Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Motosiklet Dönüş Ve Fren Teknikleri

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Motosiklet Dönüş Ve Fren Teknikleri

Motosiklet Dönüş Ve Fren Teknikleri
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
Ersin-45
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: MANİSA - KONYA

MesajTarih: 17.04.2007 - 13:59    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Yapılacak hiçbir yorum ve soru bırakmamışsın.Teşekkür ederim bilgiler gerçekten çok faydalı Alfa.Verdiğin tüm bilgiler adına çok teşekkür ederim.

Ha bu arada resime çok güldüm : )
Ersin-45 Çevrimdışı Ersin-45 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
birister
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Manisa

MesajTarih: 20.04.2007 - 20:32    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

alfa siteye bu akşam üye oldum ve üye olduğum andan itibaren yazılarını okuyorum. emeğine ellerine kollarına insanlığına sağlık. paylaşımların için çok saol...
Başa dön
birister Çevrimdışı birister Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
oskyy
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 20.04.2007 - 21:22    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motordelisi.com un sadece sohbet için yapılan bir site olmadığını kanıtlayan bilgiler MOTORDELİSİ.COM EĞİTİME ÖNEM WERİYOR. HAKAN DİNCER abi sana ne kadar tesekkür etsek azdır iyiki böyle bir site yapmışsın! Alkışlıyorum
Başa dön
oskyy Çevrimdışı oskyy Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
you
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul

MesajTarih: 21.05.2007 - 08:05    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Elde çok güzel senrayo var vakti olan birisi-birileri bunu filme alsa bence çok faydalı olur okuyarak anlamak ve uygulamak zor ama görsel bir anlatım insanlara özellikle uzun süre yol tecrübesi olmayan benim gibi yeni motorculara çok faydalı olacaktır.
Başa dön
you Çevrimdışı you Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
kordes
Yeni Üye
Yeni Üye

Nereden: antalya

MesajTarih: 22.05.2007 - 11:38    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hocam elıne saglık ben yazkdıkların dan baya ders cıkardım Delirdim
Başa dön
kordes Çevrimdışı kordes Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
alfa
Helper
Helper

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 22.05.2007 - 18:56    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Conter leaning: Kontra eğilmek, yatmak, Centered: Merkezi, Hanging off: Sarkmak.

Kullandığınız motor tipi dönüşte çok önemlidir.

1. Yüksek yapılı kros motorlarla arazide giderken dönüşlerde motoru kendinizden uzağa itersiniz.

2. Enduro tipi yüksek motorlarda caddede giderken motoru belli bir sürate kadar kendinizden uzağa iterek dönebilirsiniz. Esasen bunlar lastik yapıları itibariyle racing motorlara kıyasla yüksek süratlerde fazla yatırmaya gelmez.

3. Racing yada spor tarz motorlarda:
a) Belli bir sürate kadar motoru kendinizden uzağa iterek dönebilirsiniz. Bu acemi dönüşüdür.
b) Yada motorla yatarak dönersiniz bu usta dönüşüdür.
c) Yada pistte yarışıyorsanız sarkarak dönersiniz.

Şİmdi siz ne tip motor kullanıyorsunuz bilmiyorum ama 70-80 km ye kadar siz gine motorları kendinizden uzağa iterek viraj dönün. Ancak 120km üzerindeki süratlerde giderken motoru kendinizden uzağa iterek viraj dönmeye asla kalkışmayın. Hele hele 250 gibi süratlerde motora yapışın ve onunla bir vucüt olun yoksa Allah korusun asfaltla bir vücut olursunuz. Rüzgardan motorun üzerinde dik duramazsınız.

Aşağıdaki resimde birlikte yatıldığında sıralanan sürücünün, motorun ve ikisinin birleşik noktasının dizilmesi ile sarkıldığındaki dizilmesine dikkat ederseniz motorun yüksek süratte traksiyonu kaybetmeden dönebilmesinin tek yolunun sarkmak olduğu görülecektir. Aksi takdirde bugünkü pistlerde bu hızla motorla yatarak(sarkmadan) bu virajları almak mümkün olmazdı. Viraj açılarının genişletilmesi gerekirdi yada hızlar düşürülürdü. Kontra yatmak ise söz konusu bile değil.

Yardımcı olabildiğimi umarım.
Kaynak resimler: Proficient Motorcycling/ David L. Hough.

www.alfamotosiklet.com
http://alfamotosiklet.blogspot.com
Başa dön
alfa Çevrimdışı alfa Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
alfa
Helper
Helper

Nereden: Istanbul

MesajTarih: 22.05.2007 - 21:19    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bence asfaltta motor kullanmak diye buna denir. Kolay gelsin. İlginize teşekkür ederim.

http://www.youtube.com/watch?v=xAk8eYVtUaM

www.alfamotosiklet.com
http://alfamotosiklet.blogspot.com
Başa dön
alfa Çevrimdışı alfa Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
boraks250
Üye
Üye

Nereden: ZONGULDAK

MesajTarih: 24.05.2007 - 10:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler. inanılmaz faydalı şeyler...
Son görüntülere ise söyliyecek hiç birşey yok...
Başa dön
boraks250 Çevrimdışı boraks250 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
HiRi
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: TuRKeY BuRsA CitY

MesajTarih: 05.06.2007 - 21:23    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

emeğe saygı super olmus eline koluna saglık Dil çıkarıyorum
Başa dön
HiRi Çevrimdışı HiRi Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
mehmetrenboz
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: eski?ehir

MesajTarih: 05.06.2007 - 22:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

çok güzel olmuş ellerine kollarına saglık emege her zaman saygı Alkışlıyorum Alkışlıyorum Alkışlıyorum
leopoldo
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ankara-Nazilli

MesajTarih: 11.06.2007 - 15:36    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bilgiler için teşekkürler .
son görüntüler ise müthiş.
leopoldo Çevrimdışı leopoldo Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
md_ankara
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 08.07.2007 - 13:01    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ellerin dert görmesin süper olmuş!!!
Bravo
Başa dön
md_ankara Çevrimdışı md_ankara Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
ozgur_654
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 08.07.2007 - 13:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

verdiğin bilgiler için saol Bravo Bravo
derkunt
Haber Editörü
Haber Editörü

Nereden: İstanbul Anadolu MD

MesajTarih: 02.09.2007 - 17:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bazılarını bilmemize rağmen bilmediklerimizi sayenizde üğreniyoruz eline kalemine sağlık sağol Alkışlıyorum
Başa dön
derkunt Çevrimdışı derkunt Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
SIYAH10
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Konya Memleketi:Bandırma

MesajTarih: 15.09.2007 - 13:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

bu yararlı bilgileri bizimle paylaştığın için sonsuz teşekkürler... eline sağlık Alkışlıyorum
Başa dön
SIYAH10 Çevrimdışı SIYAH10 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Sürüş Teknikleri Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sonraki
4. sayfa (Toplam 7 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.15 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal