Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Galiba bende motorcu oldum. (Dl-650 V-Strom)

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Galiba bende motorcu oldum. (Dl-650 V-Strom)

Galiba bende motorcu oldum. (Dl-650 V-Strom)
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MOTORUM !
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
MiC_CheCK
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İstanbul - Düzce

MesajTarih: 22.02.2007 - 14:24    Mesaj konusu: Galiba bende motorcu oldum. (Dl-650 V-Strom) Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sizlerle geçirilen 1.5 senelik süre zarfı içerisinde çok şeyler öğrendim. Motorculuğun, dostluğun, arkadaşlığın, insan olmanın ne olduğunu öğrendim. Motosikletler hakkında bilgiler öğrendim. Bana bu güzel 1.5 seneyi yaiattığınız için sizlere minnettarım...

Pek bilmediğiniz (Gülümsüyorum) gibi bu aktif motorculuk süresi içinde Yamaha YBR 125 kullanıyordum(k). YBR125 ile çok güzel anılarımız olmuştu. İlk büyük motosiklet tecrübemizi onunla yaşayıp, ilk aktif tecrübemizide onunla paylaşmıştık. O bizim en yakın dostumuz olmuştu ki gittiğiz her yere onunla gidiyorduk beraber geziyorduk. (Ne acıklı ama ühühü Üzgünüm) Ancak kendisi son zamanlarda bize fazla hizmt edemediğini, uzun yolculuklarda bizi rahat ettiremediğini sık sık söyleyip, artık daha büyük bir motor almamız gerektiğini söylüyordu. Ama biz onunla gayet mutluyduk, onu yalnız bırakmak istemiyorduk ama o bizi dinlemiyordu.
Neyse gel zaman git zaman önümüze çeşitli fırsatlar çıktı. Hatırlarsanız bir aralar GS500 almaya niyeleniştik ancak kısmet olmamıştı. Daha sonrasında süren uzun bekleyişin ardından ansızın karşımıza yeni bir fırsat çıkmıştı.
Bu yeni fırsat özellikle ödeme koşulları bakımından bize çok uyuyordu ancak biz almak istemiyorduk. Çünkü kankimiz YBR125 imizi bırakmak istemiyorduk taaki bir gece yarısı YBR125 farlarını bize dikerek,
"Ya o motoru alırsınız yada depomdaki benzini üzerime dökerek intihar ederim" diyene kadar. YBR125 imizin zoruyla İstanbul NBC motordan motosikletimizi teslim aldık.

Motoru alalı yaklaşık 1.5 ay felan oldu. Motosiklet hakkındaki ilk görüşlerim;

Ybr den inip DL ye binmek kılasik bir söz biliyorum ama Eşşekten inip Gergedana binmek gibi birşey Çok gülüyorum Bunun yanında motosiklet Ybr ye nazaran çok güçlü olduğu için kalkışlarda çok dikkat etmeniz gerekiyor (tecrübe edilmiştir Çok gülüyorum) Yolda giderken 3. vitesle bile patinaj çektirmeniz olası bir durum.
Bunun yanında motosiklet çok dengeli. Işıklarda beklerken ayağınızı hiç yere koymanıza gerek yok. (Yeşil yanmasına 2 saniye felan varken, yoksa benim sözümle yola çıkıpta uzun süre bekleme neticesinde cumburlop durumunda mesuliyet kabul edilmez Çok gülüyorum)
E zaten uzun yoldaki o rahatlığı anlatmama gerek bile yok. Git diyorsunuz gidiyor, dur diyorsunuz duruyor. Ybr gibi söylediğinizi 7 sn sonra gerçekleştirmiyor Gülümsüyorum
Pek hoşlaşmadığım bir durum varki, motosiklete alışma süreniz epey uzun sürebiliyor. Halen daha motosikletle Ybr gibi manevra yapamıyorum. Ağır oluşu bunu çok zorlaştırılıyor ancak alışacağız elbet bir gün. Birde özellikle sokak aralarında felan motosikletle gezecekseniz iyi bir masöre de ihtiyacınız olacaktır. İlk gün bu tecrübeyi yaşadım ve gün sonunda dar yollarda motoru kontrol etmeye çalışmaktan kollarım acayip ağrıdı Gülümsüyorum
Performans konusuna gelince motosiklet enduro-touring bir motosiklet için gayet yeterli bir perdormans sunuyor. Aniden hızlanmak istediğinizde motosiklet bu isteğinizi çok güzel gerçekleştiriyor ki ilk günlerde 2. viteste gazı açtığımda 2-3 saniye beyin fonksiyomlarım devre dışı kalıyordu. Yani o an önüme bir nesne çıksa yavaşlamam çok zor olurdu. Buda önemli bir ayrıntı.
En azından bundan sonra gezilerde öndeki guruba yetişemeyip ters yollara girmeyeceğim Çok gülüyorum
Motosiklet hakkında genel bilgi:
Motosikleti 40000 (yada 42000 de idi tam hatırlayamıyorum zaten teknik konuları babam(sereye) hallediyor ben sadece kefini çıkartıyorum:)kilometrede, yan grenaj koruma demiri, arka ve yan çantalar, eksoz kouma demiri ile beraber kredi kartına 18 ay vade ile peşinatsız olarak aldık.

NOT 2: Motosiklet hakkındaki bilgiler tam olarak hatırlayamadığım ve teknik konularla ilgilenmediğim için yanlış bilgi olması durumunda düzelteceğim.

NOT 3: Şu anda resim çekemeyecek kadar üşengeç olduğum için daha sonra fırsatım olursa resim ekleyeceğim. Umarım kusuruma bakmazsınız.

Gelelim hikayenin asıl kahramanı olan Ybr 125 e. Ona nemi oldu? Oda şu an ueni arkadaşı Dl-650 ile birlikte mutlu bir şekilde garajda yatıyor. Şehir içi ve kısa mesafeli yolculuklarda Ybr ye gene ihtiyacımız olacağı için onu satmayı pek düşünmedik Gülümsüyorum

Dostlarımın Ücreti Pahalı !!!

Başa dön
MiC_CheCK Çevrimdışı MiC_CheCK Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
canerdemir79
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: AnGara

MesajTarih: 22.02.2007 - 14:36    Mesaj konusu: hayırlı olsun Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

güzel anlatmışın Gülümsüyorum

birde resim olsaydı dadından yenmezdi Bravo

hayırlı uğurlu olsun kardeşim OK
Başa dön
canerdemir79 Çevrimdışı canerdemir79 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Typ_R
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: olugumu daha ben bilmiyorum ki !

MesajTarih: 22.02.2007 - 23:13    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

resim yokmuydu yaw resimi görseydik birdeee Bravo
demgah
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 22.02.2007 - 23:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Hayırlı olsun kazasız belasız, güzel bir seçim yapmışsın Bravo
demgah Çevrimdışı demgah Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
smoke-59
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: bursa MD

MesajTarih: 22.02.2007 - 23:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

valla bende duygulandım roman olmuşş bee Alkışlıyorum buna flim bile çekilir bak demedi deme*
Başa dön
smoke-59 Çevrimdışı smoke-59 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
MiC_CheCK
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 23.02.2007 - 12:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Fotoğraf konusu ise, şu an fotoğraf çekebileceğim bir makinam yok. Sadece cep telefonu var ancak onunla resim çekipte hem motora hemde sizlere saygısızlık yapmak istemem Gülümsüyorum

Dip Not: Bu arada bu 4. motorumuz oldu. Garajdaki diğer 3 motordan ileri zamanlarda bahsedeceğim Çok gülüyorum

Başa dön
MiC_CheCK Çevrimdışı MiC_CheCK Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
Dev_Adam
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: çanakkale_çan

MesajTarih: 07.03.2007 - 17:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kardeeeeeş bıraz da resın olsa kusursuz olurdu 5.5
Sertac_Cagdas
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Kuşadası/İstanbul

MesajTarih: 07.03.2007 - 17:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

MiC_CheCK, Anlatım çok güzel olmuş. Bravo Kazasız belasız sürersin inşallah...
DL 650 V-Strom benim de çok sevdiğim motorlardan birisidir. Darısı başıma Dil çıkarıyorum

www.kusadasiriders.com
Başa dön
Sertac_Cagdas Çevrimdışı Sertac_Cagdas Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
freewing
Moderatör
Moderatör

MesajTarih: 07.03.2007 - 17:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

MiC_CheCK, hayırlı olsun.
Alıntı:

Pek hoşlaşmadığım bir durum varki, motosiklete alışma süreniz epey uzun sürebiliyor. Halen daha motosikletle Ybr gibi manevra yapamıyorum. Ağır oluşu bunu çok zorlaştırılıyor ancak alışacağız elbet bir gün.

Bak şimdi şöyle özetleyeyim. Eskiden fidan gibi adamdım. Şimdi göbekli bir çınar ağacı gibi oldum. Hamur işlerine bayıldığım için sonuç kaçınılmaz oldu. Hareket kabiliyetim azaldı, bazen kendime kızıyorum. Sinirlendim Sen diyorsun ki bu motosiklet beni zorluyor. Alışırsın merak etme. Ya ben ne yapayım kardeşim? Kaldırımda iki kişilik yürüyorum, köşeleri dönerken adımlarımı bile açıktan alıyorum yahu Gülümsüyorum İlk zamanlar zor olur manevra kabiliyetin, sınırlarını öğrenebilmek için trafiğe kapalı alanda çalış derim. Bu arada unutma makinadan çekinme, o senden çekinsin. Manevraları zorla biraz. Sonuçta trafikte emirleri sen vereceksin ona. Seni ne kadar dinlediğini önceden bilmen her zaman kazandırır. Farın da yolun da her daim açık olsun.

Başa dön
freewing Çevrimdışı freewing Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
MiC_CheCK
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 04.04.2007 - 14:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Yaklaşık 1.5 aydan sonra yine karşınızdayım Çok gülüyorum Evet hemde bu sefer resimlerimle Gülümsüyorum Neyse bundan sonra ben susayım resimlerim konuşsun Gülümsüyorum
Bu resimleri, arkadaşın köyünde çektik. E motosiklette kendi vatanında(dağ bayır orman çamur:) ) olduğu için bize güzel pozlar verdi Çok gülüyorum

İlk resmimizde; aslında kendim ile ilgili resim koymayı düşünmezken bu resim gözüme takılınca koyasım geldi. Çok karizmatik çıkmışımda biraz üzerinize afiyet Gülümsüyorum Bu tipsiz vatandaş ben oluyorum. Böögghhh Beğenmedim

Burada da size motosikletin benim yanımda ne kadar ufak kaldığını göstermek istedim. Nasıl ama dağdaki ayıların hıggh demiş burnundan çıkmışım demi Gülümsüyorum Birkerem onlar Türk kası Dil çıkarıyorum

Ve motosikletten genel görüntülerle devam ediyoruz...

Bizim köye gidişimizdeki asıl amacımız, inşaat halindeki eve graffiti çalışması yapmaktı ve bu çalışma sonrasında birazcık yorgun düştük. E birde güzel dağ havası olunca mayışıp kalmamak elde değil Çok gülüyorum

Ve son olarak graffiti çalışmamız (yalnız bu ilk çalışmamız olduğu için berbat birşey oldu. Birde 3 YTL lik bisiklet boyaları kullandığımızı düşünürseniz anlayış gösterirsiniz umarım Gülümsüyorum )

Başa dön
emrahcadirli
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: HATAY

MesajTarih: 04.04.2007 - 14:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

dostum motor önemli değil sadece kalbin bu MD Ailesinde Atması gene yeter burada motoru olmayan arkaşlarımızda var ama onlarda MD ailesinden ve bir motor delisi motorunda güzelmiş hayırlı uğurlu olsun
Başa dön
emrahcadirli Çevrimdışı emrahcadirli Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
samurai79
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Yzmir

MesajTarih: 04.04.2007 - 14:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motorla senin uyumun harika bence.allah kaza bela vermesin.tekrar iyi günlerde kullan
xciting
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 04.04.2007 - 14:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin
xciting Çevrimdışı xciting Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
conan81
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: miami

MesajTarih: 05.04.2007 - 10:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

vay,hayırlı olsun kuzen,tam düzcelik bir motor almışsınız,baska motor yurumez düzcenın tarlavari asfaltında..yakında senden teker videoları beklıyorum,çoban-kervan arası Gülümsüyorum
sereye
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: Düzce

MesajTarih: 05.04.2007 - 20:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Vay eşşek herif vay. Sen bu sene de kazanama üniversiteyi de DL, YBR gözünde tütsün bobinajcı Nevzat'ın yanında. Hurdaya sattığımız Pejoya da kurban olursun.
Biz seni ders çalışmaya gönderiyoruz, adama bak yaf, motor tepesinde güneş banyosu yapıyor.
Senin grafiti yapmaya zamanın mı var? Otur, sınava çalış.
Başa dön
sereye Çevrimdışı sereye Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Bu başlık kilitlenmiştir, cevap yazamaz ya da mesajları değiştiremezsiniz    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MOTORUM ! Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2, 3  Sonraki
1. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal