ne motor alırsan al, ancak aldığın motor içine sinsin. Yani daha motoru alıp eve giderken yolda gördüğün bir motor aklını çelmesin. Bunun için almadan önce iyice bir araştır. Hemen atlama bi motora. Anlıyorum heyecan var istek var. Ancak ben sana yaşadığımı anlatayım, sen karar ver.
2002 yılında ben motor isteğimi aileme sundum. Hemen aile meclisinden olumlu karar çıkdı. Artık iş benim motor seçmeme kalmışdı. E tabi genç adamız, istekliyizde, vardı kafamda bir model. Peugeot speedfight II. Motoru olan bir arkadaşım vardı, onunla her hafta sonu gider motorlara bakardık peugeot bayisinde. Sonra babamla gittik. Fiyatta anlaşamamışlar, babamın sahibini tanıdığı bi saticıya gittik (antalya-nebioğulları). Orda bana yamaha bw's dediler babam tamam dedi bizde aldık. Ancak ben daha önce bw's den nerdeyse nefrete ederdim, görüntüsü hiç hoşuma gitmezdi. Sonra kullandıkca alışdım ve çok sevdim ancak ne zaman bi speedfight II görsem motorumu bırakasım gelirdi...
önerileriniz için tekrar tekrar teşekür ederim arkadaşlar...
öncelikle motoru çok araştırdım ve size de sorarak "ilk motor için uygundur" onayını aldım....
başlangıç için cbr 125 ten başka motor alamamın nedeni öncelikle bütçe...250cc hyosung demiş bazı arkadaşlar, doğrudur ancak cash meselesi, bende o kadar para olsa keşke....şimdi diyecekseniz "2.el uygun bişi bulursun"...doğru aslında ancak bende bişey war (evet saçmaladığımı sanacaksınız) 2.EL ARAÇ KULLANMAYI SEVMİYORUM...
şöyleki herşeyde bu böyle...mesela sahibi olacaksam ben o aracın ilk çalıştıran ve ilk binen ben olmayı isterim yani anlayacağınız 2.ele güvenemiyorum...
0 bir hyosung 250 gt ise çok pahalı....
ayrıca bu motoru seçerken oldukça düşündüm...HONDA kalitesi war bu biiirr, başlangıç için en çok tercih edilen motosiklet bu ikiiii, 2. elleri kapış kapış gidiyor bu üüüüç, modifiye imkanı war bu da döööööt....: )
herşey için tekrar teşekürler arkadaşlar....kendinize çok iyi bakın....
Tarih: 07.05.2007 - 19:59 Mesaj konusu:
S_A_H iyi güzel yazmışsın ama param az demişsin 0 alıcam yazmışsın bunun rodajını usulune uygun yapıcakmısın bu 1 motoru açılmamış makineyi kimse almaz bu 2 hem açılmamış hemde garanti kapsamındaki makinaya para döküp modifiye yapıcaksın buda 3 karar ,zevk, para senin benim görüşüm bu diğer arkadaşların yorumları nasıldır bilmem yinede hayırlı olsun
Kayıt: Nov 12, 2006 Mesajlar: 2206 Nereden: kARşıYAKA (azcıkta ÇAnakkaLe)
Tarih: 08.05.2007 - 04:53 Mesaj konusu:
eğer hayalinde büyük makina yatıyorsa bence 125 ikinci el bi motor al 9000-10000 km yi devirince o motorda kendini iyi hissediyosan ikinci el bi 250cc bul onlada 6000-7000 devir ondan sora büyük makinaya aklın başındaysa geç derim yada 500cc bi er-5 gibi aşırı agrasif olmayan bi makina kullan sonra race e geç şimdi kalkıp cbr125 sıfır alacaksın satmaya kalkacaksın cok boşa para gidecek mutlaka düşeceksin sıfır motor masraf acacak değeri düşecek tabi seçim senin karar senin _________________ dünyada ROMA türkiyede SOMA
NAaş oMuzLayıp GÖmünCE sanKi ders mi ALIYORUz? ÖLeni aNIyoruz BİrbiRİmizi taNIyoruZ...
kardeşim seçim senin ama bende diger arkadaşlar gibi düşünüyorum sıfır alete anahtar vurdugun an 600mılyon en alt lımıt zararla başlamış olursun seçimin güzel ama 2el almanı tavsiye ederim ama haklarını yememek lazım bı cbr125le hyosung 250 gt yi bir tutamazsın _________________ motorsuz_motorcu_:)
Tarih: 10.05.2007 - 16:40 Mesaj konusu:
yanı en sonunda ıkna edebıldıgıne sewındım bende etmıstım aılemı hemde cok kolay bısekılde ama kardesımın daha onceden aldıgı motorla kaza yapması ters etkı yaptı o yuzden motoru kullanırken dıkkat et acele etme cc yı ılerıde tecrube kazanınca arttırısın tekrardan hayırlı olsun cbr 125 guzel bı makıne ıyı secım _________________ hayat uzun ÖMÜR kysa sen bak dalgana yasa hayaty doya doya cunku herseyyn byr sonu var...bu yuzden hayaty guzelce yasamaya bakyn cunku yasanacak cok guzel byr hayat var
dostum ehliyeti hallet önce çünkü yeni başlıosun muhakkak Allah büyüğünden korusunda ufak tefek kazalar yapıcaksın sigortan bu kazaları karşılar ama ehliyetin yoksa cezayla brlikte hasarıda cebinden karşılamak zorunda kalırsın arkadaşımın başına geldi ondan söylüyorum hadi hayırlı olsun bakalıım
Kayıt: Feb 08, 2005 Mesajlar: 351 Nereden: Ystanbul - Ortaköy
Tarih: 11.05.2007 - 01:06 Mesaj konusu:
Araba tecrübenin olması çok önemli zaten bence araba kullanmayı bilmeyen ve trafik tecrübesi olmayan kişiler motor kullanmamalı, motorla trafiğe çıktıklarında bi zaman kesin patlarlar çünkü,arabaların ve diğer taşıtların neye nasıl tepki verebileceklerini tahmin etmek çok önemli,
Her neyse ehliyetini al,daha sonra ise sürüş dersi al,Honda ya yada Süleyman Memnun a git, aldığın motor iyi onla en az 10000 km yap sabah akşam gez ondan sonra 600 lük bir makineye geçersin.Gerçi bence spor makine değilde daha touring yada cruiser tarzı makine seçmelisin. _________________ M800 "Black Iron Horse"
Tarih: 11.05.2007 - 05:32 Mesaj konusu:
arkadaşlar yeteri kadar bi,lgi vermişler, ancak bende şu düşünceyi tekrar vurgulamak istedim, öncelikle sıfır alma sıfır gibi çok makina var ortada ikinci el temiz hiç değilse zarar etmemiş olursun
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız