Tarih: 24.05.2007 - 14:20 Mesaj konusu:
aynı tatlı sıkıntıları geçtiğimiz yıl sonuna doğru bende çektim. ybr 125 le başlamıştım ve büyütmeye karar vermiştim. benim kararım cbf 500 almaktı ancak bilgi ve tecrübesine çok güvendiğim arkadaşlar en fazla 1ay sonra cbf 500 den sıkılacağımı söylediler. senin gibi kafam karışık bi halde çok zaman geçmeden 2.el uygun bi Z750S buldum (z-moto sitesindeki fotoğralarında göründüğünden çok daha yakışıklı ve kaslı) ve aldım. makinamdan çok memnunum. gerek sürüş pozisyonu gerekse gücü ve torku benim için gayet tatmin edici. diğer modeller hakkında yorumum yok. tecrübeli arkadaşların söyledikleri elbette çok önemli ve ışık tutucu ancak gönlündeki makinaların hepsini canlı görüp üzerine oturmadan karar verme derim ben. son olarak Z750 ile diğer 600 lük seçenekler arasındaki güç farkının gayet ciddi olduğunuda belirtmek isterim.
herkese keyifli sürüşler _________________ şadan akar / kocaeli
Kayıt: Jan 20, 2007 Mesajlar: 247 Nereden: Istanbul / Kadiköy Mugla / Koycegiz
Tarih: 24.05.2007 - 19:49 Mesaj konusu:
Arkadaşlar bu başlığın bu kadar faydalı olabileceğini açıkçası tahmin etmemiştim.
"shado" z750 ciddi anlamda hoşuma gidiyor,istediğim özellikler+performans+rahatlık ancak 2.eli konusunda içim pek rahat değil,malum yüksek devirli diğer motorlar gibi ilk sahibinin elinde yıpranmış olma ihtimali fazla gibi geliyor.Sen motorunu nerden ve nasıl aldın.Biraz artısından-eksisinden bahsedermisin ?
Benim için biçilmiş kaftan diyebileceğim motor şu an için 650cc V-STORM.Zira abs var,asfalt lastikleri,yüksek tork-beygir,enduro kasa-süspansiyon,güzel görüntü,enjeksiyonlu çok çok ekonomik motor,rüzgar derdi yok,heryere girer,son hızı fena değil,oldukça rahat sürüş pozisyonu,kendisine baktırıyor.... Ancak arkadaşlarından 3000 ytl kadar daha pahalı ! En azından şuara için planlarımı alt üst ediyor.
Yani arkadaşlar aklımın karışık olmasının başlıca sebebi,en rahat,en güzel görünen,en ekonomik,en çok fonksiyonlu gibi özelliklerin ayrı ayrı ve tek başlarına yeterli olmaması.Bu özelliklerin bazılarından kısmen fedakarlık yapmak mümkün olsada,insan onca parayı verince haklı olarak herşeyi bulmak istiyor.Sırf hız ve görüntü için racing almıyacağım gibi sırf rahatlığı için Transalp de almam gibi geliyor.Naked motorlar isteklerimin çoğuna cevap versede,son karara giden yol yinede alternatiflerle tıkanıyor zaman zaman.Yarın ne getirir bilemem ama şuan için kabaca nakedler öne çıkıyor.Ya kısa süreli 500cc deneyiminin ardından büyük abilere atlıycam ya da biraz sıkışıp,600cc de uzun ve keyifli bir dönem geçiricem. _________________ Yamaha FZ6 Fazer (kızıl)
Tarih: 24.05.2007 - 21:20 Mesaj konusu:
[quote="cuneytovuc"]"shado" z750 ciddi anlamda hoşuma gidiyor,istediğim özellikler+performans+rahatlık ancak 2.eli konusunda içim pek rahat değil,malum yüksek devirli diğer motorlar gibi ilk sahibinin elinde yıpranmış olma ihtimali fazla gibi geliyor.Sen motorunu nerden ve nasıl aldın.Biraz artısından-eksisinden bahsedermisin ?quote]
ben motorumu sakarya kawasaki bayi cenk motordan aldım. 2.el de dikkatli olmak lazım tabi. mutlaka bi ehline göstermeli almadan önce. artısına eksisine gelince, bu benim ilk büyük hacimli motorum olduğundan sana objektif cevap vermem pek mümkün değil ancak gayet memnun olduğumu söyleyebilirim. tek şikayetim yrb ye göre fazla yakması
internette biraz araştırırsan, tecrübeli arkadaşlar tarafından yazılmış, z750 nin kendi sınıfındaki motorlarla kıyaslamalarını kolayca bulabilirsin.
umarım kısa zamanda tercihini yapar ve yeni motoruna binersin.
keyifli sürüşler. _________________ şadan akar / kocaeli
z750 için söylediklerine tamamen katılıyorum sadece servis ve 2.el piyasasına neden takılıyorsun ve nerden bu kanıya vardın onu merak ediyorum.Gerçekten z-moto burak usta aldığım günden beri motorumdan sorumlu benden sonraki 2. ve tek insan.Bu kadar açık ve net söyluyorum.Ayrıca ne tesadüf TR'deki ana yetkili kişi ,düşünsene sorununu en yetkili ağız çözüyor ,ustabaşıydı ,mekenikerdi ,servis müdürüydü demeden direkt temas halindesin.Neyse 2.eli soracak olursan temiz ve emsalsiz bir motorun satılamaması söz konusu olamaz .Alternatıf olarak bazen satıp farklı kawasaki'lere geçme düşünceleri ne zaman aklıma gelse z bir yönüyle otur bin devam et yoluna der gibi karsımda duruyor.Aslında yanlışta değil güç,görüntü,ses,farklılık ve rahatlık(180 sonrası rüzgar etkisi!!!) hepsi var.Gerisi sana kalmış,neticede tum tercihlerin güzel makinalar ben kendi adıma merakını gidermek istedim.Saygılarımla _________________ HONDA CBR600F5 Yoshimura
KAWASAKI Z750Muzzys(old bike)
The world is yours
Kayıt: Jan 20, 2007 Mesajlar: 247 Nereden: Istanbul / Kadiköy Mugla / Koycegiz
Tarih: 31.05.2007 - 09:10 Mesaj konusu:
Evet temiz bir z750 arıyorum bu sezonun sonuna.Sahibi yazında kullansın sezonu kapatıp bana satsın.Z750/Z750S kullanıcılarına duyurulur. _________________ Yamaha FZ6 Fazer (kızıl)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız