Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Yardım lütfen, racinge nasıl başlarım?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Yardım lütfen, racinge nasıl başlarım?

Yardım lütfen, racinge nasıl başlarım?
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
csarvox
Üye
Üye

Nereden: Istanbul/Kemerburgaz

MesajTarih: 18.04.2007 - 07:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar her zamanki yazdıklarımı tekrar yazacağım,biliyorum hep biyerden girip biyerden çıkıyor çoğu kişide okumuyor ama yine yazacağım
Ben motora Aralık 2005'te CBR125 ile başladım,önce motoru sonrada ehliyetimi aldım,bu arada daha ehliyeti almadan özel derse başladım ve daha 4000km yapamadan motorum çalındı bende gittim o gaz ile 600F aldım.Boyum 1.63,CBR125 115kiloydu ve ayaklarım yere rahat değiyordu herhangi bir problemde de motor hafif olduğu için tutabiliyordum fakat ayaklarım yere değse de daha ilk CBR125'e bindiğimde garaj içinde dönüşte paniklemiş ve ön frene asılıp sola düşmüştüm.Bikeresinde de yokuş yukarı sola keskin viraja hızlı girip virajı almak için motoru yatırmıştım,limitlerini bilemediğim için o kadar yatırdım ki yine yan yattım neyseki ciddi bişey olmadı.Daha sonra özel dersle beraber bol bol kitap okudum(DD'nin motosiklet teorisi)internetten araştırma yaptım.Motosiklet işini hem teorik hemde pratik olarak bilincime yerleştirmek istedim ve bu da oldu,Mart 2006'da ehliyetimi aldım ve trafiğe çıkmaya başladım.Gayet rahattım ve iyice alışmıştım sonra haziranda motorum çalınınca 600F'e geçtim ve başlarda ayaklarım parmak uçlarımda zar zor yere değiyordu ve motoru yatırdım çünkü diğeri kadar hafif ve hata tolere etmiyordu,tutamıyordun motoru.Yani demek istediğim başlarda büyük cc'den evvel motorun ağırlığı ve kontrolü daha önemli,Hyo GT250R düşük cc'li fakat ağırlığı 160kg civarı o yüzden oda aslında başlangıç için zor motor.Herneysen sonra 600F'imi özel bir parça ile alçalttım ve artık rahat rahat kullanabiliyorum iyice alıştım sayılır,alçalttıktan beri de hiç düşürmedim maşallah.Diyeceğim o ki cc'den evvel önce hafif motor,daha sonra ağır motor,cc'si aşırı fark etmez eğerki panik ile gaza dokunmazsanız.Bikeresinde 600F ile yokuş yukarı viraja girerken motor çok yavaşladı duracak gibi oldu bende gaza biraz yüklendim hemen arkası attı neredeyse yan yatıyordum.Büyük cc'de gaza çok hakim olmak ve limitleri bilmek gerekiyor.
Ben tecrübelerimi aktardım eğerki bende başta eğitim almadan direkt ağır motor ve yüksek cc ile başlasaydım belki kullanamayarak ve devamlı düşerek motordan çok soğuyup şuan kullanamıyor olurdum veya Allah korusun başıma daha kötü şeyler de gelebilirdi
csarvox Çevrimdışı csarvox Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
vampir
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: MERSIN

MesajTarih: 18.04.2007 - 08:16    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Arkadaşlar öncelikle bu yazdıklarım benim kendi görüşlerim.Ben nebir teorisyenim nede bir duayen.Sadece kendi tecrübelerime dayalı bazı hususlardan bahsetmek istiyorum.Motor sürmek öncelikle azami dikkat gerektiren bir olay.Daha sonra yetenek beceri ve tecrübe geliyor..Buradan yola çıkarak kullanması zor olan motorda daha dikkatli davranmak zorunda kalıyorsunuz.Kullanımı pratik olan ve çabuk öğrenilen küçük cc motorlarda dikkat olayı fazla önem arz etmiyor.Bu yüzdende hemen hemen hergün küçük motor kazalarına görüyoruz etrafımızda.Bence racing tercih eden arkadaşların bu hususlara dikkat etmesi gerekiyor.Tekrar yineliyorum kullanması kolay ve pratik olan motorlar kullanıcılarına gereksiz bir cesaret veriyor bu yüzdende kaza riski yükseliyor.Bence yüksek cc bir motorda, daha dikkatli ve temkinli olarak racing katogorisine geçilebilir diye düşünüyorum..
Başa dön
vampir Çevrimdışı vampir Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
YAHOO
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Johannesburg

MesajTarih: 18.04.2007 - 08:40    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bu tehlikelerin neler oldugunu ben duymak istiyorum eger mumkunse. yani akli basinda bir insan icin 120cc yada 600cc yada 1000cc farkedermi farketmezmi.

Bakin ne demeye calistigimi kisaca daha anlasilir bir sekilde aciklamaya calisayim.

yuksek CC li bir motorla motorsiklet kullanmayi ogrenemememizin, yada baslangic olarak tercih edemememizin yegane nedenleri neler. Eger bu nedenler motorun yapabilecegi hiz limitinin yuksekligi ise ben bunu kabul etmiyorum. Pekala 120cc Honda cbr ile 100km hiz asilabiliyor. Bu hizdan sonra zaten yeteri kadar hayatimiz risk altindadir. ayrica ufak bir alet olmasi nedeniyle bence 100km hiza ulasmak digerlerinden cok daha riskli bir durum diye dusunmekteyim. Ama yaniliyorda olabilirim beni tecrubeli arkadaslar duzeltirse sevinirim.

100km hiza ulasma suresinin kisaligi problem ise gazi basip basmamak ise tamamen bizim kontrolumuz altindadir. Bunu becerecek kapasitede degilsek mumkunse birakin 600cc lik bir motorla baslamayi, mumkunse trafikten uzak duralim. En azindan akli selim insanlarin basina bela olmayiz..

Hiz disinda ne gibi etkenler mevcut? Bunlarida burada yeteri kadar acik ve anlasilir bir sekilde aciklamamiz gerektigine inaniyorum ki neyi neden yapmamamiz gerektigini bilerek yapalim, yada yapilabilecek birseyler varsa onu yapalim.

yani isin ozu biseyleri anlayarak yapalim yada yapmayalim...
OnurKaraca
Yön.Kur.Üys.
Yön.Kur.Üys.

Nereden: HAYAL ETTIGIN YERDEN..!!!

MesajTarih: 18.04.2007 - 09:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

al bıtane f4 bak keyfıne kardesım Bravo Bravo

onurkaraca19@hotmail.com
Başa dön
OnurKaraca Çevrimdışı OnurKaraca Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6
6. sayfa (Toplam 6 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.16 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal