Tarih: 07.05.2007 - 21:01 Mesaj konusu: Bizim ülkemizde neden böyle pahalı??? :(
Arkadaşlar merhaba,yabancı bir sitede yedek parça fiyatlarına bakarken gözüm oradaki "sıfır" motor fiyatlarına takıldı,keşke bizim ülkemizde de fiyat böyle olsa da herkes dilediği gibi tutkusunu yaşayabilse...
türkiyedeki araçların ötvleri çok yüksek örneğin benim arkadasımın babası mehmet ali erbilin yarısmasından araba kazandı arabanın satış fiyatı 42 milyar flndı galiba yanlıs olmasın öyle bişi olması lazımdı o arabayı vergileri ötvsini düşüpte alabilirsiniz dediler ve araba 19-21 milyar civarına kadar düştü. tabi onlarda o kadar para olmadığı için arabayı alamadılar orası ayrı bi mesele. ötv kalksa burdada fiyatlar aşağı yukarı aynı olur ama .....
arkadaşım bize göre ucuz ama ordaki yaşam koşullarına göre bizim burdaki fiyatlardan ucuz olacağını zannetmiyorum. _________________ torento1987@hotmail.com 3 tf cilerin ersin i.
Hayabusa™ 1300
MSRP $11,149.00* abı su fıyata bak burdan bu fıyata alabılcek varsa soylesın hakıkatten burdakı bu fıyatlar cok fazla zaten yabancı marka o zaman yurt dısından getırtebılelım motorları devletten beklentılerımız bosa cıkıyo ıns akp motordelılerıne bı güzellik yapar _________________ motorsuz_motorcu_:)
Tarih: 07.05.2007 - 21:35 Mesaj konusu:
torento1987 demiş ki:
arkadaşım bize göre ucuz ama ordaki yaşam koşullarına göre bizim burdaki fiyatlardan ucuz olacağını zannetmiyorum.
torento1987 katılmıyorum kardeşim. Motorlar hem ucuz hemde bize göre daha fazla çeşidi war. Ayrıca orada asgari ücret bizimki gibi komik bir rakam olmadığından vatandaşın alım gücüde yüksek tabi. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Bu arada en pahalı, benzin, elektirik, telefon..vs'de bizde. Maşallah
Kayıt: Jun 23, 2005 Mesajlar: 597 Nereden: Marmara Ereğlisi - TEKİRDAĞ
Tarih: 08.05.2007 - 07:44 Mesaj konusu:
emora, ben hondanın sayfasına baktım buradaki fiyatın sonunda bir yıldızcık var tablonun altındaki yazıyı incelersen bu motorun fabrika çıkış fiyatı yani vergilendirilmemiş fiyatı.Yurt dışında bizdeki kadar keyfe keder vergi olmadığı için satın alan kişi bayi karını,vergileri,sigorta bedellerini,plaka ve ruhsat masraflarını kuruşuna kadar hesaplayabiliyor ve bütçesine uygunsa alabiliyor.Bizde bunlar belirsiz fabrika bayiye fatura ediyor(1000RR için bilen varsa yanıma gelsin )Bayi buna kar marjını ilave ediyor(1000RR için indire indire bu kar marjını azaltamadılar )Bunun üzerine KDV ÖTV Ruhsat Plaka(Ruhsat plaka deyince yeni araba aldım motordan önce özel seçilmiş plaka+ruhsat 550 YTL motorda hiçbir tercih yok 400 YTL )Birde daima faturayla senin ödediğin miktar arasında belgelenmeyen bir fark var Bütün bu belirsizlikler içinde hangimiz hesaplayarak motorunu alıyor bayiye mahkum o nederse ödenerek motor alınıp kullanılıyor. Neyse konu böyle uzayıp gider herkezin kazasız belasız motorunun üzerinde olması dileğiyle _________________
a rh (+)
Tarih: 10.05.2007 - 20:08 Mesaj konusu:
harbıden adam kafayı yeer bızler motor alırken bıde devlete aynısından almıs gıbı oluyoz kısacası _________________ Motor dedi?in nedir gülüm, ben senin için tüm motorlary silmi?im
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız