Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Kazalardan ne kadar ders alıyoruz?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Kazalardan ne kadar ders alıyoruz?

Kazalardan ne kadar ders alıyoruz?
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
Donald_Duck
Motordelisi
Motordelisi

Nereden: New York

MesajTarih: 14.09.2003 - 03:00    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:
"Rabbit
Çok dikkatli olmalıyız ÇOOK!!!!!!Kaynak:tr.net

Neye dikkat edecegimizi bilmezsek dikkatli olmak ise yaramaz. "Bilincli"-"bilgili" surucu yeterince dikkatli olmasini bilen surucudur. Su "kac paralik dikkatiniz kaldi" baslikli yazimi lutfen (uzun yazi okuma ozurluler de dahil olmak uzere) dikkatle okuyun derim.
+
Bu alinti yaptiginiz yazinin kompozisyonu, kullanilan Turkce, kelime secimleri vs. dikkatimi cekti...genclerimizin okuma-yazma, bir konuyu ifade edebilme yetenegi icler acisi durumda.
Başa dön
Donald_Duck Çevrimdışı Donald_Duck Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
Rabbit
Site Admin
Site Admin

Nereden: _Smyrna_

MesajTarih: 14.09.2003 - 08:29    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Neye dikkat edecegimizi bilmezsek dikkatli olmak ise yaramaz

haklısın Donald şu"Kaç paralık dikkatiniz kaldı"yazını okudum.Söylediklerin ve teorin çok mantıklı ve bencede her motorcunun okuması ,aklının bir köşesine kazıması gereken bir yazı.
yukarıda alıntı yaptığım yazıyı bir dr. yazmış.bende bir dr. görüşlerini yansıttım.Türkçe'sinde ve ya anlatımında bir gariplik görmedim.herkesin görüşü farklı tabi.
apoozenc
Üye
Üye

Nereden: Antalya

MesajTarih: 14.09.2003 - 11:49    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Tam kask takarsanız sorun yok ta, camsız kask kullanırsanız mutlaka goggle ya da en azından gözlük kullanınız, aksi halde volkert gibi sadece gözünüz yaşarmakla kurtulamayabilirsiniz.

Zevkli sürüşler...
Başa dön
apoozenc Çevrimdışı apoozenc Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Donald_Duck
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 15.09.2003 - 03:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:
Türkçe'sinde ve ya anlatımında bir gariplik görmedim.herkesin görüşü farklı tabi.

Rabbit, yaziya soyle bir daha baktim...elestirimin tabiiki seninle hicbir ilgisi yok.

Alıntı:
> Motosiklet kazalarından ölenlerin tipik ölüm sebepleri

"Kazalarindan" denmez, "kazalarinda" denir. "Tipik olum sebepleri" degil, "tipik olum sebebi" denir, Turkcede "otobusler geliyorlar" denmez, yani isim cogulsa fiil cogul olmaz, "otobusler geliyor" denir. Ayrica "tipik" kelimesi de yanlis, "baslica" denmeliydi.

Cumlenin dogrusu - "Motosiklet kazalarinda meydana gelen olumlerin baslica nedenleri" dir.

Alıntı:
> baş veya boyun yaralanmaları veya bunun daha ileri çeşitleridir.

"Bunun" degil "bunlarin" olmali. "daha ileri cesitleri" tabiri laf salatasi olup, bir sey ifade etmiyor.

Alıntı:
> Sık sık ve temelde olanlar

Bu komik...

Alıntı:
> geniş ölçüde kafatası kırıklarıdır. Yaralanmalara, araçtan fırlamayla ve yere veya başka bir objeye mesela lamba direğine toslama ile oluşur.

"Cisim" varken "obje" kullanmaya gerek yok.
Insan yere "toslamaz"..hic boyle bir cumle duydunuz mu? "bugun dustum, yere tosladim" ..Gülümsüyorum

Peki, direge "toslanir"...kahvehanede soforler konusurken filan boyle tabirler kullanilabilir, bir Doktor bu tabiri sadece bir koyun yada kecinin kafasiyla yaptigi hareketi tanimlarken kullanabilir. "lamba diregi" diye bir tabir de yoktur, Turkcede buna "elektrik diregi" denir.

Alıntı:
>Eğer birey

Bu "birey" surucu olsa gerek. Bu tabir kullanilarak yaziya entellektuel ve objektif bir bilim adami tarafindan yazilmis havasi verilmeye calisiliyor, tabii ki komik duruma dusuluyor. Cunku yazar oyle biri olmadigi cok bariz.

>
Alıntı:
koruyucu kask veya giysi giymiyorsa, yerde kaydıkça vücuduna sürtünme yüzünden aşınmalar meydana gelir. Bu alanda meydana gelen yarılmalar, tipik kanamalar meydana getirir. Çünkü bu yaralanmalar üstün körüdür

"Ustun koru yaralanma" diye bir sey duydunuzmu? Yazar burada "yuzeysel" demek istiyor ama ...diyemiyor. Surucu dogru durust yaralanmamis yani...hay allah..Gülümsüyorum

Hafif, agir, olumcul, yuzeysel, derin, 1., 2. 3. derece gibi teknik yaralanmalar vardir..."ustun koru" yaralanma diye bir sey yoktur.

Alıntı:
> ve deriyle sınırlıdır. Motosikletin arka tarafından düşen yolcularda ise

Demek motosikletin "on" tarafindan dusen yolcular da var...ve onlara birsey olmuyor herhalde ki yazida bahsedilmemis.

Alıntı:
> tipik olarak kafanın arkasında yırtılmalar (laserasyon) beyin ön lob’unda yaralanmalar kafa kaydesi

"kafanin arkasinda yirtilma" ne demek? Kafatasi mi kiriliyor? Kafa derisi mi yirtiliyor? "laserasyon" un ne oldugunu kim biliyor? Kendisi biliyorsa niye dogru durust anlatamiyor?

"lob'unda" degil "lobunda"

"kayde" degil "kaide"

Filan falan...

Bu bilgileri bir ortaokul talebesine verin, cok daha iyi bir metin elde edebilirsiniz...yada ben ortaokuldayken boyle bir kompozisyon odevi yazsaydim , herhalde velimi okula cagirip benim ozel ilgiye muhtac, yarim akilli bir cocuk oldugumu, kurtarilmam icin neler yapilmasi gerektigini filan tartisirlardi. Yani bunu yazan bir doktorsa...diyecek bir sey bulamiyorum. Egitim, ve Turkce hepten mahvolmus desenize Turkiyede. Ben bunu bir ilkokul ogrencisinin internetten derledigi bir metin olarak goruyorum.

Alllah bizi bu iki kelimeyi bir araya getirmekten aciz doktorlarin eline dusurmesin.
Başa dön
Donald_Duck Çevrimdışı Donald_Duck Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi
Donald_Duck
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 15.09.2003 - 03:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:
fren yapıp döneyim dedim.arka frene bastım ama motor pek yavaşlamadı.bu arada dönüş manevrasına başlamış soldan dönme niyetiyle hafif sola yatık, karşı şerit boş olduğu için karşı şeride girmiştim.tabi hızım düşük olduğu için direksiyonuda çeviriyordum.ve yavaşlamak için ön freni çekmemle

Donmek icin niye arka frene bastigini anlamadim. Virajda fren yapilmaz, hele arka fren hic. Hele motor yatikken kesinlikle.

Hizin dusukse niye karsi seride gectin? Aslinda hizin ne olursa olsun, hayati tehlike arzeden birsey olmadikca karsi seride gemek cok buyuk hata degilmi?

Motor yatikken gidonu cevirmek de buyuk hata. Gidon sadece yurume hizi gibi dusuk hizlarda cevrilir, daha hizlandiginda kontra teknigi ile yatirirsin motoru doner.

Gidon donukken, ve yurume hizi disinda on freni kullanmak ta hatali.

Neyse kisaca, viraja "uygun" hizla girilir, ve "yeterince gaz verilir", kesinlikle motor dogrultulmadan fren yapilmaz. Ille yavaslaman gerekiyorsa cok kisa sure icinde motoru dogrultur, fren yapar, tekrar yatirir gaz verirsin.

Ucuz atlatmis olduguna memnun oldum, ama cok tehlikeli bir surucusun. Bunun bilinciyle cok calisman lazim. Gecmis olsun.

Sana bir de hediye...su asagidaki linkteki videoyu izle. Bu tanidigim iyi bir surucu tarafindan cekildi. Motor BMW K1200RS, surucu 20+ yillik tecrubeli. Bak bakalim hic "karsi seride" geciyormu...Gülümsüyorum

[url]http://homepage.mac.com/biffmalibu/iMovieTheater1.html [/url]
Başa dön
Rabbit
Site Admin
Site Admin

MesajTarih: 15.09.2003 - 08:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ohhh ne yanlıslar cıkarmıssın dogru söylüyorsunda bende bişi yazarken kelimelere pek dikkat etmiyorum ha bu Türkçe'min kötü olmasındanmı hayır sadece sokak dılıyle yazıyorum rahat oluyorum ama haklısın aslında Türkçe'yi doğru kullanmamız gerek Uyardığın için saol da o dr haberi bile olmadı acaba bi mailmi atsak Yanlış yazmısın kardes dıye Çok gülüyorum
flowrider
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 15.09.2003 - 11:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

rabbit bu mesajinin aynisini model araba topicinede yazmissin orada rahat silebilesin diye uyari yazisini buraya asiyorum.

?MER UZMA
HONDA CBF 1000 A
Başa dön
flowrider Çevrimdışı flowrider Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Rabbit
Site Admin
Site Admin

MesajTarih: 15.09.2003 - 11:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

eheheh dogur ya yanlıs kopyalamısım oraya yazdıgım nerde acaba eheheheheheh saol Dr.
flowrider
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 15.09.2003 - 18:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bu arada konusu gecen doktorla benim ilgim yok öhö öho Çok gülüyorum

?MER UZMA
HONDA CBF 1000 A
Başa dön
flowrider Çevrimdışı flowrider Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Rabbit
Site Admin
Site Admin

MesajTarih: 16.09.2003 - 08:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ya walla ben ona bi mail gondereyım hem sıteyı zıyaret etsın hem yanlıs yazdıgını anlasın
Donald_Duck
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 18.09.2003 - 05:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sevgili Volkert,
Bir yazimda dedigim gibi motosiklet insanin kendi sinirlarini tanimasi icin ideal bir enstrumandir diye...Dikkatli ol, ve acele etme ogrenmek icin, bu sabir ve dikkat isteyen uzun bir surec, kendine zaman tani.

O videoyu "sen de oyle kullanmalisin" diye degil, sartlar cok zorlansa dahi surucunun kendi seridinde kalmaya ne kadar titizlik gosterdigini goresin diyeydi.

Calismalarinda basarilar.
Başa dön
TA6B
Üye
Üye

Nereden: Samsun

MesajTarih: 18.09.2003 - 07:35    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Size katılıyorum arkadaşlar,

Rabbit bu konuda çok haklı! Herkes kendinden sorumludur ve hatalarımızı asgariye indirmemiz lazım. Hiç hata yapmayalım demiyorum çünkü hepimiz günlük hayatımızda motor kullanırken ufak tefek hatalar yapıyoruz zaten. Ama bazı hatalar vardır ki insan bunu canıyla öder. Ne kendimizi nede başkalarını üzelim ve lütfen motora bineceksek adabıyla ve full koruma ile binelim. Günümüzde yazlık ve kışlık kıyafetler mevcut. Kesenin ağzını biraz açarsanız bunalmadan da motora keyifli binildiğini göreceksiniz eheheheh...

Herşey bir tarafa, ben gerçekten bu konuda Flow'u takdir ediyorum arkadaşlar. Bakarmısınız lütfen resim çektirirken bile kaskını çıkartmamış. Helal sana Flow'cuğum tebrik ediyorum seni Çok gülüyorum

"Önemli Olan Çabuk Varmak Değil, Yolda Olmaktır..."
ICQ#: 12472358
Başa dön
TA6B Çevrimdışı TA6B Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
flowrider
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 20.09.2003 - 01:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kafamin icinde beynim var ve onu korumam lazim.
koruyacak biseyi olmayanlari da hos karsiliyabilirim Çok gülüyorum

?MER UZMA
HONDA CBF 1000 A
Başa dön
HakanDincer
Site Admin
Site Admin

Nereden: İzmir

MesajTarih: 20.09.2003 - 01:48    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Bakarmısınız lütfen resim çektirirken bile kaskını çıkartmamış. Helal sana Flow'cuğum tebrik ediyorum seni

evet ya ben onu hiç düşünmemiştim..Doktorum yoksa evdedemi takıyon Çok gülüyorum
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 20.09.2003 - 01:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

E Hakan the R1, senin avatarina ne demeli... Çok gülüyorum sen yatarken bile takiyorsundur...Malum oklava durumlari Çok gülüyorum Çok gülüyorum Çok gülüyorum
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki
2. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.19 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal