Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Motosiklet Parketme Teorisi... :)

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Motosiklet Parketme Teorisi... :)

Motosiklet Parketme Teorisi... :)
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
Donald_Duck
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: New York

MesajTarih: 10.01.2005 - 04:44    Mesaj konusu: Motosiklet Parketme Teorisi... :) Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Surus tekniklerinden, diz surttumekten, motoru oldugu yerde cevirmekten bahsediyoruz ama buyuk bir cogunlugunuzun motoru nasil parketmek gerektiginden haberi olmadigini farkediyorum.

Bu konu cok onemli arkadaslar, ve gezi yazilarindan, burada gordugum fotograflardan anladigim kadariyla da ozellikle grup halinde parkederken buyuk yanlislar yapiyoruz.

Daha onceleri bu konuyu konusmus, hatta bir kucuk yarisma bile yapmistik.

http://www.motordelisi.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1983&postdays=0&postorder=asc&highlight=ederken&start=30

Linkinden okuyabilirsiniz. Daha sonra yine bu baslik altinda sagolsun Rabbit ana hatlariyla olayi toplamisti... Soyle ki:

Rabbit demiş ki:
Ben topaliyayim dedim.DR ilk mesajinda biri toparlar sonra demis ya Çok gülüyorum
*Motoru park ettikten sonra kontagi kapattigimiza emin olup anahtari yanimiza almayi unutmayalim.
*Asla ama ASLA 2 araba arasina pak etmeyelim..(Adamlar geri geri giderken üzerine çikip ezmekte sakinca görmüyorlar çünkü
*Ayak Çaki'ni acip acmadigimiza cok ama cok dikkat etmeliyiz
*ayagi açalim yoksa bacaginiz altinda kaliyor
*Kaskimizida alalim yanimiza
*yokusda park etmek gerkiyorsa motorun arkasini asagiya bakar durumda park edelim.Ön tarafi asagida olursa birinin debraji sikmasi sonucu motor düsebilir
*park edilen zemin yumusak ise (toprak,çamur vs.)ayakligin altina sert bir cisim koyalimki ayaklik yumusak zemine gömülüp motor devrilmesin.
*cocuk parklarindan uzak bir yerde olmasina dikkat edelim
*sulu yerlere birakmayiniz motorunuzun kirlenmesini istemiyosaniz
*Çalinmamasi için bilhassa gece; aydinlik ve kalabalik yerlere park edin. Direk veya sokak lambasi etrafinda yer bulursaniz motorunuzu bu yekparelere baglayin*Disk kilidinizi her zaman ön lastiginize takin. 2-3 saatten uzun kalacaksaniz üzerine branda çekin.
*Brandaniz eski püskü olsun ki altindaki aracin ne oldugunu merak edip, sanci yaratacak sütü bozuklar olabilir.
*ayrica yürüyüs yollari üzarine park etmeyin ki her gelen geçen bi kere ellemesin
*eger branda örtecekseniz ani rüzgar durumlarinda motoru yerde bulmamaniz icin brandanin üzerinden de bir ip yada baglama lastigi dolayalim ki yelken etkisi yapip motoru al asagi etmesin*ayrica dik yokus veya egimli bir yerde motoru döndüremeyeceginiz bir yerde ise kafadan girip park etmeyelim. Motor agirsa geri geri ittirmek mümkün olmayabilir.
*kilidi olmayan deri canta vb varsa icinde onemli birsey birakmayin
*unutkansaniz disk kilidinden manete uzanan fosforlu kordonlardan alin, asfaltta tanismayin,
*Motordan indirkten sonra ayakligin saglam basip basmadigini kesinlikle kontrol edin
*Ben aliskanlik halinde mutlaka benzin vanasini kapatirim
*dengesiz bir yede iseniz ve motorunuzda orta sepha varsa bunu kullanmayiniz daha güvenli olan an ayaga motorunzu dayayin
*uzun bir sure bir yerde birakacaksaniz acikta, uzerine ortusunu ortmeyi unutmayin, cok gunesin altinda veya yagmurda inanin cok ise yariyor
*Once motoru stop ederken "acil motor stop" dugmesi ile edin.Cunku bu dugmeyi kullanmak eger gercekten acil bir sey olursa akliniza bile gelmez. Aliskanlik edinirseniz, gercekten acil bir durumda (motoru devirmek gibi) otomatik olarak motoru kapatirsiniz, hic anahtarla ugrasmadan ve elinizi elcikten ayirmadan...
*park etmeden önce motordan inerken yolcunuza dikkat edin egzoz dan kendini korusun
*Gidonu daima sola tam donuk ve kilitli olarak birakin.
*Motoru stop ettikten sonra viteste biraktigimiz zaman 3-4 cm bir bosluk olur.Eger egimli bir yerde park ettiysek bu boslugu almadan yan ayak üzerine motoru almayalim*Disk kilidiniz varsa daima park yerinden geri geri cikacak sekilde park edin. Kilidi unutup gazlama tehlikesinden kurtulursunuz.
*direksiyonu her aman kilitli birakin ki siz görmeden motoru ileri geri yapmasinlar
*Erik, visne gibi meyva agaçlarinin altina park etmeyin. Motorunuz reçina ile kaplanabilir
*Eger motorunuzu otoparkta otomobillerin arasina parkederseniz, park icin ayrilmis yerin taa goturup en dibine parketmeyin. Parka girmek icin hizli gelen otomobil, orada motoru gormez ve arkadan carpar. Motorun kici yada burnu yandan gelen araclarca gorulecek sekilde ve tam ortaya birakin. Cok kenara birakirsaniz, uyanik otomobilci sizi sikistirir araya cikamazsiniz.
*Motorunuzu mutlaka görebileceginiz bir yere koyun.bir cafe yada bir restorandaysaniz imkaniniz varsa motoru görebilceginiz yere koyun..
*Dikkat edilmesi gereken bazi semtler,sokaklar muhitler vardir..Burda park etmek zorundaysaniz o sokakta motorla insanlari rahatsiz eden hareketler yapmadan ilerleyip sessiz bir biçimde park edin..yani motoru bagirtip halk deyimiyle artistlik yapmayin..Yaparsaniz motorunuzu çizip zarar verirler..
*Issiz bir yerde park yapacaksaniz bir açik markete girin ve adamdan ufakta olsa bir alisveris yapip gayet sicak kanli davranin ve parayi öderken..
"abi motor disarda göz kulak olursan sevinirim" falan deyin..Ise yariyor..Bizzat denedim
..
*Kagit miknatislardan (2 mm kalinliginda üstüne ispirtolu kalemle yazi yazilabilen çok ince miknatislar) alin ve üstüne cep numaranizi yazin. Motosikletinizi biraktiginizda bu miknatisi deponun üstüne koyun. Siz yaninda yokken motosikletinizi omuzlayip kaldirmak isteyen cahiller en azindan numarayi gördügünde bir ihtimal de olsa sizi ararlar ve motosikletinizi oradan çekmenizi isteyebilirler.

Forumda yer alan fotograflarin cogunda motosikletleri ters parkettiginizi goruyorum. Hatta yazdim bir iki defa.

Motoru arka tekerlek kaldirima gelecek sekilde birakin. Boylelikle otomatik olarak yokus yukari parketmis olursunuz. (Asfaltta su icin verilen meyil daima kaldirima dogrudur) Ve motoru geri geri yola cikartmaniz gerekmez. Bu hem zor, hem gelen trafigi kasktan dolayi kontrol edemediginiz icin tehlikelidir.

Ayrica ozellikle grup surusunde boyle ters parkedilmis motorlara atlayip yola cikmak icin harekete gectiginizde sizi gormek isterim dogrusu. Kimbilir seyredenler ne egleniyordur. Gülümsüyorum

Kimi saga kimi sola, bagiris cagiris, kimisini itmek gerekir agir motoru geri yurutemedegigi icin vs.

Halbuki geri parketseniz hem park yerinden belli bir duzenle, lider onde, 2. adam, 3. adam, 4. adam... vs, sirayla cikarsiniz, hemde hicbir karisiklik arbede olmaz.

Altta kotu parkedilmis pekcok ornekten rastgele sectigim birkacini goruyorsunuz

Sizin icin bir cizim yaptim once bir bakalim, altta izah edecegim.

Motorlar sirayla, arka arkaya gelir. Ilk motor derinlemesine kaldirima paralel yanasir, sola doner, yolun ortasina dogru, durur ve geri geri kaydirir motoru kaldirima dogru.

Hemen yanina ikinci motor ayni manevra ile, sonra ucuncu dorduncu... derken kac motor varsa hepsi SIRAYLA yan yana parkeder.

Yani herkes ayni anda parketmez arkadaslar. Once Lider, sonra ardindaki vs... digerleri sirasini bekler.

Lider en sag basta, artci en sol basta park edilidir.

Bir tane de iyi bir ornek, bu suruste "Lider" ben im. en sag bastaki-yani en on plandaki- motor. Tipik bir grup parki.

En son Donald_Duck tarafından 24.05.2006 - 17:36 tarihinde değiştirildi, toplamda 6 kere değiştirildi
Başa dön
Donald_Duck Çevrimdışı Donald_Duck Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
HakanDincer
Site Admin
Site Admin

Nereden: İzmir

MesajTarih: 10.01.2005 - 04:58    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Çok faydalı bilgiler bunlar arkadaşlar,mutlaka okuyup aklınıza yazın..
DD seninde dediğin gibi aylar önce bu konuda herkez fikrini söylemişti ve oldukça faydalı bir topicdi..Tekrar gündeme getirmen güzel oldu..

ps;Resimlerden birinin ebadı büyük oldugu için sayfa yapısını bozmuş.
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 16.01.2005 - 04:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bump..

Ellerinize sağlık tüm bilgiler çok güzel toplanmış.
Başa dön
polat Çevrimdışı polat Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Donald_Duck
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: New York

MesajTarih: 16.01.2005 - 06:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bu mesajimla ilgili bana cok tuhaf gelen bir iki mail aldim. Bazi arkadaslar bu mesajdaki uslubu cok "sert" bulmuslar, "bu mesajin katilimcilari forumdan sogutacak nitelikte" oldugu soyledi bir arkadasimiz... (O oyle duymus)...

Vallahi bu mesaji sonradan birkac kez daha okudum ama neresinin "sert" yada "okurlari forumdan sogutacak" gibi oldugunu bulamadim. Cok samimiyim... :-|

Bana yardim edin arkadaslar, boyle seyler bana "dedikodu" gibi gelmesin ki bende bilgimle faydali olabileyim, duzeltebilecegim taraflarim varsa duzelteyim. Evet uslubum, isten gucten fazla vakit olmadigi icin biraz kestirmedir. Fazla oyuncakli-suslu cumleler kuramiyorum. Zaten biliyorum ki uzun olunca zaten cogunuz okumuyorsunuz, ona da hak veriyorum. Zaten hayat gailesi icinde hepimiz yoruluyoruz... elden geldigince "komprime" haline getirmek icin deli gibi ugrasiyorum ben aslinda bunlari.

Ekledigim fotograflardaki motor sahipleri de hic alinip gucenmesin. Tamamen rastgele sectim ve hicbirinin kime ait oldugunu bilmiyorum.. Bunun hic bir onemi de yok zaten. 7-8 sene once bende aynen boyle parkediyordum. Daha dogrusu nasil rastgelirse oyle.... Superevariders ta bir soz gordum gecenlerde "terketmeyelim, parkedelim" diyor. Cok guzel bir deyim.

Ben eger bir hatanizi gorur de, dogrusunu biliyor size anlatmazsam, duzeltmezsem, kendime saklarsam iste o zaman bana kizin... Size acik cek...

Kalin saglicakla, benim bu tur mesajlarimda hic bir art niyet yoktur... Hicbirinizi sahsen tanimam ama hepinizi de kardesim gibi seviyorum.
Başa dön
Donald_Duck Çevrimdışı Donald_Duck Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
ninja
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: _42_ KONYA_42

MesajTarih: 16.01.2005 - 09:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

slm
teşekkürler Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum
-------------------------
sevinmelisin çünkü sende bi md sin
Başa dön
ninja Çevrimdışı ninja Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
NeiTH
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul/Bostanci

MesajTarih: 16.01.2005 - 10:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Güseeelll..... Dil çıkarıyorum 8)
NeiTH Çevrimdışı NeiTH Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Beyto
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Kastamonu/Merkez

MesajTarih: 16.01.2005 - 11:14    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sende olmasan biz bu kadar şeyı nerden oğrenecez saol DD Gülümsüyorum Dil çıkarıyorum
Albatros
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 16.01.2005 - 11:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bir dakika , sertlikmi , e olacak tabii , bir yerde herkafadan bir ses çıkabilir ama bu sesleri toplayıp , tek bir şarkı yaratmaksa amaç , birinin sesinin daha güçlü çıkması lazım . DD en olmasan bir çok şeyi tam öğrenemezdik , ben senin tüm notlarını kitap haline getirdim , her yeniyi buraya ekliyorum . Yalnız gıcık olduğum bir şey var , bu yazıyı ben disk kilidini kırmadan , motoru park ederken ayağımın üstüne düşürmeden yazsaydınya Ağlıyorum
Başa dön
Albatros Çevrimdışı Albatros Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
hadoken
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 16.01.2005 - 12:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sağol bilgiler için dd
Başa dön
hadoken Çevrimdışı hadoken Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
delimengi
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul kadyköy

MesajTarih: 16.01.2005 - 12:46    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

arkadaşlar bence fazla düşünmeden konuşuyoruz galiba :!: düşününki kenara park etmiş arabaların arasında bir yada iki arabalık boş alan var ve 10 tane motosiklet park edeceksiniz ilk iki motosiklet için yada üçüncü bilemediniz dördüncü için o manevra alanı var :!: iyide on motor sunuz kalanlar ne yapıcak ? sonra bazı motorlar 200 kilonun üzerinde şimdi o araç sahibi 200 kiloluk motora manevra yapmak için cebelleşsin öylemi ? Üzgünüm
:md: motorsiklet bir çok kişi için özgürlük ve rahatlık demek kimine ciddi alışkanlık bağımlılık ihtiyaç :!: neyse o ama anlaşılan sizin için öyle değil ki :!: böyle konuşuyorsunuz Çok gülüyorum Çok gülüyorum Çok gülüyorum

kurallar kişilere göre şekilenmez ve dğişim göstermez ama bence konu motor olunca biraz esnek olmalıyız
:md: :md: :md: motorsiklet özgürlüktür
:md: :md: :md: karışma karıştırma
Başa dön
delimengi Çevrimdışı delimengi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
akhilleus
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: YZMYR Kar?yyaka

MesajTarih: 16.01.2005 - 13:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

D.D. O resimlerin içinde benimde motorum var. Yazdıklarında hiçbir sertlik yok hiçte alınmadım . Birileri doğru olanı söylecek ki yanlış yapanlar da farkına varsın.
Açıklamalar için teşekkürler.
ducati_man78
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 16.01.2005 - 13:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ne sertliği ya. gayet guzel ıste. eline sağlık 8)
Başa dön
ducati_man78 Çevrimdışı ducati_man78 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
delimengi
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul kadyköy

MesajTarih: 16.01.2005 - 14:20    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

sevgili dd sayın büyüğüm reşat abi Bravo ve sevgili sayın motorcu arkadaşalrımız Göz kırpıyorum ya ben eksik ifade ettim yada siz eksik anladınız
üslübunuz genelde sert dd bu sited binlerce kişi var ama sert olmadığınızı hep yapıcı olduğunuzu düşünenlerde olabilir :!: tam aksi bazen üzücü ve kırıcı olduğunuzu düşünenelerde olabilir
birçok kişi size katılmayabilirde ben de her söylediğinize katılıyorum
ama şunun da farkında olduğunuzu düşünüyorum kitlelere hitap eden insanlar her zaman eleştirilebilir (ben sizin ciddi bir insan sayısına hitap ettiğinizi düşünüyorum) ve sizde eleştirilebilirsiniz :!: bunu sizinde bildiğinize eminim :!:
fakat şu varki siz resmini direk yayınlayıp işte bu deyip parmakla gösterirseniz ve kişi kendini fırça yemiş hissederse :!: ki bence bazen gerçekten aşırıya kaçıyorsunuz(bakın bence diyorum) insanlar üzülür :!:
bence sorun gördüğünüz yerde kişilere özelden dönseniz uyarsanız bende daha yapıcı olur :!: şimdi siz birini parmağınızla gösterdiğiniz zaman herkez başlıyor yazmaya

:md: keşke müsait olsanızda şu açılan gezi topiklerinden birine sizde katılsanız :!: hatta siz bir gezi düzenleseniz şu bmv nizi birde yolda görsek Bravo
Başa dön
delimengi Çevrimdışı delimengi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
kanle
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 16.01.2005 - 14:25    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

akhilleuss, rezil olduk :-D
saka bi yana, tskler dd.
Başa dön
kanle Çevrimdışı kanle Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
toygunn
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: suadye

MesajTarih: 16.01.2005 - 14:53    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

REŞAT ağbi cok tesekkürler ben verdiğin bilgilerin gerekliliğini ve önemini tartışma gereği bile duymuyorum ben bilgiyi alıyorum tarzın beni hiç ilgilendirmiyor ki bi aşırılıkda bence söz konusu değil Dil çıkarıyorum
toygunn Çevrimdışı toygunn Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.18 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal