sanatını ve de ona tüm emeği geçenleri hak ettikleri yerlerde görebiliriz...
AKM ve Muhsin Ertuğrul sahnelerinin sonsuza dek ayakta kalması dileğiyle... _________________ "Cesaretin ölçüsü ölmek de?il ya?amaktyr."
Kayıt: Mar 21, 2005 Mesajlar: 7063 Nereden: ...:::iZMiR:::...
Tarih: 27.03.2007 - 11:00 Mesaj konusu:
Bende dünya tiyatro günümüzü kutluyorum
Topici GENELE alıyorum
Özellikle bizim gibi sahneyle yakından uzaktan ilgisi olmayanları sahneye alıştıracam diye ömrünü yediği için GÖKÇE hocama ve aynı sabrı İstanbuldaki arkadaşlarım için gösteren MR ENDURO ya çok teşekkürler. _________________ Halil Akkaşoğlu 16 nisan halilakkasoglu@hotmail.com
[img]http://img395.imageshack.us/img395/7806/44522774ap3.gif[/img]
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız