Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Scooter Yakıt tüketimlerini toparlasak nasıl olur?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Scooter Yakıt tüketimlerini toparlasak nasıl olur?

Scooter Yakıt tüketimlerini toparlasak nasıl olur?

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Vitrin
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
tolgatasdemir
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Istanbul - Kadyköy/Tuzla

MesajTarih: 29.03.2007 - 20:10    Mesaj konusu: Scooter Yakıt tüketimlerini toparlasak nasıl olur? Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Özellikle 250-400 cc arası tüm scooterların yakıt tüketimlerini (sayısal değerlerle) bu başlık altında toplasak nasıl olur? böylelikle scooter alacak benim gibi arkadaşlar için ceplerinde ne büyüklükte delik açacağınıda bilmelerinde yardımcı oluruz.
Başa dön
tolgatasdemir Çevrimdışı tolgatasdemir Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
kamilh07
Üye
Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 29.03.2007 - 20:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ben kymco grand dink 250 kullanıyorum.250 cc lik motoru 22 beygir.
yakıt tüketimi şehiriçinde 16 ykr/km
uzun yolda 11 ykr/km.
ama bu değerlerin biraz daha düşeceğini düşünüyorum çünkü motor henüz çok yeni.hala rodaj sürecinde.
Başa dön
kamilh07 Çevrimdışı kamilh07 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
designserhat
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ist/ gop/ baglarbasi/zngldk/alapli

MesajTarih: 29.03.2007 - 20:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

pardon ya ben 250-400 ccc görmemişitim kusura bakmayın
bende tvs scooty pep kullanıyorum 75 cc lik ufak bir motoru var tam olarak ölçmedim ama tahminen 0,75-0,80 kuruş falan yakıyo

En son designserhat tarafından 29.03.2007 - 20:43 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
designserhat Çevrimdışı designserhat Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
tolgatasdemir
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 29.03.2007 - 20:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

teşekkürler ortalama 5 litre / 100 km civarı yani (eğer yanlış hesaplamadıysam)
Başa dön
tolgatasdemir Çevrimdışı tolgatasdemir Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
cumoni
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: İSTANBUL

MesajTarih: 29.03.2007 - 21:17    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Kilometrede şu kadar kuruş hesabından vazgeçelim artık arkadaşlar. Yakıt tüketimleri, 100 kilometrede kaç litre yakıyor sorusuna cevap verecek şekilde belirtilmelidir. Bu hesabı yapmanın çeşitli yöntemleri var ama ciddi bir hesap yapmadıysanız, tahmini değerlerle insanları yanıltmamalısınız.

Daha önemli bir husus var ki; motosikletler otomobillere göre farklı karakterdedir. Normal bir otomobilde devir limiti ortalama 6 bin civarındadır ama motosikletlerde bu limit 10 bin üzeri olabiliyor. Yani motosikletler daha devirli kullanılabilen araçlardır. Bazılarımız devirli kullanmayı sever veya bilinçsizce devirli kullanır, bazılarımız devirsiz kullanırlar. Bazılarımız bilinçlidirler; gazı ne zaman ve ne kadar açacaklarını bilirler (bu arkadaşlarımızın motorlarında fren balataları daha uzun süre dayanır)... Hal böyle olunca, aynı motosikleti kullanan arkadaşlarımızın tüketim ortalamaları arasında uçurumlar çıkabilir. Yani bunların farkında olun da...

Buraya motorunun tüketim ortalamasını yazacak arkadaşlar motosikletlerini nasıl sürdüklerine ilişkin bilgiyi de versinler. Mesela: Ben devirli kullanırım ve 100 km. de şu kadar litre tüketirim veya ben relaks bir sürücüyüm ve 100 km. de şu kadar litre tüketirim şeklinde bilgi verirlerse daha inandırıcı rakamlar ortaya çıkabilir diye düşünüyorum.

Motorum scooter sınıfında olmadığı için ben tüketim değeri veremiyorum ama yorumumla yardımcı olabildimse mutluluk duyarım. Sevgiler...
cumoni Çevrimdışı cumoni Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
kamilh07
Üye
Üye

MesajTarih: 29.03.2007 - 22:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

cumoni, dostum haklısın.aslında her iki türlüde vermek lazım.kimin hangisini yaygın olarak kullandığını bilemeyiz. Göz kırpıyorum
ben kymco grand dink 250 kullanıyorum.250 cc lik motoru 22 beygir.
yakıt tüketimi şehiriçinde 16 ykr/km=100 km de 5,63 litre
uzun yolda 11 ykr/km.=100 km de 3,87 litre
ama bu değerlerin biraz daha düşeceğini düşünüyorum çünkü motor henüz çok yeni.hala rodaj sürecinde.
Başa dön
kamilh07 Çevrimdışı kamilh07 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
tolgatasdemir
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 30.03.2007 - 06:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Cumoni çok teşekkürler açıklama için Çok gülüyorum
Kamilh07 sanada tekrar teşekkürler hesabı tekrar yapıp yazdığın için Çok gülüyorum
designserhat sanada teşekkürler Çok gülüyorum
Başa dön
hayta_ist
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: YSTANBUL

MesajTarih: 30.04.2007 - 18:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bendede mondial 125 mt scoter var oda çok yakıyor ya şehir içinde gerçi ben artçıyla kullanıyorum 10 kuruş üzerinde yakıtı var km de
Başa dön
hayta_ist Çevrimdışı hayta_ist Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
heyocan
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 30.04.2007 - 18:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bizim scooter,honda dylan 150 cc, 15.8 hp, su sogutmali,3000 km lere gelindiginde, sehir ici trafiginde 100 km de ortalama 3.3-3.5 lt yakiyor.henuz surekli uzun yol yapamadik.her halde sarf degeri duser.
sevgiler

Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:

kursunsuz 95 oktan

Son Mesajdan 1 dakika sonra eklendi:

kursunsuz 95 oktan
Başa dön
heyocan Çevrimdışı heyocan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Vitrin Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.12 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal