alenalper, bi tanede 1000RR için getirsen 3 ümüs çıksak nasıl olur _________________ Bir Pazar Sabahi Liv Tyler ile Uyandin mi Hiç?
eminatar@hotmail.com
Tarih: 29.05.2007 - 08:08 Mesaj konusu:
Mustafa, megafon egsozların sesi gerçekten süper ama performans olarak pek iyi değiller. Antremanlarda Deniz abi R6'sına Akrapovic megafon egsoz takmıştı, motor sanki tutulmuş şekilde gidiyordu. Akrapovic normal egsoza dönünce çok ciddi şekilde performans farkı oldu ve artık yarışta megafon kullanmıyor. Performans benim için önemli değil diyorsan, ses gerçekten muhteşem. _________________ Honda CBR600RR7 : Leo Vince Race Full Titanium Competition, Dynojet Powecommander, Dynojet Ignition Module, Dynojet Quickshifter, Fren Tubo Brake System R&K Race Chain And Sprockets, Rizoma Grips, Rizoma Rearsets, Rizoma Fairing Guard
ah be canım kardeşlerim dibinizde aynı amyantın aynı perçinin aynı paslanmazın aynı eloksal kaplamanın aynı cnc ıslemelerın oldugu tiger exhaust var siz daha megaphone two brpthers dıyorsunuz bunların arasında tigerin tok sesinin arasında geceyle gunduz kadar fark var neyse hayırlı olsun gule gule kullanman dılegıyle
bence hiç de iyi bir iş yapmıyorsunuz.. zaten motorcular olarak toplum içinde büyük bir imaj sorunumuz var; bir de bunun üstüne çevreyi rahatsız etmenin, insanları iyice kızdırmanın, bu kadar tepki çekmenin ne gereği var anlamıyorum ne zaman kurtulacağız şu serseri motorcu psikolojisinden?
bence hiç de iyi bir iş yapmıyorsunuz.. zaten motorcular olarak toplum içinde büyük bir imaj sorunumuz var; bir de bunun üstüne çevreyi rahatsız etmenin, insanları iyice kızdırmanın, bu kadar tepki çekmenin ne gereği var anlamıyorum ne zaman kurtulacağız şu serseri motorcu psikolojisinden?
motor demek ses demek diye bir şey yok, kim demiş bunu?
motosiklet kişisel bir keyif aracı.. ister dağa bayıra çıkın ister piste çıkın ister şehirde sürün ama kimsenin başkalarını rahatsız etmeye hakkı yok.. adımız zaten çıkmış dokuza, bari siz on dokuza çıkarmayın.. zaten trafikte ne çekiyorsak diğer sürücülerin saygısızlığından, milletin bizi adam yerine koymamasından çekmiyor muyuz? yüksek sesli müzik çalarak caddeden geçmek, kaldırıma parketmek, kül tablasını sokağa dökmek neyse bu da ondan.. bunun adı serseriliktir.. ve aynı saydığım diğer örnekler gibi kanunen de yasaktır..
kaldı ki aynı sesten mi bahsediyoruz emin değilim.. benim duyduğum yüksek sesli egzozların çıkardığı sesin bomba patlamasından aşağı kalır hiçbir yanı yok.. en azından bomba patladı mı sesi en fazla 1-2 saniye çıkıyor..
motor demek ses demek diye bir şey yok, kim demiş bunu?
motosiklet kişisel bir keyif aracı.. ister dağa bayıra çıkın ister piste çıkın ister şehirde sürün ama kimsenin başkalarını rahatsız etmeye hakkı yok.. adımız zaten çıkmış dokuza, bari siz on dokuza çıkarmayın.. zaten trafikte ne çekiyorsak diğer sürücülerin saygısızlığından, milletin bizi adam yerine koymamasından çekmiyor muyuz? yüksek sesli müzik çalarak caddeden geçmek, kaldırıma parketmek, kül tablasını sokağa dökmek neyse bu da ondan.. bunun adı serseriliktir.. ve aynı saydığım diğer örnekler gibi kanunen de yasaktır..
kaldı ki aynı sesten mi bahsediyoruz emin değilim.. benim duyduğum yüksek sesli egzozların çıkardığı sesin bomba patlamasından aşağı kalır hiçbir yanı yok.. en azından bomba patladı mı sesi en fazla 1-2 saniye çıkıyor..
petrol ürünleriyle çalışan motorlar bildiğimiz gibi içten patlamalı. yani ses çıkarmadan çalışma gibi bir lüksleri yok.
yüksek müzik sesiyle gezmek de bir zevk meselesi, çöp dökmek de bence serserilik değil. serserilik yapmak daha farklı bir olay mesela aynı yerde durarak yüksek sesle müzik dinlemek yada aynı sokaktan sürekli ve arka arkaya redline geçmek olabilir.
Son olarak ya ben egzoz görmedim ya sen bomba patlaması duymadın. bomba patladığı zaman "örnek havan topu" diyelim 1 km ilerde camlar sallanır. Moto gp de bile böyle bir titreşim olmaz. Abartmayalım egzoz sesini.
Başka cevap vermicem. _________________
Arctura
Istanbul Racing Team
yüksek müzik sesiyle gezmek de bir zevk meselesi, çöp dökmek de bence serserilik değil.
Bu lafları edebiliyorsanız zaten benim de fazla bir şey dememe gerek yok.
Diğer konuyla ilgili olarak; evet motorlar da içten patlamalı ve belli bir ses çıkarıyorlar. Bu ses de çevreyi rahatsız edecek derecede yüksek olduğu için standart egzozlarda susturucu denen bir aparat kullanılıyor.
Bütün gelişmiş ülkelerde egzoz sesinin en fazla ne kadar olabileceği araç türüne, bulunulan yere ve motor kapasitesine göre kanunlarda ayrıntısıyla belirtilmiştir. Örneğin AB ülkelerinde motosikletler için azami 84dB gibi bir değer söz konusu, ki bu da yanınızdakiyle sesinizi yükseltmeden konuşabileceğiniz bir seviyeye denk gelir. Türkiye'deki kanunlardan emin değilim, ama bildiğim kadarıyla bizde de gürültülü egzozlara karşı düzenlemeler var.
Hadi kanunu da bir tarafa bırakalım. Dediğim gibi; zaten toplum tarafından yeterince hor görülüyoruz, it kopuk muamelesine maruz kalıyoruz. Bir de bunun üstüne milleti rahatsız edip, insanların başını şişirip iyice bencil ve serseri bir imaj çizmenin bir alemini göremiyorum
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız