24.04.2007 Saat: 08.45 İzmir-Gaziemir Shell istasyonuna girdim. istasyonun marketine 20 ytl yakıt için kartla ödeme yaptım ve pompaya yanaştım. pompa görevlisi bana bu pompadan yakıt veremiyeceğini söyledi. dedim herhalde bi sorun var diğer pompaya yanaştım. görevli: _ yok kardeşim pompadan motora benzin vermiyoruz dedi. sebeb? dedim. yasak dedi! neden yasak dedim? Gecen hafta bir motor burda patladı müdürümüzde yasakladı dedi. elinde bir tane bidon.... pompadan ona aktaracakmış ordanda motora... Sabah sabah piyongo resmen... dedim kim buranın sorumlusu? bi başka cengaver görevli atladı hemen. - yok kardeşim vermiyoruz işte! motosikleti pompanın önünde sehpaya aldım. cengaver kardeşimin yanına gittim ödediğim kağıdı uzattım bunu iptal ettir getir kardeşim dedim... baktım bizim cengaver birden tabi abi, hemen abi. demeye başladı. iptal kağıdını alıp yola devam ettim...
İş yerine gelir gelmez shell'in internet sitesine girip olanları yazdım. ve şu soruları sordum: 1. madem böyle (saçma) bir yasak geldi. kaskla korumlarla (uzaylı gibi) girdiğim marketten niye ödeme aldılar? 2. pompayla dolunca tehlikeli oluyorda bidonla dolunca olmuyormu? 3. bu önlemi alan yurdum insanı shell merkeze önlemini belirttimi?
2 dk sonra cep caldı. shell müşteri hizmetleri: onlarda şikayetciymiş bu istasyondan az ilersinde yeni bir shell istasyonu açılyormuş açılınca burası kapatılacakmış. ne yapsalar uymuyormuş istasyon! (verme sende yakıt olsun bitsin) diyecektim ama...! olayda şu şekilde olmuş: motorsiklete yakıt koyarken depo taşmış yakıt motorun sıcak noktalarına ulaşınca olay meydana gelmiş... Eh kardeşim sen pompacını eğitme... çiçek sular gibi benzin koysun. adamın motorunu yakın... sonrada motosiklete benzin vermeyin... adam gibi tabancayı deponun içine sok.. benzin dolunca otomatik kapansın... yok öyle olmaz bir tane motoru yak cayır cayır... sonrada motosiklet patlıyor de. benzin verme! _________________ dikkatli ol! torunlaryny motorla gezdir!
dantemo, egitim şart sucu kendinde aramak yerine benzin vermemek gibi bir zihniyet nasıl olabilir anlamış degilim acaba araba patlasa orda artık arabalarada mı benzin vermiyecekler neyse topik birde genel bölümünde olsa cok daha iyi olurdu _________________ Plakasından belli 46'lık işte!!!
2006 CBR 600 RR PowerCommander & DynojetKit & Full Akrapovic
Kamusal hizmet veren kurum özel olsun olmasın kendi kafasına göre hizmet vermiyorum diyemez... Bu konu 1-2 yıl kadar önce gene açılmıştı. Bir yerdeki benzin istasyonu vermem demiş bir arkadaşa orada baya konuşulmuştu diye anımsıyorum... Sonuçta böyle bir hakları yok...
Tarih: 24.04.2007 - 10:09 Mesaj konusu:
Benzer bir durum Kayseride de olmuş yine shell istasyonunda.Biz motorlara benzin vermyoruz demişler vermemşler. O arkadaşta bizim siteye yazmış bende öyle öğrendim ama hangi shell daha bilmiyorum.
Bence firma yetkilileri bu istasyonun bayilik ruhsatını vakit kaybetmeden ellerinden alıcak.ne o öyle şimdik bir tane yenisi açılıyormuşta yenisi açılınca ilgilenizde.Firma yetkililerinde iş yok.
Tarih: 24.04.2007 - 11:05 Mesaj konusu:
pompacılar kaç defa depoyu taşırıp sıcak motorumu benzinle yıkadılar. abartısız her defasında "üstad benim depom ufaktır çabuk dolar , taşırmayasın" dememe rağmen , ağızlarını açarak iş yaptıkları için birçoğu, motor şakır şakır benzinle yıkanıyor. hatta bi defasında ,bu yıkanma olayı baya bi oha dedirtecek cinstendi , nerdeyse 1lt benzin aktı motorun üzerine. bende vermicem dedim o 1lt nin parasını ve vermedim. ben motora binip giderken hala söyleniyordu denyo pompacı
...
bu olay pompacının hanzoluğuyla alakalı biraz.
bu arkadaşın bahsettiği olaydan soraki tedbir önlemleri ise işletmecinin hanzoluğuyla alakalı.
shell i tamamen karalamak kötülemek buna çözüm olmayacaktır bence... _________________ Skyteam 200 TR
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız