Sevgili MD dostlarım, bir haftalık Türkmenistan gezimi sağ sağlim bitirip Güzel Vatanımıza dönmüş bulunmaktayım..
Türkmenistan'da MD olarak kendimizi gösterdik ama sadece arma olarak fuarda edindiğim çıkartmaları önüme gelen vasıtaya yapıştırarak oldukça büyük bir MD çalışması yaptım
Oldukça ilginç ama memlekette motosiklet yok sanırım bir depo benzin 1$ olduğundan olsa gerek kimse yürümüyor bile
Sizler için değişik bölgelerden fotoğraflar sunarak gezimi paylaşacağım, umarım gitmiş kadar olursunuz
Bence heveslenip gitmeyi denemeyin zira çok gezilip bakılacak bir yer yok. olanları da ben gezdim zaten
Fotoğraflara güzel bir Türkmen kızıyla başlayalım..
Türkmen kadınlarından çalışan köylü kadınlar el işçiliklerini satıyorlar..
Bizdeki sabit pazarlar gibi alışveriş yeri.. oldukça renkli ..
Bizim Salı pazarı tavrında "çöl pazarı" oldukça değişik şeylerin satıldığı otantik bir mekan..
MD reklamı her yer ve şartta yapılır, yakalanmadan yapıştırdığım çıkartmalardan bazıları
Müzeler ve gezilecek yerler, memurların yaşadığı binalar..Halk sürünüyor yanlız..
Tiyatro girişinde gelenleri karşılayan teşrifatçılar..
25 bin kişilik Avrupanın en büyük camii..kubbesi altın kaplı, kapıları altın kaplama ve fotosunun çekilmesi yasak-tı ama sizler için ölümü göze alıp çektim
Türkmenbaşının kabristanı, inanılmaz bir altın harcanmış detaylarda.
Boğanın boynuzlarındaki dünya, 46 depreminde yerle bir olan Aşkabat şehrini simgeliyor ve üzerinde altından bir çocuk var o da yeniden doğuşu sergiliyor..
Halk sabahtan akşama kadar temizlik ve ot yolmakta çalışıyor...
Festivale katılan Afrikalı dostlardan gösteri sırasında çektiklerimden.
Teleferikle İran sınırına doğru tırmandık, oldukça güzel bir manzaraydı ve uzun bir yolculuktu..
teleferikten Aşkabat görüntüsü..Tüm memleket 5 milyon 2 milyonu asker..
sınır, haliyle foto çekmek yasağğğ... heheheh
Karlı dağın ardı İran..
Teleferikte dönerken beraber bindiğimiz Türkmen kadın ve gelini.. yaş 75..
Bu arada unuttuğum önemli bir not:
Dünya gerçekten küçük, Aşkabat havaalanına indiğimizde bavullarımızı beklerken bir arkadaş tanıdık geldi ve bir MD üyesi olan "debbah"ı gördüm meğerse aynı uçakta gelmişiz..
Birden içime bir sevinç düştü nedense..Toplantılardan tanıştığımızdan endişe duymadım, debbah da zaten siz motorcumusunuz diye bana yönelmişti.. 2 ay kadar Aşkabatta kalacakmış..
Yaaa Md üyeleri her an, her yerde karşınıza çıkabilir..
En son MrEnduro tarafından 08.04.2007 - 22:54 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
MrEnduro, Volkan ağabey çok güzel geçmiş. Fotolarla oraya gitmiş kadar oldum.MD çıkartmaları güzel yerlere konuşlandırılmışlar _________________ Genel görelelik yasasının özü büyük fotoğrafı önceden görmektir...
Kayıt: Dec 10, 2006 Mesajlar: 1316 Nereden: istanbul/avrupayakası
Tarih: 08.04.2007 - 16:13 Mesaj konusu:
Volkan abi öncelikle hoşgeldin senide özlemiştik
gezi güzel geçmiş oralarda şartlar gerçekten zor..resimler ise herzamanki gibi harika stikilara bayıldım yapmışsın gene md çılgınlığını....
Sınır resimleirde güzelmiş provada görüşmek üzere hocam _________________ [b:04ff290957]MÜLTECİ...![/b:04ff290957]
[b:04ff290957]Mülteci...![/b:04ff290957]
Kayıt: Nov 04, 2005 Mesajlar: 5490 Nereden: istanbul/Kozyatağı
Tarih: 08.04.2007 - 17:32 Mesaj konusu:
Volkan, Tataristan, yok neydi, Tacikistan mıydı Pardon Trablusgarp resimleri harika gerçekten, sayende oralarıda gördük, teşekkürler abü.
( ya sanki bu gün biryerde daha görmüştüm bu resimleri ama ) _________________ DİKKAT..! İleri derecede Cruıser bağımlısı, plastikle yaklaşmayın.
Kriz anında yeterli dozda kromaj gösterilmelidir.
MOPAR MANIA
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız