Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Alkollü halde kaza yapana kasıt cezası

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Alkollü halde kaza yapana kasıt cezası

Alkollü halde kaza yapana kasıt cezası
Sayfa Önceki  1, 2

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
yc_
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 13.05.2007 - 13:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

dün kaza geçirdim ufakta olsa.. alkol vardı 6 ay ehliyet + 500ytl gitti...malesef ekip çağırmadan halledemedik...
Başa dön
yc_ Çevrimdışı yc_ Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
snakeplisken
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 13.05.2007 - 17:27    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yc_ demiş ki:
dün kaza geçirdim ufakta olsa.. alkol vardı 6 ay ehliyet + 500ytl gitti...malesef ekip çağırmadan halledemedik...

Iyiki ekip caigrilmista aklin basina gelir belki Sinirlendim

Biraz akillandinmi bare?
Başa dön
snakeplisken Çevrimdışı snakeplisken Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
kaplanmn
Üye
Üye

MesajTarih: 14.05.2007 - 07:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Gazetede her ne kadar içtihattan bahsedilmiş ise de bu,hukuk terminolojisindeki anlamıyla içtihat değildir.Eğer bahsettiğimiz, kanun gücündeki "içtihadı birleştirme kararı(ibk)" ise bu karar,o türden bir karar değil...İbk,daireler üstü bir kurul tarafından verilen ve kanun gücünde olduğu için herkesi ve her kurumu bağlayan kararlardır.Somut karar ise sadece bu kararı veren ceza dairesini bağlar;bir alt mahkeme(ilk kararı veren mahkeme) bile bu karara uymak zorunda değildir.Özetle Yargıtay'ın 11 ceza dairesinden oluştuğunu ve TCK'nın daha çok yeni olduğunu düşündüğümüzde bu yöndeki kararların "süregelen emsal" sayılabilmesi için bile daha yüzlerce karara gerek vardır.

Gelelim alkol ile ilgili şahsi görüşüme:Ben dini kaygılardan dolayı alkol almıyorum;yoksa trafik kazası geçireceğimden korktuğum için değil...Eğer alkol alacak kadar Allah'ın gazabından korkmuyorsam trafikten mrafikten haydi haydi korkmam.
Başa dön
kaplanmn Çevrimdışı kaplanmn Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
alexis0635
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ANKARA

MesajTarih: 14.05.2007 - 09:44    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kaplanmn, bahsedilen, en azından benim bahsettiğim Kanun gücündeki İBK değil. Sadece İçtihat.Zaten "... İçtihat yaratacak bir karar" demekten kastım, sizinde bahsettiğiniz gibi "süre gelen emsal yada uygulamada birlik" yolunda atılan ilk adımı kastetmemdi.İBK. konusundaki tüm bilgileriniz doğrudur.Ama İçtihat olmadan, İçtihadı Birleştirme Kararı vermekte epey zor olur kanımca.

Bir motor sitesinde olduğumuzdan,okuyucu arkadaşları sıkmak korkusuyla hukuki derinliğe girmekten özenle kaçınırım.Sanıyorum yanlış anlama bu nedenle oluştu.Bu arada sizinle tanışmakta farz oldu. Çok gülüyorum
Başa dön
alexis0635 Çevrimdışı alexis0635 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
bberksan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 15.05.2007 - 04:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Almanya'da oto ehliyetli birisi alkollü olarak birakin otomobili .... bisiklete bile binse (Ve yakalansa) otomobil surus ehliyetini kaybediyor , psikolojik tedavi (Parali) ve tekrar imtihana girmek 6.000 €'ya mal oluyor
Ben ulkemizde alkollu suruculere verilen cezalarin az olmasindan sikayetciyim. 6 ay ehliyet kaybi iyi de para cezasi cok az nerdeyse %30 uzeri asiri surate verilen para cezasi cok cok az. En az 3-5 milyar olmali disarida icmeye parasi olan ve kamu guvenligini hice sayanlar icin 3-5 milyar bisey degil.
Başa dön
bberksan Çevrimdışı bberksan Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
retox70
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: YSTANBUL

MesajTarih: 15.05.2007 - 05:06    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alkollü araç kullananın kanunen canı yanmalı.Bir daha kullanmayacağı şekilde. Bravo
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.13 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal