kardeşim bu motoru cok sağlam ve uzun süreli kullanabileceği bir motor diyerek aldı. ama ne yazikki tam tersi cıktı. şimdi size kardeşimin kendi yazısıyla yamaha xt 660 r daki problemleri yazacağım.
Bu aynı zamanda bizim yamaha avrupa ve japonyaya göndereceğimiz şikayet dilekcesi gibi bir şey.
şunu da eklemek istiyorum. biz bu makinaları kolay para ile almıyoruz coğu zaman yıllarca biriktirdiğimiz paralarla bi yerlerden kısıtlamalar yaparak alıyoruz işte benim kardeşimde bu makinayı böyle aldı ve sonra böyle problemlerle karşılaşınca şoke olduk.
12/08/2004 tarihinde FETHİYE ERKOM YAMAHA BAYİİNDEN yamaha xt 660 r satın aldım.
Aldıktan 500 km sonra ön fren silindirinin cıvataları düştü ve fren balatalarını yoldan topladım.daha sonra direksiyon civataları boşladı. arka fren silindir sıkıştı. bunlar 500 ile 1000 km arası oldu.
Motordaki asıl problem motor sık sık buji yakıyor.Yağ seviyesini kontrol ettiğimde yağı dışarıya taşırıyor.yağa benzin karıştığı tahmin ediliyor. motorun besleme sisteminde sorun olduğu ve motora zengin karışım gönderdiğinden dolayı buji yakıyor ve sıksık eksozdan patlıyor. siyah duman atıyor. Motoru tekletiyor ve cok sert bi şekilde tekerleği kilitliyor. bölgemdeki tüm servislere gittim ama eğitimli personel ve yeterli cihaz olmadığından arızayı gideremediler. şimdide istanbula cağırıyorlar ekonomik durumumdan dolayı götüremiyorum cünkü bu motoru 8000 EURO YA SATIN ALDIM aldıktan sonrada 1500 EURO MASRAF ETTİM.
Tarih: 14.07.2005 - 02:30 Mesaj konusu:
Bu forumlarda daha önce de çok bahsedildi bu konudan. Eğer yaptırdığın bakımlarla ilgili servis belgeleri elinde varsa ve motor devamlı sorun çıkartıyorsa doğrudan aldığın yere başvurup değiştirmelerini talep edebiliyorsun. Tam detayları hatırlamıyorum, ancak tüketici haklarıyla ilgili bir durum. Konuyu benden daha iyi bilen arkadaşlar var burada da, sanırım pek kimse görmedi bu konu başlığını henüz...
aynı sorunları tekrar tekrar çıkarıyorsa değiştirilmesini talep edebilirsin. ayrıca motorunun 2 yıl garantisi var. "istanbula sen getir" diyemezler. bulunduğun yerdeki kaymakamlığa gidip tüketici masasına başvurmaslısın bence... _________________ AB Rh (-), Tenere660
Ankara Kale Grubu
evet aynen göndersinler kamyonetlerini aldırsınlar motoru. sen neden istanbul'a kadar masraf edeceksin ki? veya al faturayı yamaha üzerine ödesinler sana nakliye ücretini. artı 1500 eur neden harcadın? garanti kapsamında o araç, bu harcadığın paraları da geri talep et.
Tarih: 14.07.2005 - 16:08 Mesaj konusu:
Acikcasi ben inanmakta zorlaniyorum bu olaya. Hadi aksirma tiksirma tamam da buji yakma da neyin nesi? Fethiye'de yetkili servis yokmu? Sonra neden ve neye 1500 € masraf ettin? Yetkili servis senden parami istedi bunlari yapmaya. Bilgisiz tecrubesiz yetkili servise inanirim ama en kotu ihtimal moturun serviste yatar. Adamlar eger sifir motordaki bahsettigin hatalari duzeltmek icin senden 1500 € istiyorlar ise onlar soyguncudur sen de he deyip 1500 €'yu bayiliyorsan ........ _________________ sevgiler
bberksan
I need your boots your clothes and your motorcycle
strabon75, Şu motorun yağ seviyesini bir kontrol edin taşıyor diyorsunuz bu olmamalı :!: Gerekiyorsa yağı tamamen boşalttırın. O motorlarda yağı boşalttım zannedersiniz içeride yağ kalır ve üzerine tekrar yağ ilave ettiğinizde örneği 3 Lt yağ konulması gerekiyorsa içeride kalanla birleşince 5 - 5,5 Lt yağ motorunuzun canına okur . Benzer bir olay bir defa TDM de başıma gelmişti motor her tarafından yağ attı vs.vs çok benzer sorunlar yaşadım. Bir defada XT 600 sahibi bir arkadaşım aynı olayı yaşadı . XT yi fazla tanımıyorum onun için fazla bir bilgim yok ama şu yağ seviyenizi mutlaka kontrol ettirin . :!: :!: Kolay gelsin _________________ O RH +
*** Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil ***
selam.Öncelikle geçmiş olsun diyorum.Bende ilk 250-300 km de 6 tane buji değiştirdim.Sana tavsiyem motor ısınmadan gaza çok yüklenme ve çok fazla ara gaz verme.Çalıştırıp 100 m. gittikten sonra stop eder.Çiğ bir egzos kousunu siyah bir duman süslüyor.Çooook moralim bozuldu yaklaşık bir hafta bodrum yamaha servisinde yattı motor.Beldeyama dan ilker beyle temas kurdum.Onlar da anlamadılar ne olduğunu yaklaşık 250-300 ytl masraf yaptım ki çoğu buji parası idi.Şimdi süper.6600 km yaptım maşallah tık yok!İnşallah çabuk çözüme ulaşırsın.Ha japonya ya başvursan iyi olur burası Türkiye.Kimse seninle ilgilenmiyor.Bende mail atmayı düşünmüştüm ama sorun bitince salladım.Ama nerdeyse alınalı bir hafta omuş olan, dünyanın sayılı markalarından bir japon firmanın ürettiği çok beğenerek aldığım motorumu gazetecileri çağırıp sinirimden yakacaktım. Kurtuldum şükür!!!
Tarih: 05.10.2005 - 23:44 Mesaj konusu:
benim bildiğim değiştirme şartları:
1) Malın tamiri için yetkili servise bırakılan süre 30 günü tamamlar ise
2) Farklı olarak 4. kez aynı arızayı gösterdiği an
3) Aynı hatanın 3. kez oluştuğu an
mal ayıplı mal kapsamına girer ve değiştirilmesi talep edilirse en kötü ihtimal mahkeme kanalıyla değiştirilir.
Tarih: 05.10.2005 - 23:56 Mesaj konusu:
Abi sen ne yaptın ya kendini yıpratmışsın nasıl olur böyle bişey aç telefon gelip alsınlar motorlarını niye kendinden taviz veriyosun ki satarken eminim böyle değillerdir.Abi herkesin söylediği gibi git tüketici haklarına başvur en kötü ihtimalle ve harcadıklarını fatura ettiysen geri talep et niye cebinden para veresin garantili motora...Büyük geçmiş olsun _________________ tanry beni motorsiklet için yaratty bende ona layyk olmak için hep elimden gelenin fazlasyny yapyyorum.......
hocam çok üzüldüm adına.. nasıl yardımcı olabiliriz diye düşündüm. konunu bakşa bi forum sitesine daha taşıdım ve sana bi link atıyorum oradan oku istersen sana yararlı olacağına inanıyoruz.. kuralları hiç okumadım umarım faydalı link vermek yasak değildir yasaksada k.bakmayın amacım yardımcı olmak. http://www.motorize07.com/index.php?topic=1132.0
Tarih: 31.05.2007 - 17:04 Mesaj konusu:
Tam1Deli demiş ki:
hocam çok üzüldüm adına.. nasıl yardımcı olabiliriz diye düşündüm. konunu bakşa bi forum sitesine daha taşıdım ve sana bi link atıyorum oradan oku istersen sana yararlı olacağına inanıyoruz.. kuralları hiç okumadım umarım faydalı link vermek yasak değildir yasaksada k.bakmayın amacım yardımcı olmak. http://www.motorize07.com/index.php?topic=1132.0
sağol arkadaşım, ben bahsi geçen konunudaki şahsın yakın arkadaşıyım, 2 hafta sonra mahkeme sonuçlanacak kısmetse , parayı alırsınız diyorlar.
yardım için teşekkürler, mesajını leteceğim
sağol arkadaşım, ben bahsi geçen konunudaki şahsın yakın arkadaşıyım, 2 hafta sonra mahkeme sonuçlanacak kısmetse , parayı alırsınız diyorlar.
yardım için teşekkürler, mesajını leteceğim
Ben Teşekkür Ederim ilgin için.. umarım sorunsuz bir şekilde paranızı alırsınız..
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız