seyir halindeyken bazı motosiklet sürücülerinin;
kask ve koruyucu elbise kullanmadıklarına, koruyucu elbise neyse kaskı kasket gibi kullandıklarına ya da kollarında taşıdıklarına sıkça tanık oluyorum.
bu tutum içerisindeki arkadaşları uyaralım.
makineye ne kadar iyi hakim olursak olalım, unutmayalım ki; diğer sürücülerin bizi tehlikeye attıkları anlarda kask ve koruyucu elbise lazım olabilir.
tanrı bizi diğer sürücülerin şerrinden korusun.
bu tür seylerden bahsetmek hoş fakat sanki piyasa bunları zorla kullancağımızı bildiklerinden bu ürünlerin ateş pahası yani ne biliyim ya ünisex düşünün ya bunları bol bol alacaz ve yani kask felan tamam bi yere kadar da ceket pantolon felan çok pahalı ya vede böle bişi almayı düşünsen nasıl bişi alman lazım ne olması lazım nasıl felan bu konular hakkında frumda bolca yazı görebiliriz yalnız profosyonellerden bilgilendirilmek hoş olur ve de bu konuda bi konferans düzenlenmesi çok hoş olur çoklu profosyonel konuşmacılar tarafından böylece daha da ön plana çıkabiliriz ne kadar motor delileri olsakda hassasiyetimizi insanlar anlar
Tarih: 14.02.2005 - 12:56 Mesaj konusu:
30 metre dahi gitseniz kask,mont ve bot kullanıyormusunuz ?
Dünya istatiklerine göre en çok yaralanmalı ve hatta ölümcül kazaların bu kısa kullanımlarda meydana geldiği tespit edilmiş. :!: _________________ Sonunda hep güzel anylary hatyrlayaca?ynyz motorlu geziler dile?iyle....
Bence kazanın uzun yolda olabilecek diye bi garantisi yok :!: bu ikitekere bindiğiniz sürede herzaman tam korumalı olmalısınız :!: çünkü bu araba değil etrafınızda sizi koruyan bi kafes yok _________________ A?k 2 Ki?iliktir :arrow: Motosiklette ?yle :MTR:
Tarih: 14.02.2005 - 16:14 Mesaj konusu:
ben tek devrilmemi , park ederken 5 km süratle yaşadım , ne oldu 20 gün ayağımızdan soluk aldık . Tabii hemen bot ve koruma demirine müracaat , giyimle beraber koruma demirinide unutmayalım , aslen "engine quard" diye isimlendirilsede , bedenimizide koruyor _________________ BMW R1100RT
Felek sana hayat diye ekşi bir limon uzattıysa sen üzerine tekila ve tuz iste.
Kayıt: Nov 17, 2004 Mesajlar: 382 Nereden: Yzmir/kar?yyaka
Tarih: 14.02.2005 - 16:18 Mesaj konusu:
Malzemeler gerçekten çok pahalı.Ama unutmamak lazımki en ufak bir yaralanmanın bile tedavisi birkaçyüz milyon tutar
Ayrıca kaskı motorun arkasına takıp gezenler MD değil gerçek delidir
Tarih: 14.02.2005 - 16:43 Mesaj konusu:
sonucta nekadar pahalı olrsa olsun bunları kullanmadıgımız surece hayatımız tehlıkede ıse bence bunu tartısmanın bı manası yok ya hayatımızı tehlıkeye atıcaz yada paramıza kıyıp hayatımızı korucaz.Motorun sakası yok. _________________ sen kalk mylyonlarcasy arasyndan byryncy ol dunyaya gel cektygymyz ezyyete bak...
ben de kaskı hep sıkıcı boğucu bir şey düşünürdüm ama, geçen yıl akköprü civarındaki alt geçitte sağa dönerken duvara çarpmış bir motor görünce iliklerime kadar işledi kaskın önemi.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız