Tarih: 15.03.2007 - 18:18 Mesaj konusu: honda cbr 600 f' im tekliyo
slm arkadaslar honda cbr 600 f ile ilgili motorum yüksek devirlerde ve ısındığında tekliyor yada patırıyor atesleme bobininden kaynaklanan bi sorun olduğunu zannediyorum ama bujileri söküp baktığımızda atesleme ile ilgili bir sorun yok sorun hakkında sizin yardımlarınızı bekliyorum şimdiden ilginiz için tşkkür ederim
motorun modelini ve km yazsan iyi olurdu subab ayarlarında sorun olabilir
birde enjeksiyonlu ise test cihazına bağlanıp bi bakılırsa arıza bulunabilir
tabi elektrik sisteminde bi sorun yoksa sen yine ehli bi japoncuya göster
Tarih: 15.03.2007 - 19:00 Mesaj konusu:
tekleme olayı genel olarak ateşleme yüzünden olur. Kalitesiz benzin de yapabilir ( düşük oktan yüzünden vuruntu oluşur ), bana da ateşleme bobini gibi geliyor, 4 silindirden biri ateşleme yapmıyormuş gibi. Bujilere baktırdım demişsin, o ihtimali geçiyorum.
Tarih: 16.03.2007 - 01:42 Mesaj konusu:
Motor kaç model,kaç km'de,motor enjeksiyonlumu,tuning varmı,daha önceki bakımlarında neler yapıldı,bakımları servisimi yaptı,bujileri daha önce değiştirildimi,benzin kaçakmı,tekliyo derken nası tekliyo,bujilere bakarak sorun olmadığını nerden anladın,? vs. vs. vs.
Bu sorular bitmez detaylı bilgi lütfen.. _________________ Work it harder,make it better,
Do it faster,makes us -
======StrongeR=======
Kayıt: Nov 27, 2006 Mesajlar: 3872 Nereden: Manisa Merkez 05546228531
Tarih: 16.03.2007 - 06:33 Mesaj konusu:
StrongeR demiş ki:
Motor kaç model,kaç km'de,motor enjeksiyonlumu,tuning varmı,daha önceki bakımlarında neler yapıldı,bakımları servisimi yaptı,bujileri daha önce değiştirildimi,benzin kaçakmı,tekliyo derken nası tekliyo,bujilere bakarak sorun olmadığını nerden anladın,? vs. vs. vs.
Bu sorular bitmez detaylı bilgi lütfen..
Tarih: 16.03.2007 - 08:01 Mesaj konusu:
En azından 5 yaşında veya çok kurcalanmış bir makine olmalı. Normalde 600F'in ateşleme ve valf sistemleri basit ve kurşun geçirmez sağlamlıktadır. Yüksek devirlere çıkmadan yetkili servise götürmeni öneririm. Avans veya rötar vurması pek hayıra alamet değil.
arkadaslar öncelikle ilginizden ötürü teşekkür ediyorum ve bir iki bilgi daha ekliyorum motor 2000 model ve enjeksiyonlu deil kilometreyle oynandığını tahmin ediyorum 20.000 in üzerinide olduğunu düşünüyorum daha önceki sahibi motosikleti biraz hor kullanmıs ve inanmayacaksınız ama motosiklet arka stop bağlantısından sahse yapmış ve tesisata zarar vermiş.onarılmıs ama ne kadar düzgün olduğu hakkında bi bilgim yok.bujilerin sorunlu olup olmadığığını annama sekline geline gelince iki kez yeni buji takıldı ve bujilerde düzensiz yanmadan doğan her hangi bir ıslaklık yada kurum gözlenmedi.suan ibre atesleme bobinini yada subabları gösteriyor ama tesisattanda şüphelenmiyor deilim çünkü motosiklet calısırken ısıklar motorun devrine göre az yada cok yanıyor özelliklede rolantide sayarken (bu arada akü yeni).birde bu makineye en uygun yedek parcayı nerden tamin edeceğim hakkımda bilgi verirseniz sevinirim
hepinize şimdiden teşekkür ediyorum
Kayıt: Oct 12, 2004 Mesajlar: 720 Nereden: İstanbul / And. yakası / Bayramoglu
Tarih: 22.03.2007 - 21:51 Mesaj konusu:
speeddeath, dostum çok büyük bir ihtimalle Alternatör sargının bir bölümü yanmış olabilir.. Orayada bir baktır derim..
benim sana bi sorum olacak göstergelerin gidip geliyormu gösterge lambaları falan.. Birde akün bitiyormu.. _________________ İsteyene Değil, İstediğime Yol Veririm !!!
2008 YZF R1 (RED- WHİTE)
ghostrider_cbr@hotmail.com
SBSY TEAM
Tarih: 23.03.2007 - 00:31 Mesaj konusu:
Aküyü çıkarttır kutup başlarını işi iyi bilen bir elektirikçiye ohmmetreyle ölçtür.Tesisatta kaçak olup olmadığını anlayacaktır.Eğer durum normalse motorun aksesuar kısmını ayırarak yanlızca ateşleme sistemine aküden direk elektrik vererek motoru çalıştırsın.Yani düz kontak.Hala motor düzgün çalışamıyosa ateşleme sisteminde yada karbüratörlerde sorun devam ediyo.Bunu çözmek içinde emsali bir motordan beyini degiştirerek denemek gerekir olmadı,buji kablolarını,daha olmadı karbüratörleri masaya iğneden ipliğe dağıtarak bakmak lazım.Motorun teklemesini çalışırken duymadığım için cevabı o yüzden uzun yazdım.Aslında motorun çalışma sesi birçok sorunun cevabını verir.Tabii anlıyana _________________ Work it harder,make it better,
Do it faster,makes us -
======StrongeR=======
o kadar sorunu yazdin sonucu solemedin, ne cikti motorda _________________ Herhangi bir pazar günü kazanabilir veya kaybedebilirsin, esas önemli nokta sahada bir erkek gibi kazanabilmek veya kaybedebilmektir...
valla henüz belli bişi yok motoru yeni aldığım için öncelikle koporta işlemlerine başladım ama dükkatimi ceken bir olayda granaj takılı değilken yani far ve gösterge paneli motordaki tekleme yok denecek kadar azaldı galiba elektrik tesisatından kaynaklanan bi sebep şimdi bu işten iyi annayan bi usta arıyorum
kardeş o makinelerin elektrik sistemi çok hassas daha önce niye
kurcalanmış anlıyamadım tekleme olayını elektrikten de yapar
sen onu japonlardan anlayan iyi bir ustaya götür herkesin
yapabileceği bişe değil motoru daha kötü ederler ilk önce
bi teşhis konması gerekiyor
Kayıt: Feb 21, 2005 Mesajlar: 695 Nereden: BEYSEHYR otobanyndan
Tarih: 24.04.2007 - 22:52 Mesaj konusu:
motoru calıstır 1500 2000 devırde sabıt tut akuyu cıkart farları ve cereyanla calısan tum aksamları calıstır eger motor calısıyosa cereyan problemı yoktur.calısmıyorsa stop ederse yada gaz verınce farlar parlamıyorsa alternator veya konjektor problemı vardır.stop etmezse problemı karburatorde ara uzun zamandır temızlenmemısse su kuf veya bı pıslık tıkanmıs olabılır kı bence buyuk ıhtımal bundan
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız