Gazetede her ne kadar içtihattan bahsedilmiş ise de bu,hukuk terminolojisindeki anlamıyla içtihat değildir.Eğer bahsettiğimiz, kanun gücündeki "içtihadı birleştirme kararı(ibk)" ise bu karar,o türden bir karar değil...İbk,daireler üstü bir kurul tarafından verilen ve kanun gücünde olduğu için herkesi ve her kurumu bağlayan kararlardır.Somut karar ise sadece bu kararı veren ceza dairesini bağlar;bir alt mahkeme(ilk kararı veren mahkeme) bile bu karara uymak zorunda değildir.Özetle Yargıtay'ın 11 ceza dairesinden oluştuğunu ve TCK'nın daha çok yeni olduğunu düşündüğümüzde bu yöndeki kararların "süregelen emsal" sayılabilmesi için bile daha yüzlerce karara gerek vardır.
Gelelim alkol ile ilgili şahsi görüşüme:Ben dini kaygılardan dolayı alkol almıyorum;yoksa trafik kazası geçireceğimden korktuğum için değil...Eğer alkol alacak kadar Allah'ın gazabından korkmuyorsam trafikten mrafikten haydi haydi korkmam.
kaplanmn, bahsedilen, en azından benim bahsettiğim Kanun gücündeki İBK değil. Sadece İçtihat.Zaten "... İçtihat yaratacak bir karar" demekten kastım, sizinde bahsettiğiniz gibi "süre gelen emsal yada uygulamada birlik" yolunda atılan ilk adımı kastetmemdi.İBK. konusundaki tüm bilgileriniz doğrudur.Ama İçtihat olmadan, İçtihadı Birleştirme Kararı vermekte epey zor olur kanımca.
Bir motor sitesinde olduğumuzdan,okuyucu arkadaşları sıkmak korkusuyla hukuki derinliğe girmekten özenle kaçınırım.Sanıyorum yanlış anlama bu nedenle oluştu.Bu arada sizinle tanışmakta farz oldu.
Tarih: 15.05.2007 - 04:21 Mesaj konusu:
Almanya'da oto ehliyetli birisi alkollü olarak birakin otomobili .... bisiklete bile binse (Ve yakalansa) otomobil surus ehliyetini kaybediyor , psikolojik tedavi (Parali) ve tekrar imtihana girmek 6.000 €'ya mal oluyor
Ben ulkemizde alkollu suruculere verilen cezalarin az olmasindan sikayetciyim. 6 ay ehliyet kaybi iyi de para cezasi cok az nerdeyse %30 uzeri asiri surate verilen para cezasi cok cok az. En az 3-5 milyar olmali disarida icmeye parasi olan ve kamu guvenligini hice sayanlar icin 3-5 milyar bisey degil. _________________ sevgiler
bberksan
I need your boots your clothes and your motorcycle
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız