şimdi bu topic'de atıp tutanlara lafım asla ve asla genelleme yapamazsınız her insan bir değil unutmayınız
siz erkekler'in trafikte gerek araba'nızla gerek motorsiklet'inizle bayan'ları hiç mi taciz etmiyorsunuz ya sizin gibileri ne yapmalı haa meydanda sallandırmalımı
ya bakın şimdi ben bunları yazarak genelleme yapmış oluyorum değilmi şimdi yazıcaksınız her erkek bir değil ben yapmam v.s o zaman burada bayanlara ehliyet verilmesin diye yazmıycaksınız
her insan bir değil bir kaç kişinin hatasını herkese mal edemezsiniz.burdada yazarken dikkatli yazın.öyle bir lüksünüz yok
trafikte deli gibi kullanan çok erkek gördüm ve kazaya sebebiyet verenleride
ilk önce düşünüp sonra yazıcaksınız yok böyle bir şey bayanlara ehliyet verilmesin diye
ben kendi adıma trafikte gayet sakin ve tedbirliyim.çoğu erkek gibi deli hırçın hız manyağı değilim........ _________________
Kayıt: Apr 26, 2005 Mesajlar: 1499 Nereden: İstanbul'da heryerden-ANY 21
Tarih: 16.04.2007 - 13:45 Mesaj konusu:
arkadaşlar nasıl oluyor da 'kadınlara ehliyet verilmesin' gibi şeyler söyleyebiliyorsunuz hayret ediyorum?! yani nasıl böyle bir genelleme yapıyorsunuz?? bütün kadınlar aynı değildir. özellikle şimdiye kadarki trafik tecrübelerimden kısaca örnekleyecek olursam motor kullanan hiçbir bayanın bir yanlışını yakalamadım. oldukça dikkatliydiler. araba kullananlara gelince. tamam çoğu kullanmayı beceremiyor dikkatsizler belki bu konuda yetenekleri yok, yol vermiyorlar kafalarına göre hareket ediyorlar sol şeritte yavaş gidiyorlar ben de bunlara tanık oldum. ama bu olanlar size BAYANLARA EHLİYET VERİLMESİN DEME HAKKINI VERMEZ.. bir kadın yüzünden bütün kadınların aynı olduğunu nasıl söyleyebiliyorsunuz?? her koyun kendi bacağından asılır.. benim şimdiye kadar yaptığım kazaların hepsi erkeklerle idi. ben de kadınların araba kullanmasına karşıyım. ama asla KADINLAR EHLİYET ALMASIN DEMEDİM!!! bu yaptığınız çok yanlış. erkekler de çok dikkatsiz olabiliyor.
kardeşim siz de bayan gördünüz mü kaçın bu kadar basit sağından solundan önünden arkasından gitmeyin!! kimse kimseyi hiçbir konuda zorlamıyor. nasıl kamyonlar taksiler için böyle bir kural belirlemişsek araba kullanan kadınlara da yaklaşmayın olsun bitsin.
yazık valla çok yazık!! hangi devirde yaşıyorsunuz. yok kadınlar çalışmasın, kadınlar evde otursun yemek yapsın çocuk baksın çamaşır yıkasın evi temzlesin!! elinin hamuruyla erkek işlerine bulaşmasınlar değil mi?? zaten sizin gibi düşünenler yüzünden türkiye ilerleyemiyor.. kadınlarımızı bu hale getiren bu özgüvensizliği onlara aşılayan siz erkek toplumusunuz bu olanlar da şimdiye kadara biz kadınlara uyguladığınız baskının bir sonucu!! neden bu kadar şaşırdınız? ne bekliyordunuz? kadın okumasın kadın çalışmasın diyerek bizi neye dönüştürmeyi bekliyordunuz?
şimdi de kadınlara ehliyet verilmesin diyorsunuz...
sizin için biz sadece sex objesiyiz değil mi ya da sizi baba yapacak varlıklarız!!?? onun dışında 'sen kadınsın sen sus sen ne bilirsin elinin hamuruyla erkek işine karışma' !! _________________
ANY 21
bu kadar cok bayanın uye oldugu bir Motorsiklet sitesinde...bu şekilde düşünen arkadaslar olmasına üzüldüm...
Adminler de bu şekilde düşünüyolarsa eğer neden sitede bayan üyeler var???
veya arkadaslar "ehliyet verilmesin" dediğiniz bayanlarında üye oldugu bir sitede niye siz varsınız??
Tamam haklı olabilirsiniz ama bu kadarı ayrımcılığa giriyor şimdiye kadar olan diğer motor kazalarında suçlu erkek olduğu zaman neden bu kadar tepki verilmiyor ben yaklaşık 8 senedir araba kullanıyorum ve işimden dolayı bütün gün araba üstündeyim şimdiye kadar hiç bir kazam olmamıştır ve en çok da beni taciz eden erkek şöförlerden bıkmışımdır. Ayrıca çoğu erkekten daha iyi araba kullanıdığımı ben ve beni tanıyanlar bilir. Kötü bayan şöförlerin çoğu orta yaşlarda araba kullnmasını da geç yaşta öğrenmiş olup sadece arabayı alışverişe yada altın günlerine giderken kullanan tiplerdir dikkatli takip edelim herkesi aynı kefeye koymayalım. Bayan olarak araba ve motor kullanmaktan gurur duyuyorum sonuna kadarda kendime güveniyorum... _________________ honda cbr125
35 bad 81
Tarih: 16.04.2007 - 13:58 Mesaj konusu:
Genelleme yapmak yanlış olur, ama bu işi gerçekten yapamayan bayan sürücülerin de ısrarcı olması yanlış geliyor bana. Tamam iyi kullanana lafım yok. Ama bazı bayan sürücüler iyi kullanamadıklarının farkında olmasına rağmen araba kullanma konusunda ısrarcı oluyorlar. Benim annemin de 15 senedir ehliyeti var, birkaç kez kullandığı arabaya bindim. Gittiğimiz yere kadar ne çektiğimi bi ben bilirim bir de Allah. Yarı ömrüm gitti. Karşıma aldım ve konuştum, anne herkes araba kullanabilicek diye birşey yok, kimisinin yeteneği bu işi kaldıramaz, kendin içinde tehlikeli karşıdaki için de tehlikeli dedim. Sen nereye gitmek istiyorsan bana haber ver ben seni istediğin yere götürür getirim dedim ve anlayışla karşıladı. Bir daha da araba kullanmadı. Ama bazı bayan sürücüler bunu gurur yapıp benim erkeklerden ne eksiğim var deyip araba kullanmaya devam ediyor. Kendileri içinde tehlikeli oluyor. Bütün bayan sürücüleri aynı kefeye koymak bence de yanlış. _________________ Satılık Alpinestars SP-1 Eldiven (Sıfır)
www.sahibinden.com/alpinestars_sp-1_eldivenWQQaXQQ10600068WQQpXQQdisplayitem
Dikkat edin geri zekalı beyinsiz yaratıklar şu motorlara..
ve bu.
Arkadaşlar farkındamısınız bilmiyorum ama gördüğüm kadarı ile farkında değilsiniz.Hakaret ettğiniz insanlar anneleriniz ve ablalarınız vs.vs. çevrenizdeki tüm kadınlardır.
Ne demek
KADINLARA EHLİYET VERİLMESİN,Hangi çağda yaşıyorsunuz siz."Kadınlara ehliyet verilmesin" diye bangır bangır bağıran erkekler ,peki sizler burda motor kullanan aranızda araç kullanan bayanları gösteren topicler açıldığında tebrik ediyorsunuz alkışlıyor ve keşke benim de eşim/sevgilim de böyle olsa" diyorsunuz. Ne yaptığınızın farkında değilsiniz.
Sizi öncelikle saygılı olmaya davet ediyorum.Kelimelerinizi yazmadan önce tekrar tekrar kontrol edin!
Kaza olayına gelince olay kadın olması veya olmaması olayı değil.Ortada yapılan bir kaza ve yaralanan bir insan var.Bu arada bu kazayı bir erkek yapmış olsaydı bence motoru kullanan ve artçısı olan kişinin hiç şansı kalmazdı.Sebep ise erkeklerin kadınlardan daha agrasif araç kullanmasıdır.... Bilmem anlatabildim mi??
Saygılar....! _________________ Görürdü elmas muamelesi az olsaydı eğer kum,Değiştiremezsin beni, kasma boşa ben buyum,Çokmu battı gözüne usturuplu oturuşum¿.
"S.K"
Hayret ettim.. Üzücü bir kaza söz konusu ve aynı sitede bulunduğumuz arkadaşlarımız ısrarla Bayanlara Ehliyet Verilmesin diye tepki gösteriyorlar genelleme yapıyorlar... Çok yazık.. Topiğin açılmasının amacı bir kazayı anlatmak,paylaşmak ve dikkat edilmesi gerektiğinden söz etmek Fakat görüyorumki aramızda bir çok arkadaş konunun amacını saptırmış ve olay bayanlara ehliyet verilmesine gelmiş.. Sizlere söyleyecek çok fazla birşey bulanıyorum bu yaptığınız yobazlıktan başka birşey değil
Tarih: 16.04.2007 - 14:01 Mesaj konusu:
arkadaşlar lütfen saçmalamayalım, sorun bayan sürücülerde değildir, sorun ülkemizde sürücülere verilen eğitimin sistemindedir.Tamam bayanların erkeklere oranla araç kullanma konusunda daha az yeteneğe sahip oldukları bilimsel olarak kanıtlanmış olabilir fakat bu açıklarını şuankinden daha ciddi verilecek eğitim ile minimuma indirebilecekleri de bir gerçektir.
NOT: Bu kazaya karışan bayanın aslında kendisine verilmemiş olduğunu düşündüğümüz eğitimi eleştirmeden önce bayan olupta araç kullanmasını eleştirenler, bana her kazadan sonra yaptıkları yolları suçlamayıp da suçu trafik canavarına atan politikacılarımızı anımsattı...
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6139 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 16.04.2007 - 14:02 Mesaj konusu:
BAYAN ARKADASLAR burda durumu kişisel alıyolar ama nur kardesim daha trafiğe çıkalı 1-2 ay oldu senin yani biz yıllardır trafikteyiz ve bukadar kesin yazıyorsak vardır bi sebebi! bayanların çokkk çokkkk çokkkkkkkkkkkkkkkkkk büyük bir kısmı altındaki aracın teknik özelliklerinden tut cam silecek suyunun nerden konduğunu bile bile bilmiyolar mecburiyet yada sırf baska bayan arkadaslarından geri kalmamak için ehliyet alıyolar! son derece panik halindeler buyuk çogunluğu,stresliler,yolda yıllardır direksiyonu kırcakmış gibi tutan bayanlara denk geliyorum,AYSE SULE BİLGİÇ hanım efendi bile bayan sürücülerden dert yanan yazılarını okuyoruz! YAVAŞ GİTMEK HERZAMAN DOGRU OLAN DEĞİLDİR! VE YAVAS GİTMEK TEMKİNLİ OLMAK DEĞİLDİR! SOL seritte 60km ile giden sayısız bayan görüyorum yol isteyince kızıyolar bide! bumu temkimli olmak! bu kazaya sebebiyet vermektir! ve bilimsel testlerle kanıtlamış bi konudur bu kadınlar trafikte erkeklere göre daha stresli ve kararsız oluyor neyi inkar ediyosunz anlamış değilim! evet hakaret etmek yanlış ama yapamıyosan çıkmayacaksın trafiğe hayatlara mal olunuyor işte! _________________ Çeşme ve Aydın Otobanları 1000cc GARNİZON KOMUTANI!{SS Subayı}
Türke Kefen Biçenin,Ölümü Korkunç Olur.
Bu Dağlar Bizimdir,Ferman Gerekmez,Bozkurtun Gezdiği Yere,Çakal Giremez..
Bayanlara ehliyet verılmesın diyen arkadaşalar kusura bakmayın ama cahil hiç okula gıtmemış insanlar bıle bu yazdıklarınızı söylemez eşitsiniz kadın erkek eşitligi var bu ülkede...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız