Tarih: 10.05.2007 - 19:37 Mesaj konusu: Kazalari onlemenin belkide tek yolu * ozellikle racing*
!!!!! Artık kendinize lütfen DUR deyin arkadaşlar !!!!!!! diye bi topic okudum ve gercekten cok etkilendim yazan arkadasim cok iyi anlatmis olayi. Arkadaslar biz zaten racing motora binmekle tabiri caizse olmeyi goze aliyoruz ancak YAN CEHENNEM 5 KAMYON KOMURLE GELIYORUM!!! demenin hic alemi yok. Giden gidiyor olen oluyor ama arkada ailelerimizi sevdiklerimizi birakiyoruz asil aciyi onlar cekiyorlar. Babam her motor kazasi gorduunde nasi aldim sana su aleti sana bisey olsa kendimi hic affetmem diyor.
---> biliyorum hayal etmesi bile tuylerinizi diken diken edicek ama babanizi kendi veya kardesinizin mezari basinda aglarken bi dusunun.....
Benim size onerim kucucuk bile olsa motorunuzun hiz gostergesinin ust tarafina vizorun icine ailenizle cekilmis kucuk bi resminizi yapistirin. her gazladiginzda, km saatine her baktinz onu gorurseniz belki yaptiginz seyi bidaha dusunur hayatinizin kendiniz icin degilse bile sizi sevenler icin ne kadar degerli oldugunu anlarsiniz...
Kayıt: Aug 01, 2006 Mesajlar: 1735 Nereden: Ümraniye / İST
Tarih: 10.05.2007 - 19:43 Mesaj konusu:
nyn, güzel yazmışsın bende kazaları önlemenin tek yolu deyince ne oluyoruz dedim. tek bildigim kazaların sonunu getrmek mümkün degil en aza indirmek mümkün. kaskımın içinde ailemin fotosu olsa eminim o zaman kaza yapadım bakmaktan düşünmekden. bence kullanırken dış dünya ile irtibatı kesip azami dikkat daha önemli rol oynuyor. motorda seyir halindeyken. aşk meşk düşünme dert tasa düşünme borcunu harcını düşünme sadece yola karşındaki sürücünün yapabilecegi manevralara konsantre ol. cok daha verimli bir sürüş olur. bilmiyorum bu resim olayını gerçekmi söyledin mecazmı ????? _________________ PEŞMERGE SYTLE ...
Kayıt: Feb 20, 2005 Mesajlar: 720 Nereden: sydney Australia
Tarih: 10.05.2007 - 19:45 Mesaj konusu:
Kardesim, madem o topigi begendin, neden oraya bu yazini yazmadin ? yani ayni topik acmaya mecburetindemi ne buldun kendini, yetmiyormu burdaki kaza haberleri zaten.
Bu topik kitlenir veya kaldirilir, yeni moderatorunuz GIXXA
En son gixxa tarafından 10.05.2007 - 19:53 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
kazaları önlemenin tek yolu racing makinalara 27-30 yasından önce binmeyi yasaklamaktır. gençler racing makinalara binince haddinden fazla gaza geliyolar....
Son Mesajdan 28 saniye:
kazaları önlemenin tek yolu racing makinalara 27-30 yasından önce binmeyi yasaklamaktır. gençler racing makinalara binince haddinden fazla gaza geliyolar.... bu da imkansız olduğu için kazaları biras zor engelleriz...
Tarih: 10.05.2007 - 19:56 Mesaj konusu:
"Kişinin kendini bilmesi kadar irfanı olmaz derler" herşey bireyde biter, limitlerini bilmesinde, muhakeme yeteneğinde, neden-sonuç ilişkisini görebilmesinde... saymakla bitmez aslında. Tecrübesizlik bilgisizlik ve cehalet! yan yana geldiğinde kaçınılmaz sonunuda kendi yaratır. Dış uyarıcılarla engellenmeside imkansız bence nyn, gezi topiği açtım, bir yanıt ver kardeşim yok olup gitmesin motordelisinin tozlu sayfalarında
Kayıt: Feb 08, 2005 Mesajlar: 351 Nereden: Ystanbul - Ortaköy
Tarih: 11.05.2007 - 00:51 Mesaj konusu:
Racing motorlar tabirimi mazur görün ama yazılma makinesidir, motora gezmek için bindiğimize göre gezi motoru almalıyız,spor makineler hem rahatsız hemde tehlikeli,İngiltere de yapılan kaza istatistiklerine göre spor makineler bi cruiser a göre çok daha fazla kaza yapma ihtimaline sahip. _________________ M800 "Black Iron Horse"
Tarih: 11.05.2007 - 06:10 Mesaj konusu:
siteye üye oldugumdan beri o kdar cok kazayla iligli sey okudum ki moralim bozuldu valla.. bana kalırsa hersey usulüne uygun olursa bi sorun kalmayacaktır.. zaten her an her dakika olme riskini tasiyoruz ne bilim motoru adam gibi kullanırsın gerekli butun onlemleri alirsin gerisini Allah'a bırakırsın.. _________________ nofeaRR*pınaRR*hondaRR*pınişk*
pın isk
Im still afraid, but Im stronger than my fear
pinar@motordelisi.com
Tarih: 11.05.2007 - 06:16 Mesaj konusu:
Ölüm muhakkaktır ama motor,araba,afet ya da bir kurşun
Bunlar sadece vesiledir... _________________ SAHİP OLDUĞUNUZ HER DÜŞÜNCE NESNEL BİR GERÇEKLİK BİR KUVVETTİR
1-Karar verdimi uygulayacaksın
2-Uygularken tereddüt etmeyeceksin
3-Tereddüt ettiğinde kaybedersin
Tarih: 11.05.2007 - 08:06 Mesaj konusu:
nyn, nası boyle bi anlam cıkardın burdan.. ilginc.. _________________ nofeaRR*pınaRR*hondaRR*pınişk*
pın isk
Im still afraid, but Im stronger than my fear
pinar@motordelisi.com
şahsen motora bınerken çoğu zaman şalterleri indirdiğimden dolayı oraya koyacagım resmıde ters cevırırım.senın zıhnıyetınle hareket edecek olsam alırım bı dizel ford fiesta,hem masrafsız hem tehlıkesız paşa paşa gezerim,nıye sıkıntı çekeyım kı?ama çok şükür ki farklı düşünüyoruz _________________ 2003 HONDA CBR 954 RR...
Kayıt: May 20, 2006 Mesajlar: 356 Nereden: Levent, İstanbul
Tarih: 11.05.2007 - 09:51 Mesaj konusu:
sonuna kadar katılıyorum kardeşim.
belki bi taksi belki özel bi araç , sizi tahrik mi ediyo bastıkça basıyo mu, yanınıza gelip tip tip bakıyo mu yarış mı istiyo . bırakın arkadaşlar onun kaybedecekleriyle sizin kaybedeecekleriniz bir değil. o takılsın bassın gitsin ezilmişliğini trafikte telafi etmeye çalışsın zaten mantıklı bi adam olsa motorun ivmelenmesinin ne kadar kısa sürdüğünü düşünebilir. ama boşverin arkadaşlar trafikte hızlanmayın gerçekten. _________________ Fithill Outdoor Challenge Team Administrator
[img]http://img110.imageshack.us/img110/5421/88029589lq1.jpg[/img]
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız