Tarih: 11.04.2007 - 11:50 Mesaj konusu:
bnde
5) Devirlere riayet ederek sert hareketlerden kaçınarak makineyi uzun seneler kullanmak
diyorum ama genede motor hakkında fazla bı bılgıye sahip değilim
Kayıt: Jun 11, 2006 Mesajlar: 92 Nereden: Istanbul/Kemerburgaz
Tarih: 11.04.2007 - 11:54 Mesaj konusu:
Bence racing motorun hakkı tek teker/stoppie,motorun üstüne çıkma,motorda ters durma ve bu tarz tehlikeli hareketlerle verlmez,bunlar tamamiyle akrobasiye girer ve show amaçlıdır.
Bence racing'in hakkı sadece hızlı kullanma ile değil gerektiğinde yüksek hızlarla viraja girip çıkabilme ile verilebilir.Gazı açtığın zaman bütün racingler dümdüz uzar,her ne kadar ben çok gazlayamasam da viraja hızlı girip çıkabilmek dümdüz hızlı kullanmaktan kat kat zordur,gözüpeklik ve adrenalin dışında çok yüksek kabiliyet ve denge ister.
Racing'in hakkını vermek trafiğe açık yollarda kendimiz haricinde başkalarını tehlikeye atacak ve kaza yaratabilecek tehlikeli hareketler yapmak değildir diye düşünüyorum. _________________ CBR600F 05
Honda Civic Sport HB 05
Kayıt: Jan 21, 2005 Mesajlar: 13561 Nereden: united states of KONYA
Tarih: 11.04.2007 - 11:56 Mesaj konusu:
proracing, tamam mehmet ali kardeşim biliyorum ama sen bari yazma nedenmi inanasım gelmiyor çünkü sana kardeşim
elbette eski deliliği kalmıyor belli bir müddet sonra kabul ediyorum
AuSSiE-STYLE, evet haklısın aslında son dediğinide katılıyorum herkes yine bildigini yapacaktir. _________________ Sen benim için öylesine değil ölesiyesin...
Kayıt: Jan 31, 2005 Mesajlar: 3241 Nereden: Adana-Mersin Civarı tüm MD- Mersin MD
Tarih: 11.04.2007 - 11:57 Mesaj konusu:
Yani bence motorda hakkını vermek gibi bişe yoktur.
Bu zevk işi.yani hakkını vermesende olur.
Bu arada red line ları görmek marifetten çok motora yazık diye biliyorum. _________________ Çektim içime , döndüm deliye . . .
Tarih: 11.04.2007 - 12:21 Mesaj konusu:
ryangt demiş ki:
bu tarz lüzumsuz topiclere sitenin önde gelenleri nasıl oluyorda prim veriyor anlayamıyorum
aussie: bişi dicem gülcen şimdi zx10 ara boru geldi
Ryangt kardesim, ben biraz tezcanliyim coktan Yoshi TRS slip-on aldim Ama hatirladigin icin sagol Zaten bu birsey degil, gecen yaz lapas'i aramistim elinizde diablo corsa 3 var mi diye, iki gun once email geldi "siparis" verdiginiz lastikler geldi diye
Kayıt: Jan 21, 2005 Mesajlar: 13561 Nereden: united states of KONYA
Tarih: 11.04.2007 - 12:34 Mesaj konusu:
ryangt, anlamaman zor değilki kardeşim malesef lüzumsuz gördüğün topicte seninde yorumun var _________________ Sen benim için öylesine değil ölesiyesin...
Tarih: 11.04.2007 - 13:11 Mesaj konusu:
basılacak olan yerde sonuna kadar basın ama lütfen şehir içi ve güvensiz yollarda kendinize hakim olun ve durabileceğiniz kadar hızlı gidin.allah kimsenin başına vermesin ama cok yüksek süratlerde diğer sürücü hatalarından kaynaklanan kusurların ceremesini biz cekiyoruz veya acı sonuçlar doğuruyor.bence yerine göre hızlı yerine göre güvenli sürüş. _________________ 2008 600RR
Anlatılmaz YaşanıRR
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6209 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 11.04.2007 - 21:36 Mesaj konusu:
istabulda duyduğum kadarıyla,ALENALPER,İRFAN var sana hakkını vermek nedemek acıkça anlatıp ugulamalı gösterebilcek,izmire gelirsen bu isimleri dahada arttırmak mümkün araman yeter!
virajda ve otobanda ben bu makinanın limitlerini kullanmayacaksam tourıng alır yada maxi scooter tın tın takılırım kardesim! aldıysam bi racing altıma ozman amacım belli her sekilde performans!! kaldıki bu makinalar İZMİR-İSTANBUL sehirler arası otobusu değil bana 15yıl hızmet etmesine gerek yok beni otobanda üzmesin yeter 2 sene sonra emekli ederiz onu olur biter!! _________________
Tarih: 11.04.2007 - 22:40 Mesaj konusu:
racing makinenin hakkı nasıl verilir. Öncelikle temel sürüş dinamiklerini ( her motorda geçerli olanlar ) iyice kavrarsın ve 1 adım sonrasına geçersin, yani gerekli tecrübeyi edinirsin ( bu tecrübeyi edinmenin en ucuz yolu eğitimle olanıdır, aksi takdirde çok ağır bedel ödeyenler olmuştur ) , motorunu tanırsın ve eline bir eldiven gibi oturduğunu hissedersin ( Frenajı, virajı, dengesi, devirlere göre torku, lastiğinin durumu vs ) . Daha sonra motorun yere basan noktasının lastik değilde kendi vücudun olduğunu hissedersin. Eğer o hissi yakaladıysan motorun hakkını veriyorsundur, o hissiyatı yakalayamadıysan boşu boşuna benzin yakıyorsundur.
Zannetmeyin ki arabada durum farklı, o hissiyatı yakalamak çok önemli, en azından benim için.
ss makinaları en son limitinde kullanmak mümkün değil bence kullana bildiğin en üst limitte kullanırsın ama insan gibi kullanırsın. En büyüğüde ağırbaşlı kullanırsın bir tek sen kullanıyormuş gibi değil son şık gerçek bir mtoorcunun yapacağı bir davranıştır zaten eğer yapamıyorsan yürüyüş yap
Valla ben hakkını falan vermem sadece kız yapsın diye binerim
.
.
.
deeeermişim
şaka bir yana herkes canı nasıl istiyorsa öyle kullanmalı. Kimi race motorun duruşuna hastadır, kimi gidişine, kimi virajına, kiminin parası çoktur sadece sahip olmak yeter, makina garajda yattımı yeter ona.
İnsanoğlu türlü türlü, bence 'makinanın hakkını vermek lazım' değil. Esas japonlar daha iyi makina yapsınlar da sürücülerin hakkını versinler. Karete yapmakla bitmiyo herşey dimi ama...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız