alfa siteye bu akşam üye oldum ve üye olduğum andan itibaren yazılarını okuyorum. emeğine ellerine kollarına insanlığına sağlık. paylaşımların için çok saol...
motordelisi.com un sadece sohbet için yapılan bir site olmadığını kanıtlayan bilgiler MOTORDELİSİ.COM EĞİTİME ÖNEM WERİYOR. HAKAN DİNCER abi sana ne kadar tesekkür etsek azdır iyiki böyle bir site yapmışsın!
Tarih: 21.05.2007 - 09:05 Mesaj konusu:
Elde çok güzel senrayo var vakti olan birisi-birileri bunu filme alsa bence çok faydalı olur okuyarak anlamak ve uygulamak zor ama görsel bir anlatım insanlara özellikle uzun süre yol tecrübesi olmayan benim gibi yeni motorculara çok faydalı olacaktır.
Tarih: 22.05.2007 - 19:56 Mesaj konusu:
Conter leaning: Kontra eğilmek, yatmak, Centered: Merkezi, Hanging off: Sarkmak.
Kullandığınız motor tipi dönüşte çok önemlidir.
1. Yüksek yapılı kros motorlarla arazide giderken dönüşlerde motoru kendinizden uzağa itersiniz.
2. Enduro tipi yüksek motorlarda caddede giderken motoru belli bir sürate kadar kendinizden uzağa iterek dönebilirsiniz. Esasen bunlar lastik yapıları itibariyle racing motorlara kıyasla yüksek süratlerde fazla yatırmaya gelmez.
3. Racing yada spor tarz motorlarda:
a) Belli bir sürate kadar motoru kendinizden uzağa iterek dönebilirsiniz. Bu acemi dönüşüdür.
b) Yada motorla yatarak dönersiniz bu usta dönüşüdür.
c) Yada pistte yarışıyorsanız sarkarak dönersiniz.
Şİmdi siz ne tip motor kullanıyorsunuz bilmiyorum ama 70-80 km ye kadar siz gine motorları kendinizden uzağa iterek viraj dönün. Ancak 120km üzerindeki süratlerde giderken motoru kendinizden uzağa iterek viraj dönmeye asla kalkışmayın. Hele hele 250 gibi süratlerde motora yapışın ve onunla bir vucüt olun yoksa Allah korusun asfaltla bir vücut olursunuz. Rüzgardan motorun üzerinde dik duramazsınız.
Aşağıdaki resimde birlikte yatıldığında sıralanan sürücünün, motorun ve ikisinin birleşik noktasının dizilmesi ile sarkıldığındaki dizilmesine dikkat ederseniz motorun yüksek süratte traksiyonu kaybetmeden dönebilmesinin tek yolunun sarkmak olduğu görülecektir. Aksi takdirde bugünkü pistlerde bu hızla motorla yatarak(sarkmadan) bu virajları almak mümkün olmazdı. Viraj açılarının genişletilmesi gerekirdi yada hızlar düşürülürdü. Kontra yatmak ise söz konusu bile değil.
Yardımcı olabildiğimi umarım.
Kaynak resimler: Proficient Motorcycling/ David L. Hough. _________________ Karanlığa küfür edeceğinize kalkıp bir mum yakın. Konfiçyüs.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız