Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - MVAgusta Nasıl Dünyanın En Hızlı Motoru Olur

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

MVAgusta Nasıl Dünyanın En Hızlı Motoru Olur

MVAgusta Nasıl Dünyanın En Hızlı Motoru Olur
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
mete_han
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: LEVENT-İSTANBUL

MesajTarih: 07.04.2007 - 23:26    Mesaj konusu: MVAgusta Nasıl Dünyanın En Hızlı Motoru Olur Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

KADEMELİ GÜÇ ARTIŞI

Önce şunu açıklığa kavuşturalım. F4 1000S, Japon üretimi CBR, GSXR, ZX10, R1 gibi motosikletler ile kıyaslanacak bir motosiklet değil. Onlar kadar ne hafif, ne de güçlü. Bana daha çok BMW K1200S ile rakipler gibi geldi. Bu kanıya özellikle motor performansını gördükten sonra vardım. F4 ün motoru çekik gözlüler gibi tamamen performans odaklı değil. Japonlar alt devirlerde biraz sönük olsalar da devir yükseldikçe roket gibi hızlanmalarını sağlayacak bir güç patlaması yaşıyorlar. F4 ise çok daha rafine bir güç sunuyor. Alt devirlerden itibaren güç kademeli olarak artarken hiçbir zaman sürücüsünü tedirgin edecek güç patlamaları yaşatmıyor. Doğrusal olarak hızlanması özellikle virajlı yollarda muhteşem bir kararlılıkla ilerlemesini sağlıyor. Üzerindeki 190/50/17 Pirelli Dragon lastikler ise ısınınca bu devasa gücü yere zamk gibi yapışarak aktarıyorlar. Şimdi buradan F4'ün Japon kardeşlerinden yavaş olduğu akla gelmesin, çünkü F4'ün 1000R modeli (10 HP daha güçlü) geçen aylarda dünyanın en hızlı seri üretim motosikleti olma unvanını ele geçirdi. Anlayacağınız gibi otoyolda acımasızca seri bir motosiklet F4. Lakin, şehir içinde 192 kilogramlık ağırlığı ve biraz yüksek ağırlık merkezi yüzünden biraz sıkıntı yaşatmasına katlanmak gerekiyor.

Ayşe şule Bilgicten alıntıdır...

gelelim esas meseleye...fuarda hepimiz gördük...koca pankartda diyordu...Dünyanın en hızlı motosikleti diye....166 beygirlik motor bu ivmeyi nasıl yakalarda zirveye yapışır...Yani Honda yamaha Kawasakı bu prestiji elde etmeyecek kadar aptal olamaz değilmi..bu işten anlayan birileri açıklayabilirmi...

Motor Tipi: 4 Silindirli,4 Zamanlı ,16 Radyal Valfli
Hacmi: 998 cc
Güç: 166 hp (11750 rpm)
Azami Hız: 301 km/s
Tork: 109 Nm (10200 rpm)
Yakıt sistemi: "Çok Noktalı" elektronik entegre enjeksiyon
Soğutma sistemi: Su soğutma,su - yağ ısı değiştiricisi
Çalıştırma: Elektrik marşlı
Vites sayısı: 6 (kaset tip)
Ön fren: Çift çelik disk 310 mm,Radyal tip 6 pistonlu kaliper
Arka fren: Tek çelik disk 210 mm,4 pistonlu kaliper
Ön süspansiyon: Ters teleskopik - hidrolik çatal
Arka süspansiyon: Geliştirilmiş tekli hidrolik şok emici
Lastik ebadı ön/arka: 120 / 70 - 190 / 50
Boş ağırlık: 192 kg
İz genişliği: 1408 mm
Asgari yerden yükseklik: 130 mm
Sele yüksekliği: 810 mm
Yakıt depo kapasitesi: 21 lt

http://www.mvagusta.com.tr/f4_1000t.php

azami hızı 301 km diyor...yani hayabusa ve zzr 1400 dendemi hızlı bu alet...nasıl oluyorda oluyor...

En son mete_han tarafından 07.04.2007 - 23:38 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Başa dön
mete_han Çevrimdışı mete_han Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
NatureBoy
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 07.04.2007 - 23:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Yani Honda yamaha Kawasakı bu prestiji elde etmeyecek kadar aptal olamaz değilmi

olamaz tabi ama bu kadar pahalı bir motorsiklet üretecek kadarda aptal olmazlar bence..ayrıca sınıfında en hızlı demek istiyorlar herhalde yada dünyanın en hızlı süpersport motosikleti denebilir ancak..ayrıca şimdi aklıma geldi hadi japonlardan hızlı olabilirde 4silindirli 200hp ducatiden nasıl hızlı oluyor bende onu anlamadım..
Başa dön
NatureBoy Çevrimdışı NatureBoy Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ArapKadri
Cins Üye
Cins Üye

Nereden: GAVUR İZMİRden

MesajTarih: 07.04.2007 - 23:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

mete_han,
makinaları alıp bizler test edebilsek keşke Üzgünüm
kesin sonuca elde ederdik herhalde Delirdim Delirdim

aynaya baktığında gülümsüyorsan bin motoruna
sevgilim DL 650im ROZİNANTE[/b:40b
Başa dön
ArapKadri Çevrimdışı ArapKadri Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
BEdiRR-HAN187
Üye
Üye

MesajTarih: 08.04.2007 - 08:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

mete_han, bu ayki motor on dergisinde BIKE dergisinde 1000 lik lerin karşılaştırmasının türkçe çevirisi var al bi oku güzel bi makale japonlarla italyanlar kapışıyor . alın bir okuyun bnece
Başa dön
BEdiRR-HAN187 Çevrimdışı BEdiRR-HAN187 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
madyes
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: MOTOR DİYARI...

MesajTarih: 08.04.2007 - 09:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yaa abi arkadaşın da dedıgı gıbı makınaları bız test etsek ıyı olurrr Göz kırpıyorum
Başa dön
madyes Çevrimdışı madyes Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
alptoker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Suadiye

MesajTarih: 08.04.2007 - 09:10    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hayabusa son sürati 303 km/s

1000 lik kategorisinde son sürati en yüksek motosiklet bu idi, desmosedici son sürat ne acaba
Başa dön
alptoker Çevrimdışı alptoker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
alonecombatant
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 14.04.2007 - 22:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

mete_han, belki belli bir pistte yapılan bir karşılaştırmadan bahsediliyordur. virajları daha hızlı alıp toplamda daha hızlı olabilir. Yeni düz yol değil de belli bir yarışta belki de.
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Alanya-Ist

MesajTarih: 14.04.2007 - 23:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

mete_han, eksik bilgilendirmeden doğan bir anlam karmaşası yaşanmış.
Unutmadan, Agusta firmasının üretim yaptığı alanlara bir bak istersen.
Yabana atılacak bir firma değiller.
Başa dön
Lowflyer Çevrimdışı Lowflyer Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
DarkHaze
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Eski?ehir

MesajTarih: 15.04.2007 - 09:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hayabusanın son surrati gps ölcümlerine göre 336km. dir. hayabusanın 6. vies dişlisi 392kmye ayarlıdır ve gectığımız sene turbo şarj lı bir busa cadde hız rekrounu 424km ile kırmıstır.
profi66
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 10.05.2007 - 07:41    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Dostlar Agusta ile ilgili bilgilerde bir karmaşa var.
F4 1000S 166 Hp, bu doğrudur, lakin en hızlı olduğu tescil edilen bu değildir. sırası ile;
F4 1000R 174 Hp
ve
F4 312 185 Hp, 192 Kg. en hızlı seri üretim motosiklet olduğu tescil edilen makina budur, test üç makina arasında gerçekleştirilmiştir, ZX14/Hayabusha/F4 312.

F4 1000S'i test etmek isteyenler Güneşli, Basın ekspres yanyol, (Hürriyetin tam karşısı) ULUKAR (kia bayii) Showroom'a uğrayıp Hakan bey ile irtibat kurabilirler, orada bir test makinası mevcut. Aynı makina AŞB tarafından da test edilmiştir.

Bu arada eklemekte fayda var ki; Agusta'nın performans ekipmanları ile donatılmış 185 KG ağırlıkta 205 Hp güçte Limited Edition modelleri de mevcuttur, bu tür e F4 SENNA modelini örnek gösterebiliriz.
Başa dön
profi66 Çevrimdışı profi66 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
ultraukala
Haber Editörü
Haber Editörü

Nereden: STNBL

MesajTarih: 10.05.2007 - 09:24    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

profi66 demiş ki:
Dostlar Agusta ile ilgili bilgilerde bir karmaşa var.
F4 1000S 166 Hp, bu doğrudur, lakin en hızlı olduğu tescil edilen bu değildir. sırası ile;
F4 1000R 174 Hp
ve
F4 312 185 Hp, 192 Kg. en hızlı seri üretim motosiklet olduğu tescil edilen makina budur, test üç makina arasında gerçekleştirilmiştir, ZX14/Hayabusha/F4 312.

F4 1000S'i test etmek isteyenler Güneşli, Basın ekspres yanyol, (Hürriyetin tam karşısı) ULUKAR (kia bayii) Showroom'a uğrayıp Hakan bey ile irtibat kurabilirler, orada bir test makinası mevcut. Aynı makina AŞB tarafından da test edilmiştir.

Bu arada eklemekte fayda var ki; Agusta'nın performans ekipmanları ile donatılmış 185 KG ağırlıkta 205 Hp güçte Limited Edition modelleri de mevcuttur, bu tür e F4 SENNA modelini örnek gösterebiliriz.

İşte budur son noktayı koymuşsunuz...Çok güzel bir şekilde açıklamışsınız.Forumda böle bilgili kişileri görmek beni çok mutlu ediyor...

Akın FİDAN...
Başa dön
ultraukala Çevrimdışı ultraukala Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
GSXR-PRO
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: PERTLAND

MesajTarih: 10.05.2007 - 09:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Ya üreticiler 2000 yılında anlaşmışlardı hani sokağa satılan motorlar 300 ü geçmeyecekti.Kaldırsalarda şu sınırlamaları bir görsek kim ne kadar gidiyor stock makinalarla
Başa dön
GSXR-PRO Çevrimdışı GSXR-PRO Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
ekamba
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: soma-45 nederland

MesajTarih: 10.05.2007 - 09:55    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

japon dururken kim takar agustayı,hantal,çirkin ve ağır Beğenmedim Beğenmedim (kişisel fikrim) Göz kırpıyorum
http://www.metacafe.com/watch/1715814// 06 r1 299+ gece kuşu Gülümsüyorum
Başa dön
ekamba Çevrimdışı ekamba Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
profi66
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 10.05.2007 - 12:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ekamba demiş ki:
japon dururken kim takar agustayı,hantal,çirkin ve ağır Beğenmedim Beğenmedim (kişisel fikrim) Göz kırpıyorum

İtalyanların şöyle bir felsefesi var "Herkes Agusta'ya binmesin"
Yine italyanlar şu kavramı da bütün dünyaya kabul ettirmişler "Agusta = Motosikletlerin Ferrarisi"

Kısaca caddelerde nasıl Ferrari göremiyorsak ve "Kim takar Ferrari'yi" diyebiliyorsak sizin kurduğunuz cümleyi de bir çoğumuzun kurması mümkün. Bravo
Başa dön
profi66 Çevrimdışı profi66 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
mete_han
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: LEVENT-İSTANBUL

MesajTarih: 10.05.2007 - 17:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

profi66 demiş ki:
ekamba demiş ki:

İtalyanların şöyle bir felsefesi var "Herkes Agusta'ya binmesin"
Yine italyanlar şu kavramı da bütün dünyaya kabul ettirmişler "Agusta = Motosikletlerin Ferrarisi"

Kısaca caddelerde nasıl Ferrari göremiyorsak ve "Kim takar Ferrari'yi" diyebiliyorsak sizin kurduğunuz cümleyi de bir çoğumuzun kurması mümkün. Bravo

Hocam sağol bilgiler için...Bağdat Caddesi şubeniz kapandı gördüğüm kadarıyla...satışlar beklediğiniz gibi değilmi...özel değilse öğrenebilirmiyim...
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.26 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal