Kayıt: Sep 13, 2006 Mesajlar: 327 Nereden: Istanbul - Kadyköy/Tuzla
Tarih: 29.03.2007 - 20:10 Mesaj konusu: Scooter Yakıt tüketimlerini toparlasak nasıl olur?
Özellikle 250-400 cc arası tüm scooterların yakıt tüketimlerini (sayısal değerlerle) bu başlık altında toplasak nasıl olur? böylelikle scooter alacak benim gibi arkadaşlar için ceplerinde ne büyüklükte delik açacağınıda bilmelerinde yardımcı oluruz.
Tarih: 29.03.2007 - 20:35 Mesaj konusu:
ben kymco grand dink 250 kullanıyorum.250 cc lik motoru 22 beygir.
yakıt tüketimi şehiriçinde 16 ykr/km
uzun yolda 11 ykr/km.
ama bu değerlerin biraz daha düşeceğini düşünüyorum çünkü motor henüz çok yeni.hala rodaj sürecinde.
Tarih: 29.03.2007 - 21:17 Mesaj konusu:
Kilometrede şu kadar kuruş hesabından vazgeçelim artık arkadaşlar. Yakıt tüketimleri, 100 kilometrede kaç litre yakıyor sorusuna cevap verecek şekilde belirtilmelidir. Bu hesabı yapmanın çeşitli yöntemleri var ama ciddi bir hesap yapmadıysanız, tahmini değerlerle insanları yanıltmamalısınız.
Daha önemli bir husus var ki; motosikletler otomobillere göre farklı karakterdedir. Normal bir otomobilde devir limiti ortalama 6 bin civarındadır ama motosikletlerde bu limit 10 bin üzeri olabiliyor. Yani motosikletler daha devirli kullanılabilen araçlardır. Bazılarımız devirli kullanmayı sever veya bilinçsizce devirli kullanır, bazılarımız devirsiz kullanırlar. Bazılarımız bilinçlidirler; gazı ne zaman ve ne kadar açacaklarını bilirler (bu arkadaşlarımızın motorlarında fren balataları daha uzun süre dayanır)... Hal böyle olunca, aynı motosikleti kullanan arkadaşlarımızın tüketim ortalamaları arasında uçurumlar çıkabilir. Yani bunların farkında olun da...
Buraya motorunun tüketim ortalamasını yazacak arkadaşlar motosikletlerini nasıl sürdüklerine ilişkin bilgiyi de versinler. Mesela: Ben devirli kullanırım ve 100 km. de şu kadar litre tüketirim veya ben relaks bir sürücüyüm ve 100 km. de şu kadar litre tüketirim şeklinde bilgi verirlerse daha inandırıcı rakamlar ortaya çıkabilir diye düşünüyorum.
Motorum scooter sınıfında olmadığı için ben tüketim değeri veremiyorum ama yorumumla yardımcı olabildimse mutluluk duyarım. Sevgiler... _________________ Ben deli oldum deli YUH ULAN...
Tutun bağlayın beni YUH ULAN...
Tarih: 29.03.2007 - 22:59 Mesaj konusu:
cumoni, dostum haklısın.aslında her iki türlüde vermek lazım.kimin hangisini yaygın olarak kullandığını bilemeyiz.
ben kymco grand dink 250 kullanıyorum.250 cc lik motoru 22 beygir.
yakıt tüketimi şehiriçinde 16 ykr/km=100 km de 5,63 litre
uzun yolda 11 ykr/km.=100 km de 3,87 litre
ama bu değerlerin biraz daha düşeceğini düşünüyorum çünkü motor henüz çok yeni.hala rodaj sürecinde.
Tarih: 30.04.2007 - 18:56 Mesaj konusu:
bizim scooter,honda dylan 150 cc, 15.8 hp, su sogutmali,3000 km lere gelindiginde, sehir ici trafiginde 100 km de ortalama 3.3-3.5 lt yakiyor.henuz surekli uzun yol yapamadik.her halde sarf degeri duser.
sevgiler
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız