Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - ybr ateşleme problemi

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

ybr ateşleme problemi

ybr ateşleme problemi

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
trdfx1
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 27.03.2007 - 21:07    Mesaj konusu: ybr ateşleme problemi Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

merhaba arkadaşlar bu akşam işten dönerken motosikletim hareket halindeyken birden stop etti sağa çekip ne olduğunu anlamaya çalıştım marş basıyor ama motor çalışmıyordu bende ateşleme ile ilgili bir problem olduğunu düşünüp bujinin üstündeki kabloyu çıkarıp öyle marş bastım kıvlcım yoktu kontağı kapattım arkadaşa beni eve kadar çekmesi için haber verdim beklerken tekrar deneyeyim dedim bu sefer çalıştı ama 300 500 mt. sonra yine aynı problem şu an bazen çalışıyor bazen çalışmıyor çalıştmı bir süre gittikten sonra yine ayeşlemeyi kesiyor bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim en azından servise arızayı bilerek gidelim teşekkürler Şok oldum
Başa dön
trdfx1 Çevrimdışı trdfx1 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
GSX_R_1000
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: YZMYR/BERGAMA

MesajTarih: 27.03.2007 - 21:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Manyotadaki bakır sarımlardan biri arızalı olabilir dolayısıyla elektrik üretmiyor,ya da konjektör de bir problem olabilir...

Saygılarımla... Bravo
StrongeR
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 27.03.2007 - 23:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bunun birkaç sebebi var.Kontak arızalanmış olabilir,Ateşleme bobini arızalanmış olabilir,buji kablosu kaçak yapıyo olabilir.Motorun ıslandıysa ondanda olur.
Motorun kaç model,Kaç km'de ,suya girdinmi veya ıslandımı onu belirtirsen iyi olur.
Başa dön
StrongeR Çevrimdışı StrongeR Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
_DeliCocuk_
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: zonguldak/ Ere?li

MesajTarih: 27.03.2007 - 23:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

aynı sorun benim motorda da var ybr 125 anlamadım gitti
_DeliCocuk_ Çevrimdışı _DeliCocuk_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
cc03
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: olursa olsun, hepimiz ayny kany ta?yyoruz sonuçta!!!

MesajTarih: 28.03.2007 - 00:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

dostum ani hızlanmalarda yapıyosa, hava filtresine bak. yok değilse bujiye bak, aynı sorun bendede vardı, hava filtresi ve bujiyi değiştirdim... perfecttttttt.
Başa dön
cc03 Çevrimdışı cc03 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
elessar
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 28.03.2007 - 01:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bobinden kaynaklanmış olabilir
Başa dön
elessar Çevrimdışı elessar Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
free344
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: yst

MesajTarih: 28.03.2007 - 06:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

(((((((((( slmm bendee sıfırr ybrr kullanıoorumm bendedee yapıooo aynıı sorunn eskıden..... amaa benn ınatlaa kullanmaya devamm ettımm bıı suree soraa gecerrr merakk etmee daha soradaa bujıı pıposu yanıı bujıı kafasıı deıstrmenn gereekk buudaa arızaa yapıo zamanlaa devamm ett korkmaa))))))))))))))
Başa dön
free344 Çevrimdışı free344 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
R6_seko
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 28.03.2007 - 07:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşım sen servise götür ve sadece ateşleme kestiğini söylemen yeterli sanki sen arızanın nerde olduğunu söylesen sadece orayamı bakcak adam uzaktan söylemeyle anlaşılmaz bu arızalar sonra serviste çok biliyosan yapsaydın falanda denebilir yani çok bilmişlik yapanı bazen sevmiyolar otür yerlerde Göz kırpıyorum
Başa dön
R6_seko Çevrimdışı R6_seko Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
EROLL88
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 28.03.2007 - 07:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

free344, ıyıde adam yolda kaldım dıyo nasıl devam etcek onu anlamadım yurumemı devam etsın arkadas yoksa
canerdemir79
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: AnGara

MesajTarih: 28.03.2007 - 07:14    Mesaj konusu: hava hortumu Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

buna benzer sorun benim cbr125 tede oldu. buji ile falan alakası olmayabilir. hava filtresine bakmak için depoyu kaldırmıştım. sonra tekrar depoyu indirip taktığımda sıkıntı yok gibiydi. ev iş arası kısa mesafede sorun yoktu. ama uzun yola çıkınca belli oldu. kardeşim 10 defa yolda kaldı. yakıttan veya bujiden sanmıştım. sonradan olayı çözdüm. depo havalandırma hortumlarını alttan çekip uzatmadığım için hortum katlanmış ve depo havasız kalmış. öle olunca depo vakum yapıyor ve benzini aşağı salmıyor. dolayısıyla motor yakıtsız kalıyor. depo kapağını açıp kapatınca bir süre kendine geliyor 5km sonra yine iptal. dediğim gibi havalandırma hortumu katlanmış olabilir.

bujinin ateşlemesi için motordan şase alması lazım. hatta motora dokunuyorsan eğer senin üzerinden alırsa şaseyi güzelce hoplatır adamı hehehuı. uyanmak isteyen fakat uykusu olanlar için birebirdir tavsiye ederim kıhkıh Çok gülüyorum
Başa dön
canerdemir79 Çevrimdışı canerdemir79 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
csaltuk
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

MesajTarih: 28.03.2007 - 10:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Eğer motor yeniyse kargolanma şeklinden yapabilir.benim başıma geldi.Motor kamyona istiflenirken kapalı kutu içinde oldugundan ters konulursa motor ve uzun bir sürede yolculuktan dolayı öyle kakırsa motorun iç kısmında yağlanma oluyor.Ve motor belli bir süre bujiyi devamlı yağlıyor.fakat sonradan arıza kaseliyor.
Başa dön
csaltuk Çevrimdışı csaltuk Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
trdfx1
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 28.03.2007 - 19:33    Mesaj konusu: Re: ybr ateşleme problemi Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

trdfx1 demiş ki:
merhaba arkadaşlar bu akşam işten dönerken motosikletim hareket halindeyken birden stop etti sağa çekip ne olduğunu anlamaya çalıştım marş basıyor ama motor çalışmıyordu bende ateşleme ile ilgili bir problem olduğunu düşünüp bujinin üstündeki kabloyu çıkarıp öyle marş bastım kıvlcım yoktu kontağı kapattım arkadaşa beni eve kadar çekmesi için haber verdim beklerken tekrar deneyeyim dedim bu sefer çalıştı ama 300 500 mt. sonra yine aynı problem şu an bazen çalışıyor bazen çalışmıyor çalıştmı bir süre gittikten sonra yine ayeşlemeyi kesiyor bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim en azından servise arızayı bilerek gidelim teşekkürler Şok oldum

arkadaşlar motor 2005 model 35000 km de benzin buji ve hava filitresinde sorun yok ve kontakta sadece ateşlemeyi kesiyor .ilgilenen tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler..
Başa dön
trdfx1 Çevrimdışı trdfx1 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
aynux
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 28.03.2007 - 19:51    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ayni sorun benim ybr 125 de de oldu. buji baglanti kapagini cevirerek cikar kabloyu saseye tut en az 2 cm den ark yapmasi gerekiyor. eger bu yoksa. buji ve bobinde degildi. sorun cdi unitesinden supelendik ama o da degildi. cdi unitesi sinyalleri direk olarak motorun sol tarafindaki makinanin kapaginin altindaki magneto da idi cok pahali oldugu icin yenisi ile degistirme sansi yoktu. bizde yeni model ybr lerin cdi unitesini modifiye yaparak ve + beslemeyi direk cdi unitesine vererek cozdu.
Başa dön
aynux Çevrimdışı aynux Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal