Tarih: 25.05.2007 - 22:27 Mesaj konusu: Fatih Yılmaz ve Menderes Ustama teşekkür.
Bahçelievler'den dönüyorum. Haliç köprüsüne gelmeden motorda yalpalamaya başladı. Lastiğin inmeye başladığını anladım ama hız kesmedim. Ortalama bir süratte seyretmeye devam ettim. Arka tekerleğe yük bindirdiğim anda orda kalacaktım çünkü. Beşiktaş dönüşünden döndüm. Daha doğrusu dönemedim. Motor yatmadı yavaşlayarak zar zor döndürdüm. Sağa çektim. Arka Lastik iyice inmişti. Yarım debriyajla Dedeman'ın oralara kadar götürdüm. Sağolsun bir kaç motorcu arkadaş durup yardım önerdi. Ben benzinliğe gideceğimi söyleyerek teşekkür ettim. Acaip terlemeye başladım. Lastikte hava kalmayınca daha bi ağırlaşıyor meret.
Tam dönüşün orda bir araba 4'lüleri yakarak sağdan zor ilerlemekte olana bana yol açmış oldu. Arabadan tanıdık bir sima, bir dost çıktı. Her zamanki güler yüzüyle FATIHYILMAZ benimle yaklaşık 30 dk bekledi. İşini gücünü bıraktı. Neler yapabileceğimizi düşündük. Sağolsun çok yardımcı oldu.
Benim aklımda halen lastikte sübaptan kaçırma olabileceği vardı. e5'ten geliyordum ve yol temizdi. Dolayısıyla az bir hava basmayla ziverbey'deki ustama ulaşabilirdim. Gel gör ki, motor ittirirkenki hesap, benzinlikte uymadı. (bu deyimde nasıl uyduysa uydu ) Koca bir çivi girmiş lastiğime. Yeni de almıştım mis gibi Anakee'mi, nazar değdi . Yanımda hiç bir tamir ekipmanı yoktu. Ekipmandan kasıt yama. Biraz yorucu iştir. Arka lastiği çıkartmak, hava kaçıran yeri tespit edip yamalamak. Gece 21:00 olduğundan motorcular kapalı, motorum benzinlikte ve yürümüyor. Allahtan imdadıma ustam yetişti. Orta sehpam olduğundan lastiği çıkartıp iç lastiğe baktığımızda yarılmış olduğunu yamanın tutmayacağını idrak ettik. Ustam tekrar gitgel yapıp bana iç lastik getirdi ve hava basıp, gece 23:30'a kadar süren maceradan sağsalim yollara dönmüş oldum. Bu süre zarfında ağzımdan V-Strom ve Varedoro lafları çıktı tabii ki. Tubeless olmanın keyfini tatmak istedim. Kullanıcılarının şanslı olduğunu belirtmek gerek sanırım... Gerçi Slime uygulaması yaparak veya telli canta izolasyon yapıp tubeless kullanma yolları da var. Araştırmıyor değilim.
BU arada ben benzincideyken önümde bir motosiklet kazası oldu. Daddy250 kullanan genç arkadaşımız taksiyle çarpıştı. Ben motoru alıp sağlam bir yere götürdüm. Arkadaşı da sandalye oturtup sakinleştirdik. Kaskı vardı ama mont, dizlik vs. yoktu. Dolayısyla dizleri ve koları baya bir ağrıdı. Motorda da bir kaç çizik dışında bir hasar olmadı. Benim korkum düştüğü sırada akan hızlı trafikti. Allahtan başka facia yaşamadı.
Bu yazıda dostum FATIHYILMAZ'a, kuryelere ve Menderes ustama teşekkür ederim. Telefonla durumumu soran, her zaman destek olan sevgili abim MrEnduro Volkan'ın da hakkını yemek istemem tabii ki.
Motosiklet kültürünün yardımlaşmak olduğunu hiç bir zaman unutmayın. _________________
[/url]
Sevgili kivanckaplan, öncelikle geçmiş olsun. Motorcu olmanın en güzel yanlarından biriside trafikde seyir halindeyken hiç tanımadığınız bir motorcunun korna çalarak sizi selamlaması veya yardım gereken bir durumda durup yardım teklif etmesi Yaşadığın talihsizlik hepimizin başına gelebilir, ALLAH beterinden korusun. Ayrıca kaza geciren arkadaşada bişey olmaması ayrıca sevindirici.
Kayıt: Nov 04, 2005 Mesajlar: 5508 Nereden: istanbul/Kozyatağı
Tarih: 25.05.2007 - 22:49 Mesaj konusu:
Alıntı:
Bu süre zarfında ağzımdan V-Strom ve Varedoro lafları çıktı tabii ki. Tubeless olmanın keyfini tatmak istedim. Kullanıcılarının şanslı olduğunu belirtmek gerek sanırım...
Kıvancım, burada bir satışfuction seziyorum,bir lastik patlamasında anında harcamışsın Transalp kardeşliğini ,bak şimdi vazgeçtim işte T.A. almaktan
Geçmiş olsun kardeşime _________________ DİKKAT..! İleri derecede Cruıser bağımlısı, plastikle yaklaşmayın.
Kriz anında yeterli dozda kromaj gösterilmelidir.
MOPAR MANIA
kivanckaplan, gecmiş olsun.. Bende yolda kaldıgımda gelip soranların, dayanışmanın, yardım duygusunun ne demek oldugunu o karanlık psikolojide cok yüksek moral oldugunu biliyorum yardim edenlere ayrı ayrı teşekkürler _________________ Plakasından belli 46'lık işte!!!
2006 CBR 600 RR PowerCommander & DynojetKit & Full Akrapovic
Kayıt: Dec 10, 2006 Mesajlar: 1316 Nereden: istanbul/avrupayakası
Tarih: 26.05.2007 - 12:16 Mesaj konusu:
kıvanç geçmiş olsun..lastiğine üzüldüm..yine motor camiası göstermiş dostluğunu..bu dayanışma herzaman hoşuma gitmiştir..araba kullanıcılarında yoktur..yolda bozulmuş, tekeri patlamış bi araba görselerde kimse durmaz..yardım istesen etmezler.ama motorda öyle değil.herzaman tanıdığın tanımadığın bir motorcu yanına gelip yardım etmek ister _________________ [b:04ff290957]MÜLTECİ...![/b:04ff290957]
[b:04ff290957]Mülteci...![/b:04ff290957]
geçmiş olsun dostum, eminim ki zor anlar yaşadın ama tüm sorunlar yeter ki bir lastik patlaması olsun, yapabileceğim her konuda sen ve diğer motosiklet kullanıcıları ile birlikteyim _________________ Sevgiler
Yaaa Büyük geçmiş olsun kivanc dostum ... motorcu dayanışması dedin ya aklıma tinercilerin dayanışması geldi 1lt. tinere seni evine kadar iterlerdi _________________ Bir Pazar Sabahi Liv Tyler ile Uyandin mi Hiç?
eminatar@hotmail.com
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız