Kayıt: Jan 23, 2007 Mesajlar: 365 Nereden: izmir-karşıyaka
Tarih: 21.04.2007 - 12:11 Mesaj konusu: Aileme nasıl kabul ettiricem?
Slm. Tam 10 gün öce sabah kalktığımda farkına vardım gerçek olanın, hayatımda olması gerekenin motorsiklet olduğuna. Gün içinde de polis motorlarına hayran hayran bakarken buldum kendimi. (polislerde gıcık olmadı değil) zamanla geçer diye düşündüm ama olmadı. Dahada artan aşkımı aileme açtığımda şiddetle karşı çıkmalarıda etki etmedi. Fakat onları ikna etmenin bir yolunu bulmalıyım. Daha öncede motorsiklet kullanmama rağmen iş kendi motorumu almaya gelince buna karşı koyan annemi kırmadan bir yol bulmak istiyorum. Böyle bir durumu kazasız atlatabilen birileri varsa önerilerinizi bekliyorum...
Kayıt: Nov 16, 2006 Mesajlar: 354 Nereden: MOTOR DİYARI...
Tarih: 21.04.2007 - 12:20 Mesaj konusu:
walla kardeş sendekı sorun bende de vardı ama annelerın gonlunu almak kolaydır en buyuk pay senın sana nasıyet edecektır oglum yavaş gıt kask tak felan bunlara uyarsan sozunden cıkmassan hiç olmasa gonlunu alana kadar uyarsan kazanırsın her anne aynıdır.ben oyle yaptım zorda olsa ıkna ettım umarım sende başarılı olursunn.. şimdiden kolay gelsınnn
Kayıt: Dec 14, 2006 Mesajlar: 2171 Nereden: AMASYA/MERZİFON
Tarih: 21.04.2007 - 12:23 Mesaj konusu:
vallahi Allah yardımcın olsun. zor bir durum. şimdiden kolay gelsin ama bendemadyes, nickli arkadaşımızın fikirlerine katılıyorum. Annenin sözünden çıkma derim. zaman her şeyin ilacıdır.
benim babamda motorcu olmasına rağmen benim ikna çalışmalarım 5 sene sürdü...bence önce ne kadar bilinçli oldugunu göster onlara...bu işi nekadar istediğini görmeliler kendini tehlikeye atacak bir hareket yapmayacağını bilmeliler mesela önce korumalarını alarak başla işe..kask , mont , bellik vs.Ehliyetin mutlaka olsun... ben daha sonrasında babama şöyle demiştim '' baba ben bu motoru alıcam bana destek olursan sevinirim ama olmazsan ben yinede alıcam bu yaz motoru'' demiştim. Kabul etmek zorunda kaldı...Bence denemeye değer...
Tarih: 21.04.2007 - 12:34 Mesaj konusu:
valla kız kacırırım de olmadıysa evden kacarım de ne olur anlayın benı de ye bıtır kendını yerden yere at gerekırse ıntıhar ederım de blorr yap o zaman alırlar brn oglr ysptım
valla kız kacırırım de olmadıysa evden kacarım de ne olur anlayın benı de ye bıtır kendını yerden yere at gerekırse ıntıhar ederım de blorr yap o zaman alırlar brn oglr ysptım
uzuuun çalışmalarıma rağmen bana babam, benim evimde olduğun sürece motor bu eve girmeyecek diye rest çekti. Halbuki çok da iyi fiyata cbr600f bulmuşken. 3 ay içinde eşimi ikna edip 6 ay içinde evlendim. Aile için araba şart; arabamı aldım. Sıra da 600rr da.
Sabredince oluyor... İçine düşmüşse bu ateş, sönmüyor... _________________ Oyunun sonunda şahta piyonda aynı kutuya atılır...
Tarih: 22.04.2007 - 22:14 Mesaj konusu:
çooooookkkkkk zor canım kardeşim.ama benim gibi yap.karşına al babanı,çünkü anne yüreğiyle hareket ettiği için anlamıyor.de ki babana ''ben şimdi almazsam bile ilerde kesinlikle alacağım.bunu engelleyemezsiniz.ha ilerde alırsam racing alacağım çünkü içimden gelen o.ama sen rıza gösterirsen orta yol bulup cruier alacağım.''ondan sonra cruiser'ı övüyorsun.mesela ''ayak koruma demiri var düştüğünde motora sarıl bişey olmaz'' yada ''zaten çok hantal gitmiyor(yalannnnnn)'' vs vs
mantıklı konuşursan ikna olacaklar görürsün.kendini onların yerine koy,bnm oğlum motor kullanacağım dese içim yanar yanar tutuşur.istemem. _________________ H0:red
H1:kabul
Kolayı var motorlanma konusunda kararlı olduğunu göster onlara...Git ehliyet için kursa yazıl kaskını montunu eldivenini al getir eve gözlerinin içine sok...Al eline motosiklet ile ilgili kitaplar dergiler motor beğendiğini söle...Yeni başlayanlar için en uygun motoru aradığını söle sorduklarında...Yeterki senin gerçekten kararlı olduğunu ve korumalarını alarak da ne kadar bilinçli olarak hareket ettiklerini görsünler...ehliyet içinde bi taraftan çalış işte karşıların gösteriş amaçlı... İşin ciddiyetinin farkında olsunlar içinde yanan ateş bastırmak için çok daha fazla karşı koyamazlar sana...Bunlar bizzat uygulanıp pozitif etkisi alınan öneriler...ehliyet-kask-mont-eldiven alayı tamam şimdi babamla motor bakıyoruz maddi problemleri aştığım an motor alıyorum.Karşı çıkmalarında ki en büyük etken babamın evlendiği zamana kadar yapmış olduğu motosiklet kazaları sorada işten güçten vakit bulamamış bırakmış motorculuğu ama bana lafını bile ettirmiyordu evden motosikletin...sağ arka bacak kası kopuk-iki kolu kırk-iki omzu çıkık asfalt zımparalanmaları cabası başından geçenler bunlar benim bildiklerim...O yüsden doğal olarak benim için korkuyordu işin ciddiyetini anlayınca karşı koymaktan vazgeçti.Geçenlerde sana araba alalım dedi baba başlama tekrar dedim dediği laf şuydu''Tamam tamam bi daha demiyeceğim içine motor aşkı düştü bi kere anlıyorum seni o başka bişedir, dönüşü yok'' _________________
ben de bır cok kısının yaptıgı gıbı motor aldıgımı sakladım aılemden sonra ogrendıler ama ıs ısten gecmıstı... _________________ "I'm not a brand fanatic,I just ride the best!" "TüYsiKlet TeaM"&"KaraRR"
Kayıt: Jun 24, 2006 Mesajlar: 378 Nereden: Isvicre / Aargau
Tarih: 23.04.2007 - 05:38 Mesaj konusu:
Yasin kücükse zaten ailene bagimlisin,beklemekten baska caren yok
yetiskin biri isen zaten kendi paranla alabilirsin... tecrüben yoksa gercekten acemi gibi sifirdan basla...
Ailenle tatli dilde konus, anne ya da baba dan hangisi daha ilimli bakiyorsa ondan basla ki kalenin birini fethedip tarafina cekebilesin
bol sans
zor dostum motor alacam dedim yaşın küçük dediler yaş 17 falan büyüdük ehliyeti aldık motor alacam dedim tehlikeli, herşeye bir bahane buluyorlar yaş 27 oldu. En iyisi hiç belli etmeden gidip alıcan, sonra motor aldım nasıl beyendinizmi diyicen
sana motorcu virüsü bulaşmış.bu virüs bulaştımı çıkmaz....fazla acele etmeden aileni yavaş yavaş motora alıştırmaya çalış.şöyle yapabilirsin işte anne,baba ben motosikletimi almadan önce bunun güzel bir eğitimini almak istiyorum diyebilirsin,o zaman ailenin sana güveni artabilir,yani bu daha motor almadan bunun eğitimini almak istiyor diye.......sonra korumalı kıyafetlerini alabilirsin.sonra ehliyetin yoksa ehliyetini alırsın.....hadi kolay gelsin..... _________________ motorcu_haso2146@hotmail.com
motor: cbr125r repsol(SATILIKTIR)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız