Kayıt: May 04, 2007 Mesajlar: 523 Nereden: Sürgünde izmir/Manisa/Denizli/Aydın
Tarih: 12.05.2007 - 00:59 Mesaj konusu:
cetik demiş ki:
kimmiş o??.....................
ben senden daha fazla merak ettim iyi mi??
hakketten kimmiş o _________________ [img:2646474ae6]http://img62.imageshack.us/img62/9748/imzaasz0.jpg[/img:2646474ae6]
HOCAM ucundan bende çiziktireyim 3-5 bir şey ilk önce polise rüşvetçi diyenlere lafım ben 40 yaşına geldim ve TÜRK insanı olarak aniden önüme atlayıpta ver çorba parası demiş bir polis göremedim hala, her seferinde bizler vede ben tabii ki ya sarhoş, ya evrağı eksik, ya kurallara uymayan biri olarak karşılaştım polislere ve utanmadan var mı bunun kolayı diye yalakalandım. Halledelim şu işi dedim daha doğrusu dedik. Ne oldu sonra basit bu haltı yedik parayı verdik sonra da küfrettik şerefsiz benden aldı diye asıl soru kim şerefsiz denmeli
Son Mesajdan 3 dakika sonra eklendi:
Devamı da var tabii sarhoş kullandık çevirmelerde üflemeyelim yada evdekilerden habersiz tırtıkladık araba yada motoru sonra çaktık bir yerlere hemen arandık yine o küfrettiğimiz polisleri kasko yada zorunlu trafikten para almak için düzmece evrak istedik ÜCRETİ mukabili gene küfrettik o polisler acaba küfür yada yergi için doğru adres polis mi ?? 1 değil 100 defa düşünmeli
Son Mesajdan 2 dakika sonra eklendi:
Herkes haddini bilmeli yanlış yapanlar daha da haddini bilmeli Ey kendini Sütten Çıkmış Kaşık Sananlar Eteğiniz de taş var eteğinde taş olan yada daha doğrusu evinin önü kirli olan komşusunun çöpüne laf edemez NOKTA
Son Mesajdan 7 dakika sonra eklendi:
Asıl konu ya dönelim polis ateş etti'ye ya evrak hikayesi yerine canlı bomba olsaydı o motor ve polisi eleştiren arkadaşımızın evinin önünde yada işyerinde patlatsa idi kendini , eleştiren arkadaşlardan (allah korusun ) biri ölse yada aile yakını ölse ne diyecekti Ulan herif 3 çevirme geçmiş 1 tane polis durdurmamış bu aşağılık teröristi nasıl devlet nasıl polis bizi korumuyor işini yapmıyor Ateş düşmeden yada yılan bizi sokmadan anlayamıyoruz bazı şeyleri maalesef yarım bardak su misali yarısı boş mu üzülelim, yada yarısı dolu mu sevinelim düşünün bakalım _________________ Mondial 250 MCT 34 ZMU 17(sattım gitti)
Hyosung 250 Comet 34 ZNA 65 (onu da sattım gitti)
Hyosung gv 650 Aquila (onu da sattım gitti)
Sadece TABANVAY
Tarih: 12.05.2007 - 02:12 Mesaj konusu:
yamaha_onur demiş ki:
Alıntı:
mesela ya kaskın içinde dur ihtarını duymadıysa bir motorcu yada kenardan el işareti yapan polise bakmak yerine aynadan arkaya bakıyorsa o sırada vs. bir sonraki ekip e telsizle bildirmek yerine ateşmi açıcaklar polislerde motora binmiyormu bilmiyorlarmı ikitekerdeki
handikapları çok enterasan ve üzücü
yukarda alıntı yaptığın yazıdaki olasılıkları düşünmesi gereken kişi
memurdur yani kaçanın bahanesi olarak uydurduğu şeyler değil!
neden düşünmesi gerekir?çünküüü polis demek önce GÜVENLİK demektir!
yani ateş açmak bir memurun yapacağı son hamle olmalı ki buda ilk el
havaya doğru yapılır caydırmak için ama konu motorsiklet üstündeki
biriyse burda devreye SAĞDUYU girmesi gerekir neden?
çünküü olası şüpeliyi hedeflerken masun insanların güvenliğide önemli!
ayrıca ateş açmaya gelinceye kadar birçok çözüm üretebilecek araç
donanım ve eğitime sahip bir türk polisinden bahsediyoruz.
sonuç olarak evvelki sayfada yazdıklarınıda anti hümanist buldumu söylemeden edemiycem üstelik bir motorsiklet form sitesinde ....
bu mesajda yazdıklarımdan lütfen genelleme yapılıp türk polisini
eleştiriyomuşum sonucu çıkarılmasın asla öyle bir tavrım yoktur.
yazdıklarım sadece durum üstünden değerlendirmedir ve konunun
başka yerlere gitmemesi için nacizane tavsiyem arkadaşlar;
sadece olayın üstünden yorum yaparak konuşulmalıdır.
Son Mesajdan 13 dakika sonra eklendi:
riko demiş ki:
HACIYATMAZ, trafik kontrolünü farketmeyecek kadar dikkatsiz giden bir motor sürücüsü, fazla yaşamaz zaten.
Muhakkak ehliyeti falan olmadığından panik yapıp kaçmıştır, polisin dur ihtarına uyulmadığı durumlarda ateş etme yetkisi var ama orada vurmak için ateş ettiğini sanmıyorum.
hocam illaki yaşamaz ama ne demek istediğimi yukardaki yazıyı okursan daha etraflıca anlattım orda
ayrıca tespitin doğruymuş eksik evraktan kaçmış. _________________ carpe diem...
Valla ben Yurt dışında da bulundum ve gördüm ki en insancıl yada tabir doğruysa hümanist polisler bizde var. Amerika'da olsun ,Yunan'da olsun ,Almanda olsun kimseyi kazımıyor polis. devlet şunu söylüyor oralarda Ey Polis ben sana yatırım yaptım,eğittim vede öğrettim seni 3-5 çapulcuya ,alkoliğe yada ırkçı insana kurban edemem . Kendini koru sonra da sistemi koru .Almanda adam bağırıyor polise 5 cm. yakından ama dokunmuyor, dokunsa başına geleceği biliyor Anası değil 7 sülalesi ağlıyacak, yunan ve amerikalı kelepçeliyor önce sonra soruyor sen nesin ,kimsin diye, bizde ise utanmasak polisleri döveceğiz başta ''Sen Benim Kim Olduğumu Biliyormusun ''la başlıyoruz garibim memura neyse uzadı mevzuu bende sıkıldım vede yoruldum.Polis sever değilim ama hak ve doğruyu ararken de taraf tutmam. alacaksın aklını başına bu bir, ikinci olarak sonra herşeyini tam edeceksin evrak kısmı olarak,kafanda sağlam olacak içip içip çıkmıcan makina üstüne,kısaca Zonguldak Maden girişinde yazdığı gibi ÖNCE TEDBİR SONRA TEVEKKÜL asıl meseleye ulaşmış olarak.Herkes dinlenecek, sonra da lazımsa daha ayrıntılı tarışacak bu forumlarda kendinize iyi bakın vede sevgiyle kalın
Son Mesajdan 3 dakika sonra eklendi:
LAFLARIM GENELE ALINMAYIN TEK TEK ÜSTÜNÜZE benim yeteri kadar polimiğim,sorunum,sevgilim ,kaygım vede tasam var kimseyle extra'dan uğraşamıyacağım. sevgiler _________________ Mondial 250 MCT 34 ZMU 17(sattım gitti)
Hyosung 250 Comet 34 ZNA 65 (onu da sattım gitti)
Hyosung gv 650 Aquila (onu da sattım gitti)
Sadece TABANVAY
Tarih: 12.05.2007 - 06:00 Mesaj konusu:
zaten bu dünyada biz teröristlerden daha tehlikeliyiz niçin biliyomusunuz
çünkü biz motorcuyuz ya ondan
polislerin her zaman ve her yerde ön yargılarına maruz kalıyoruz KINIYORUM _________________ özgür olmak için uçmaya uçmak için kanatlara gerek yok,hız bir özgürlüktür hız bir tutkudur.
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6209 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 12.05.2007 - 07:28 Mesaj konusu:
Alıntı:
polisin dur ihtarına uymadığı takdirde ateş etmeye yetkisi var. Kabahatli olan motosiklet sürücüsüdür çünkü devletin resmi görevlisi olan polisin dur ihtarına uymamıştır. Belki o adam kapkaççı, belki hırsız, belki de katil, niye motosiklet kullanıyor diye savunuyorsunuz anlamak zor. Motosikletli bir kapkaççı bir yakınınızın canını yaksa, polis durdurmadı diye bir çuval laf edersiniz. Biraz düşünün ondan sonra yazın
kesinlikle ates etme yetkisi var! gecenlerde birini vurdular gibi adam öldüğüyle kaldı devletin polisi dur ihtarı yapıyorsa ve sende kaçıyorsan ozaman herseyi göze alacaksın!bunların içinde vurulmakta var! _________________
Arkadaşlar polislerin resmi kıyafetleriyle durdurma ve kimlik kontrolü hak ları vardır. Geceleri olan çevirmelerde durdurma, kimlik kontrolü ve tutuklama gibi birçok hakları vardır. Ha ateş etmesi yanlış bir durumdur fakat şüpelendiğinde ve (Mesela Bi suçlu, kaçak vs. aradıklarında) öldürmemek suretiyle belden aşağıya ateş etmeleri kanunen haklarıdır.
Bu durumda yapmamız gereken Polisten kaçmamaktır...
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız