Kayıt: Sep 22, 2003 Mesajlar: 786 Nereden: Braunschweig / Almanya
Tarih: 19.02.2004 - 01:34 Mesaj konusu:
Kopan Zincir canta dolanamaz !
dsliden yere sürülür yada disliden atar ama asla cantin arasina girip block edemez !
Kopan zincir Motor blockuna carpip Motorun Blokunu kirar arka maseyi kirar ama arka tekere sarilip tekeri klitlemez!!
selamlar _________________ Motoruma binince kendimi bir kus gibi hissediyorum düsünce bir cuval gibi
Kopan Zincir canta dolanamaz !
dsliden yere sürülür yada disliden atar ama asla cantin arasina girip block edemez !
Kopan zincir Motor blockuna carpip Motorun Blokunu kirar arka maseyi kirar ama arka tekere sarilip tekeri klitlemez!!
selamlar
Sanirim bana yaziyorsun bu cevabi Aytunc ama bu anlattigim kazada ölen arkadasin Babasi bana kazayi böyle anlatti.Yani ben onun yalancisiyim :wink: Bu dünyada bazen hic bir zaman olamayacak seyler olabiliyor ve agzimiz acik bakiyoruz sadece ,cünkü mantiksal aciklamasi olmadigi icin burada zincirin canta girmeside öyle olabilir.Bende düsünmedim degil canta nasil girer diye zincir!!Ama ölenin babasi anlattiginda adam aglarken yalan söyliyecegini zannetmedim!!
Burda benim bir arkadasada oldu zincir koptu 1.viteste köklerken ve motorun Kuyruguna girdi! O güzelim carbondan kuyruga.... :?
Kader iste birine böyle öbürüne söyle.... _________________ Avlama, öldüremezsin!!!! GSX-R 1000
Tarih: 24.02.2004 - 03:05 Mesaj konusu:
sino,
ölen arkadasi allah rahmet eylesin geride birakanlara da sabir versin.
Zincir olayi kazaya sebep olmustur ! ama tekeri bloke ederek degil ! zinciri kopan motorlara bak herzaman arka cant dönüyordur. caddede sincirin kopmasi pek nadir bir olay yaris yerlerinde her zaman olan görülen bir olay nedeni bilinmez bir sey yeni takilmis zincirler kopuyor
ama canta girip sarilmasi imkansiz nedeni de Zincirin ucunda kanca gibi bir yere takilacak bir sey yok.
Birde zincir üst bölümde koparsa ilerdeki bölümü motor bloku parcalar yukari firladigi icin arka bölümü arka disli sayesinde de ileri itikleniyor üzerinden atincaya kadar vede masayla dislinin arasina ariliyor bu da ma$ayi vede dislinin vidalarini bozuyor .
zincir alt taraftan koparsa kopan arka kismi mas$aya carparak motorbloka kadar gidip orda etrafi zedeleyerek kaliyor ön kisimi da yere cakiliyor. _________________ Motoruma binince kendimi bir kus gibi hissediyorum düsünce bir cuval gibi
ölen arkadasi allah rahmet eylesin geride birakanlara da sabir versin.
Sag ol kardesim!!!
CBR954RR demiş ki:
Birde zincir üst bölümde koparsa ilerdeki bölümü motor bloku parcalar yukari firladigi icin arka bölümü arka disli sayesinde de ileri itikleniyor üzerinden atincaya kadar vede masayla dislinin arasina ariliyor bu da ma$ayi vede dislinin vidalarini bozuyor .
zincir alt taraftan koparsa kopan arka kismi mas$aya carparak motorbloka kadar gidip orda etrafi zedeleyerek kaliyor ön kisimi da yere cakiliyor
Tarih: 24.03.2004 - 23:35 Mesaj konusu:
arkadaslar bencede zincir bakımı çok önemli her 500 km bence avrupa standartları için geçerli Türkiyede yaşayanlar her 250 km de bir bakmalı toz toprağın bold olduğu yollarımız sayasinde zincir ömrünü uzatmak istiyorsak öncelikle zincir ayarını kontrol etmeli (bunu resimlerle göndericem yakın bir zamanda ) daha sonra temizlik ve yağlama zamanlarına dikkat edilmeli _________________ Yazın tek tekerim Kışın 4 çekerim E tabiiki Çok Gezerim .....
valla 220 km hızla giderken ne yi yağlarsanız yağlayın ölmekten kurtulamazsınız... bu çok yüksek bi hız 80-100 arası gitseydi kurtulma ihtimali oldukça yüksekti..ben arabamda bile 180 e bi kere geldim..
o bile insanı korkutuyor.bidaha 130 u geçmedim. aman arkadaşlar dikkat
aşırı sürat yapmayın... özellikle motorla hiçbir güvenceniz yok.. bunları benim size öğretmeme gerek yok zaten..
valla 220 km hızla giderken ne yi yağlarsanız yağlayın ölmekten kurtulamazsınız... bu çok yüksek bi hız 80-100 arası gitseydi kurtulma ihtimali oldukça yüksekti..ben arabamda bile 180 e bi kere geldim..
o bile insanı korkutuyor.bidaha 130 u geçmedim. aman arkadaşlar dikkat
aşırı sürat yapmayın... özellikle motorla hiçbir güvenceniz yok.. bunları benim size öğretmeme gerek yok zaten..
saygılar..
Burasi motordelisi sitesi yoksa sen burayi yaslilar yurdumu zannettin
Ben 220 km/h de 3.vitese atiyom daha ve kök gazzzzz :wink: :-D _________________ Avlama, öldüremezsin!!!! GSX-R 1000
Tarih: 06.08.2004 - 22:25 Mesaj konusu:
2fast demiş ki:
ya bu "profi dry lube" işe yarıyormu? yarıyorsa nerden bulabilirim/alabilirim?
Nerden bulabilecegini bilmiyorum ama süper bir system vede hic ama hic sicratmiyor :!: ama zincitrin ömrünü de biraz da olsa kisaltiyor :!: _________________ Motoruma binince kendimi bir kus gibi hissediyorum düsünce bir cuval gibi
Mazot yerine cif gibi markaların banyolar için ürettiği beyaz kremsi deterjanlar var. Onları tavsiye ederim en az mazot kadar başarılı artı kafa yapmıyor bulaşık fırçası yerinede diş fırçası kullanıyorum.
not:diş fırçası konusunda esprileri şimdiden kınıyorum :oops:
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız