o girmeye çalıştığımız avrupalarda veya keşke motorculuk bizde de böyle olsu dediğimiz amerika'da bak bakalım o kurşun sıyrıp mı geçiyodu?Şüpheli süphelidir,dur deniyorsa duracaksın ,kaçarsan göze alıcaksın,karşındaki adı üstünde POLİS ,mahalle muhtarı değil _________________ HONDA CBR600F5 Yoshimura
KAWASAKI Z750Muzzys(old bike)
The world is yours
Kayıt: Mar 21, 2005 Mesajlar: 7063 Nereden: ...:::iZMiR:::...
Tarih: 12.05.2007 - 09:01 Mesaj konusu:
Öle bir yetkisi varsa bile kimse durmayan bir motosiklet sürücüsüne ateş etmez gibi geliyor bana ama.
Ateş ettiyse bile demek polis amca psikopatmış biraz
En iyisi biz çevirmede duralım ne olur ne olmaz psikoya denk geliriz bide _________________ Halil Akkaşoğlu 16 nisan halilakkasoglu@hotmail.com
[img]http://img395.imageshack.us/img395/7806/44522774ap3.gif[/img]
Tarih: 12.05.2007 - 09:15 Mesaj konusu:
cetik,
Zen hukuk fakültesi bitirmiş+avukatlığı da yıllardır yapan bir adam.Ahkam kesmiyor.Tamamen doğru yazdıkları.Bende hukukçuyum eklicek başka bişey yok.Hukukta ölçülülük ilkesi vardır.Nedir bu?bir sivrisineği öldürmek için balyoz kullanmamaktır.Polis salahiyetleri ve vazifeleri kanununu açıp bakarsınız aynı şeyler ordada yazar!!Bu durumda polis ne yapmalı?Benim tahminim olayda polis havaya 2 el ateş etmiştir.Yani adamı bilerek vurmamıştır.
Polis önce dur ihtarı yapar.Adam kaçar.Bu durumda telsizle tüm ekiplere haber verir.Yolunu keserle,barikat kurarlar veya çarparlar vs...Eğer polisin ateş etme yetkisi olsa arkadaşlar hiç kovalama sahneleri yaşanır mı?HEr gün flash tv yi açın kovalama sahnelerini görürsünüz gece haberlerinde.Eğer sizin dediğiniz gibi olsa polis araçlarına sirenlere gerek yok her polise bir CANAS tüfek verin ohhh ne ala hiç suçlu kalmaz böylece cezaevleride boşalar
Ama uygulamada bazern şöyle olaylarda oluyor.Polis adamı vuruyor hakkında kamu davası açılıyor.Polis savunmasında şöyle diyor.Hakim bey adamın eli cebine doğru gitti silah çıkarıcak sandım öyle ateş ettim.Veya adamın elindeki sopayı tüfek sandım o şekilde ateş ettim vs...
Bu sebepten dolayı yinede durmakta fayda var.Çünkü her zaman hukuk ve kanunlar işlemez.polis ateş eder belki 2-3 sene yatar fakat adam öldüğünle kalır _________________ Milletine Sahip Çykmayanyn Co?rafyasyny,Ba?kalary Çizer!
Kayıt: Dec 05, 2006 Mesajlar: 453 Nereden: Beylikdüzü / istanbul
Tarih: 12.05.2007 - 09:44 Mesaj konusu:
Tamam arkadaşlar anladık sana ateş edilmesi hoş bir durum değildir . Ama adamlar durup dururkenmi ateş etmişler. Dur be kardeşim dur denmişse dur. Sen kanunsuz iş yap plaka takma niye takmıyosun otobana para vermeyeyim köprüye para vermeyeyim ceza yemeyeyim diye e kanunsuzluk yapıyosun zaten bide benim verdiğim vergilerle maaş alıyo diyosun sen vergi vermemek için kanunsuzluk yapıyosun zaten .Demekki adamlar maaş alamıyolar. Ondan sonrada doğruyu söyleyene sen polismisin Sen bukadar kanunsuz iş yap adı belli olan şeyden olma diğeri doğruyu savunuyo diye polismisin iyi be.. _________________ kelebek gibi uçucem ama ary gibi sokmeycem...
www.blogcu.com/shendi sendogan_oync@hotmail.com www.sendoganoksuz.com
Kayıt: Oct 07, 2006 Mesajlar: 565 Nereden: ISTANBUL/florya
Tarih: 12.05.2007 - 09:49 Mesaj konusu:
alptoker, sana aynen katılıyorum. konu ne olursa olsun dur ihtarında duracaksın. Düşünmeden yorum yapmayın arkadaşlar. Önce uygulamanın konusunu araştırın,öğrenin,sonra yorumlayın.
Tarih: 12.05.2007 - 09:53 Mesaj konusu:
polısın durr ıhtarına uymayınca ates etme hakkı war ama ılk atıs hawaya yapılır ya ılk ız mermısı kullanılır ondan sonra ustune ates edılır ama
Alıntı:
Kabahatli olan motosiklet sürücüsüdür çünkü devletin resmi görevlisi olan polisin dur ihtarına uymamıştır. Belki o adam kapkaççı, belki hırsız, belki de katil, niye motosiklet kullanıyor diye savunuyorsunuz anlamak zor. Motosikletli bir kapkaççı bir yakınınızın canını yaksa, polis durdurmadı diye bir çuval laf edersiniz. Biraz düşünün ondan sonra yazın
_________________ hayat uzun ÖMÜR kysa sen bak dalgana yasa hayaty doya doya cunku herseyyn byr sonu var...bu yuzden hayaty guzelce yasamaya bakyn cunku yasanacak cok guzel byr hayat var
Tarih: 12.05.2007 - 10:02 Mesaj konusu:
Benim bugüne kadar böyle bi ateş olayı gelmedi başıma
Ama bundan sonra ne pahasına olursa olsun durcam çevirmelerde sonunda ölüm de olabilio _________________ Ku?adasy Motosiklet Kulübü (KMK)www.kmk.org.tr
Kayıt: Dec 05, 2006 Mesajlar: 453 Nereden: Beylikdüzü / istanbul
Tarih: 12.05.2007 - 10:04 Mesaj konusu:
Yahu arkadaşlar adama ateş eden yok zaten okumuyomusunuz polis havaya eteş etmiş.Adama etseydi vururdu merak etmeyin ve bukadar yaruma kargaşaya vede poliside zor duruma sokmamak için adamın durmuş olması yetiyodu zaten .Evraklar eksikmiş olsun polis rüşvetçi ya verir bi çorba parası geçerdi.............. _________________ kelebek gibi uçucem ama ary gibi sokmeycem...
www.blogcu.com/shendi sendogan_oync@hotmail.com www.sendoganoksuz.com
Kayıt: May 27, 2005 Mesajlar: 2526 Nereden: başkent/ angara MD
Tarih: 12.05.2007 - 15:22 Mesaj konusu:
shendi, olayı miş muş diye anlattım çünkü görmedim ama gören en az 6 7 motorcu 1 polis memuru ve bi kaç tane vatandaş var ve polis havaya değil direk motorun arkasından ateş etmiş ve bu olayın basına yansıması engellendi bunuda biliyorum
ben burda bu başlığı polise hakaret edilsin diye açmadım yada motorcu haklı diyede açmadım
ama araştırdım ama benden önce burda avukat arkadaşlarda yazmış dur ihtarına uymayana ateş edilmez biri çıkmış kapkaççı demiş demiş diğeri canlı bomba demiş yok daha neler yaa ne kadar hayal gücünüz geniş motorcu paketçilik yapan biri ve eksik evrağı olduğu için durmamış
eksikevrakla gezmesi hata durmaması daha büyük hata ama polisin ateş etmesi en büyük hata
kardeşim cevirme yapılacaksa daha uygun şartlarda yapılsın benim demek istediğim bu
ben caddenin ortasında bi arabanın arkasından ateş eden adamı polisin görüpte U dönüşü yapıp gittiğinide gördüm
mesele bunlar değil her sektörde doğru yapanda yanlış yapanda var bizde olduğu gibi
olayı nerelere getirmişsiniz helal olsun benim anlatmak istediğim cevirmelerin düzgün bi şekilde yapılması okadar!!!!! _________________ www.tekizmk.com
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız