Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Yarış tipi motorlar yavaşlasa da daha fazla üzülmesek !!!

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Yarış tipi motorlar yavaşlasa da daha fazla üzülmesek !!!

Yarış tipi motorlar yavaşlasa da daha fazla üzülmesek !!!
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
freddy_
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 02.04.2007 - 22:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Max_PAYNE demiş ki:
freddy_, 850.000 km (sekiz yüz elli bin km) yol yaptım Şok oldum demişsin, pardon yaş kaç, bu kadar tecrübeyi ne zaman yaptın, ne kadar sürede gerçekleşti bu olay ? Merakımdan yanlış anlama.

Onun dışında topicle ilgili olarak "Motor değil, cehalet öldürür" diyip noktayı koyalım.
msn nem var eklersen yardımcı olurum Göz kırpıyorum
Başa dön
freddy_ Çevrimdışı freddy_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
Max_PAYNE
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul

MesajTarih: 02.04.2007 - 22:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

freddy_, yardımcı olacak bir durum yok, dolayısı ile msn e de gerek yok bence, burada herkesin okuması için de sordum ayrıca. Bu zamana kadar bu km'yi kimseden duymamıştım da, şaşkınlığım o yüzden Bravo
Max_PAYNE Çevrimdışı Max_PAYNE Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
freddy_
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 02.04.2007 - 23:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

92 yılından beri istanbulda kuryelik yapıyorum.yılda en az 60.000 km kuryede yapıyorum çarpınca 15 seneyle baya çıkıyor ,ayrıca her daim 2. yada 3. motorlarım oluyor ss choper her halükarda onlarlada ayrıca en az yılda bir 10-15 bin km yapıyorum hepsini toplayınca dahada çok çıktı yahu.Max_PAYNE, kardeşim yaşım ortaya çıkacak Göz kırpıyorum zaten benim kadar çok km yapan oldugunuda sanmıyorum kendi çevremden var ama... Şok oldum

http://www.facebook.com/group.php?gid=6079229276

Başa dön
freddy_ Çevrimdışı freddy_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Max_PAYNE
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 02.04.2007 - 23:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

freddy_, vay be tebrik ederim. Kurye olayını hiç düşünmemiştim o yüzden hakikaten çok şaşırdım. Gülümsüyorum
cuneytovuc
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Istanbul / Kadiköy Mugla / Koycegiz

MesajTarih: 02.04.2007 - 23:33    Mesaj konusu: Re: Bu forumu açan arkadaş a Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

tit_of_the_niro demiş ki:
Bence en başta sen küçük resmini değiştir ki (200 + ) söylediklerin ve inandıklarınla paralel olsun.. Beğenmedim

"İnsan görmek istediğini görür..."

Arkadaşım tam olarak karşı olduğum şey seninki gibi yaklaşımlar.Neden diyceksin; ben motosiklet aşığı olarak hıza karşı değilim.Hız keyiftir,adrenalindir,hazdır ancak ! Evet ancak doğru şartlarda,doğru yerde,doğru donanımla.Bunda anlamayacak birşey yok Alman otobanlarında hız sınırı yoktur ancak kaza oranı çok düşüktür,dünyanın en hızlı araçları bu yollarda boy gösterir çünkü 2 şeritli,ortalama eğimli,kuru bir yolda saatte 90 kilometre nasıl ki normalse 4+4 şerit,40cm pürüzsüz,sabit eğimli,kuru asfaltta,iyi eğitimli,bilinçli şöförler arasında 240-260 da güvenlidir.Bundan 70 yıl önce 100km/h o günün şartlarında hayal gibi,dudak uçuklatan bir hızdı.Gelişen teknoloji ve kazanılan deneyimler pekçok araç ve yol için bu hızı şaka gibi bir hale getirdi.Bundan 20 yıl sonra belkide 300-400 km/h gibi hızları kullanırız gündelik yaşamda kimbilir.

O yaptığın aşşağıdaki parmak işareti "beyenmedim,tasvip etmiyorum demektir,neyi hangi sebeple,neye dayanarak tasvip etmiyorsun.Pekçok arkadaşımız yorum ve fikirlerini ortaya koymuş,sen neyi savunduğunu dahi bilmiyorsun.Bizim eleştirdiğimiz yapılmaması gereken yerde hız yapılması.Ben trafiğe kapalı alanda,3 şeritli kuru taze (sıfır) asfaltta,otomobilimle bu sürati gördüm,çokda büyük keyif aldım,hiçbir kuralı çiğnemedim,kendimde dahil kimseyi riske atmadım.

Bu başlıkta kimseye racing kullanmayın,almayın uzak durun demiyoruz,bu iş için özel pistler mevcut ülkemizde,hiç olmadı belli limitler dahilinde son derece kaliteli otobanlarımız var.

Sonuç olarak önyargılı ve küstah serzenişlerde bulunmadan önce aklımızı kullanalım,birbirimizi kırmayalım zira o avatarın yerine 800-900km/h gösteren bir uçak kadranıda koyabilirim ancak sen bundan "bak hem Türkiye yolları ve trafiği yüksek süratlere müsait değil diyor,hemde nerde,nasıl bilmiyorum ama 800 yapmış,demek hız hoşuna gidiyor,hergün,heryerde 300-500 yapıyor olmalı ne ayıp" gibi bir sonuca varmamalısın Bravo

Not: Belki 1000 kişi yarın hatırlamaz bu başlığı ama 1 kişi hatırlar,tedirgin olur ve gaz kesip hayatı kurtulursa ne mutlu bana. Gülümsüyorum

http://img155.imageshack.us/my.php?image=dsc02964kopyalatd3.jpg
Başa dön
cuneytovuc Çevrimdışı cuneytovuc Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Max_PAYNE
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 02.04.2007 - 23:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cuneytovuc, hocam sen bu avatarı değiş en iyisi, DD ile girilen polemikte de bu avatar yüzünden tartışma çıkmıştı. Orda da bu serzenişte bulunmuştun am aher defasında açıklama yapmak zorunda kalacaksın, sen bilirsin.
cuneytovuc
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Istanbul / Kadiköy Mugla / Koycegiz

MesajTarih: 02.04.2007 - 23:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Gülümsüyorum Haklısın arkadaşım ama bir aile arabası olmasına rağmen (2000 Model OPEL VECTRA) arabamın o günki performansı ve o fotoğrafı çekmek için yaptığım uğraş (koli bandı v.b. Gülümsüyorum ) bugün bile büyük keyif veriyor bana.Birkaç kişi sorgusuz,sualsiz ve kötü niyetle yorum yaptı ama soran olursa üşenmeden açıklarım.Buarada ibrem maksimum 220 göstermesine rağmen tahmini olarak 250 civarı bir hıza çıktım,ibre sona dayandıktan sonra o kadar hoş bir ivmeyle süratlendiki araç onunla beraber benim kalbimde 7000 devir gördü.Tekrar denemedim,daha iyi şartlarda daha iyi bir araç olmadıktan sonrada denermiyim bilmiyorum ama o resmin anlamı benim için büyük. Göz kırpıyorum

http://img155.imageshack.us/my.php?image=dsc02964kopyalatd3.jpg
Başa dön
cuneytovuc Çevrimdışı cuneytovuc Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
rh206
Yeni Üye
Yeni Üye

MesajTarih: 03.04.2007 - 00:07    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

pazar günü bi arkadaşımızı kaybetiik kazada ödemişten sevdiğiiz bi yarışcı arkadaşımız AYVAZ
Başa dön
rh206 Çevrimdışı rh206 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Cthulhu
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 03.04.2007 - 03:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Başlığa paralel olarak , benim de kafamı son zamanlarda artan kazaların sebepleri düşündürüyor.Hani mevsimsel olarak cümleten grip oluruz vs. durumlar gibi bir hissiyat içerisindeyim.Toplum olarak sıkıntılı bir dönemde miyiz diyorum ; evet belki savaş var kapıda ama çok ta fazla birşey gelmiyor aklıma ,iktisadi hikayelerin tamamen ayrı tutuyorum zaten
.Çok derine iniyor gibi gözükebilirim ama toplum bilimlerine de olan ilgimden ötürü belki çoğunuza saçma gelebilecek alt yapısal sebepler arıyorum.
Gerçekten de son zamanlarda neden kazalar arttı?Birkaç ay içinde çok mu motosiklet satıldı?Sanmıyorum.Havalar sanki aldatıcı ancak kazaların sebepleriyle alakalı pek bir bilgimiz de yok.Böyle şeyler düşünüyorum işte,Allah akıl fikir versin Gülümsüyorum
XANDROS
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Moda/Istanbul

MesajTarih: 03.04.2007 - 08:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Max_PAYNE demiş ki:
cuneytovuc, hocam sen bu avatarı değiş en iyisi, DD ile girilen polemikte de bu avatar yüzünden tartışma çıkmıştı. Orda da bu serzenişte bulunmuştun am aher defasında açıklama yapmak zorunda kalacaksın, sen bilirsin.

Bence de değiştirmeli.

Supersport topiğinde 220 kph çok başarısız bir sürat. Avatarda 220 değil de 320 kph olsa tamam. Dil çıkarıyorum Malum, SS makinalarda 220 kph dinlenmek için indiğimiz sürattir. Gülümsüyorum
Max_PAYNE
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 03.04.2007 - 08:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

XANDROS, hasss.......ta oluyorum sana, 220 dinlenmek için indiği süratmiş, yerim lan sizin dinlenmenizi Çok gülüyorum
XANDROS
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 03.04.2007 - 09:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Max_PAYNE demiş ki:
XANDROS, hasss.......ta oluyorum sana, 220 dinlenmek için indiği süratmiş, yerim lan sizin dinlenmenizi Çok gülüyorum

Abicim biz sizin gibi çaydanlık kullanmıyoruz. Dil çıkarıyorum

SS makinalarda 220 de 20 kph gibi aynı, vibrasyonsuz, kontrollü, emin. Tabi sadece makinanın yetenekleri için konuşuyorum (bununla birlikte kontrolsüz bir sürücü için 220 km/h de, 20 km/h de öldürücü olabilir).

Yüksek süratlerde (260+ km/h) makina değilse de pür dikkat gitmekten bir süre sonra insanın beyni yoruluyor, o zaman 180-200lere düşerek oh diyor, dinleniyorum ben, doğruya doğru.
alptoker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Suadiye

MesajTarih: 03.04.2007 - 09:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

XANDROS, en tehlikelisi de o zaten. 180-200 lere inince duruyormuş gibi gelse de, esasında durmak için çok yüksek olan bir sürat. Özellikle otobanın bitip e5 veya şehiriçine girerken sürüclerin fazlasıyla düştüğü bir yanlıştır.

Özellikle sürüş tecrübesi olmayan arkadaşlar, otoban bittiği yerde 5-10 dakika bir ara verin, motosikletten indiğiniz anda sürüş stiliniz sıfırlanacaktır.
Başa dön
alptoker Çevrimdışı alptoker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
XANDROS
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 03.04.2007 - 09:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

alptoker demiş ki:
XANDROS, en tehlikelisi de o zaten. 180-200 lere inince duruyormuş gibi gelse de, esasında durmak için çok yüksek olan bir sürat. Özellikle otobanın bitip e5 veya şehiriçine girerken sürüclerin fazlasıyla düştüğü bir yanlıştır.

Özellikle sürüş tecrübesi olmayan arkadaşlar, otoban bittiği yerde 5-10 dakika bir ara verin, motosikletten indiğiniz anda sürüş stiliniz sıfırlanacaktır.

Aynen böyle. Aynı durum otomobil kullanırken de geçerli.

Özellikle 200-300 tıngır mıngır gidilen temiz asfaltlı, görüş açısı gözalabildiğine geniş, bomboş otoyol şartlarından sonra yerleşim yerlerine gelirken duramayacağını bilmesi gerekir iyi bir sürücünün. Gazı kapatmayı bilmek çok ama çok önemli.

Aynı şey yavaşlamak gereken yerlerde yavaşlamamaktan dolayı da gerçekleşir.

Tecrübesiz sürücünün bilmediği şey şudur:

HIZINIZ BİR MİSLİ ARTTIĞINDA FREN MESAFENİZ DÖRT KATI ARTAR !

İlk duyduğumda ben de inanmamıştım ama denedik, gözlerimle gördüm.

İşte bu inanılmaz gerçeğin farkında olmayan ölüyor, olan hayatta kalıyor. Ölümle yaşamak arasındaki incecik bir çizgi. Bu yüzden millet bas bas bağırıyor eğitim alın diye. Daha neler var.
ADAMOTOR42
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: KONYA

MesajTarih: 03.04.2007 - 09:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

sizin bahsettiğiniz saçı bozulmasın diye kask takmayıp hava amaçlı racinge binenlerin çoğu hava olsun diye piyasa mekanlarda gezenler. Onlar çok ölümcül kazaya karışmazlar. Tabi bu arada ben kasksız hiç koruması olmadan 270 km hızla giden tipler de gördüm. Adam 270 ile önümde gidiyor rüzgardan üstü başı havalanmış vücutu gözüküyor FKC,
Motordan bir iniyor gözler kıpkırmızı olmuş etrafı görmekte zorklanıyor. Yani her tip insan binebilir. Ama şundan emin olunki racinge binipte öyle 100-150 km hızlarda 5000 devirlerde gezmek mümkün değil. En temkinli racing kullanıcısı bile otobanda yolu boş buldumu sıkar ve motorunun limitini görür. Uzun lafın kısası racinge binmek çok büyük bir risk. Allah kimseye göstermesin ama yüksek hızlara ulaşması nedeniyle hatayı hiç tölere etmiyor ve kaza halinde sonuçları üzücü oluyor. Her ne kadar çok çekici ve güzel olsada, kullanması müthiş duygular yaşatsada canını seven uzak dursun. Her şeye rağmen bineceklerde full korumalı, risklerin farkında ve her şeyden önce o motora hakim olabileceklerse binsinler. Racing kullanmak sanıldığı kadar basit bir şey değil. Allahın hiçbirimize kaza yaşatmaması dileklerimle..
cok ğüsel acıklamışn abi Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum

Bize ulaşmak için Foto'yu TIKLAYIN
Başa dön
ADAMOTOR42 Çevrimdışı ADAMOTOR42 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4  Sonraki
3. sayfa (Toplam 4 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.18 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal