Tarih: 01.06.2007 - 02:31 Mesaj konusu: Racing Tercih Sebebi?
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar,
Forumu uzun zamandır takip ediyorum ama ilk kez yazıyorum.Sebebine gelince merak ettiğim bazı şeyler var.
Motosikletle gerçek anlamda ilk tanışmam 2000 yılında oldu,uzunca bi zaman para biriktirdikten sonra çoğunuzun da tanıdığı Halil Yaşar'dan ilk motorumu (1998 model 900rr) alıp düştüm yollara.Allah'a şükür ufak tefek sıyrıklarla acemiliğimi attıktan sonra 2 sene önce 2005 model bi 1000rr alıp devam ettim motor sevdasına.Aşşa yukarı 20-25bin km yol yaptım motor üstünde ama hep HONDA ya bindim.Arada sırada arkadaşlarımın Suzi.lerine Yamahalarına da bindim (Kawa nasib olmadı) ama o motorların gerçek karakterleri hakkında fikir sahibi olacak kadar uzun olmadı.Sezon açıldı ve sıfır motor almak istiyorum.7 yıllık motosiklet mazimde sadece 2 motorum oldu ve 2si de Honda idi ama ben Hondacıyım diyemiyorum çünkü diğer markaları haklarında yorum yapacak kadar kullanmadım.Forumda bu konuyla alakalı pek çok arama yapıp tartışmaların çoğunu da okudum.İşin maddiyat kısmına girmeden yorum yapmak gerekirse sizce Honda'dan vaz mı geçmeliyim yoksa ilk göz ağrısı diyip devam mı etmeliyim?Ya sen bşover Honda'yı diyorsanız,ya da aynen devam et diyorsanız sebeplerini de yazın lütfen.Cevaplayan herkese teşekkürler...
En başta şunu söliim şimdi buraya kim neye biniyorsa yada kimin ne hayaliyse yada sevdii motoru yazıcak kafan iyice karışçak...
En büyük 4 markadan 3'ünü kullandım diosun uzun yol yapmasanda Honda hariç dierleriyle..Artıları eksileri hepsinin var..
Ama birbiriyle kıyasladığında birbirlerinin arasında artı ve eksileri olarak çok büyük bi fark yoktur herkesin bildiği gibi..
Burda tabi yine herkesin fikirlerini al yararı elbet olur ama..
Bence sen yinede gönlünde yatan motordan yana kullan şansını
Ben kendi adıma bi fikir verceksem Honda derim her zaman _________________ s''O''ciety şimdi asker Şırnak Akdizgin-Komando
Kayıt: Oct 01, 2006 Mesajlar: 767 Nereden: istanbul/istinye
Tarih: 01.06.2007 - 02:56 Mesaj konusu:
valla arkadasım benden sana tavsiye bu tip soruların cevabını türk sitelerinde arama derim bence.
nedenine gelince türkiyede bu işi hakkıyla yapan sayılı insanlar var ve yabancı forumları okursan senın için daha faydalı olucaktır. herkes honda ardından yamaha diyor ama avrupaya baktığın zaman eğer ferrari istersen ducatiyi öneriyorlar ama o kadar kaliteli omasın orta halli olsun dersen suzuki ardından kawasaki geliyor ve 2. elleri takip edersen ki.. şiddetle tavsiye ederim km. leri özellikle kontrol et suzuki ve kawasakilerin avrupada ve amerkida ne kadar uzun süre kullanıldığına cok küçük bir örnektir. youtube.com da stunt yazıp search yap ve orda kırılan hor kullanılan makinaları bir incele adamlar her haraketi, sorunsuz ve başarı ile yapıyorlar ve coğunluk ise suzuki en başta, kawasaki ve honda devam ediyor. hondanın türkiyede bu kadar tutulmasının sebebine gelince insanlar aşina olmuşlar ve honda da honda hayat onda sloganıyla devam ediyorlar. sonucta arz talep meselesi kısa bir süre binerim ve satarım diyorsan bilindik bişi al yamaha honda gibi ama ben uzun süre binicem ve motoruma da bakıcam diosan suzuki ardında da kawasakiyi tavsiye ederim. türk insanının bilinçsizliğinden sebep 2. elde zayıf olmasına rağmen ben bu 2 markayı tercih ediyorum ve şu an suzuki kullanıcısıyım ve en az 2 yıl o motora gözüm kapalı binerim..
umarım faydalı olabilmişimdir..
bu arada bilen bilmeyen atıp tutucak yine onlarada kulak asma derim ben... _________________ Bu Akşam Hüzünleri evde bıraktım, Kör kütük sarhoş oldum Umrumda DeğiLLL...
Valla ben motorlarımı satarken hiç sorun yasamadım 2.elde ama gecen yazdan kalma Suzuki vs.. ilanları haala duruyo takip ediyorum.Ben ilk kez 0 motor alıcam ve en az 2 sene o motorda cesitli modifikasyonlar yapıp binmek istiyorum.Yani evladiyelik bi racing arıyorum.1000rr 23bin,gsx-r1000 31bin anahtar teslim fiyat veriyor.Aradaki bu 8-10bin ytl. de 5-10hp den kaynaklanmıyorsa Suzuki'ye ya da eşdeğer fiyatı olan makinaya bu paraları veren arkadaşların tercih sebebi nedir bunu merak ediyorum.
GhostSith, dostum maddi durumu sölemediin için bişiler sölemektende ondan kaçındım zaten
sen yine kendi bildiğini yap bence sana en uygun olanı seç hangisinde rahat ediosan artık
mysugar, açıklamaların çok güzel ama..
honda ve yamaha uzun binilcek motorlar deil gibi bi cümle kullanmışsın bence bu çok ezbere yapılmış bi yorum..
Ayrıca bu ülkeyi başka ülkelerle kıyaslama orası başka bi ülke burası ''TÜRKİYE'' bunu hiç bi zaman unutmamak lazım
mesela ben şöle bi örnek vereyim Honda CBR 600F ne kadar arkadaşım varsa binenlerden hepsi ''bu motor benim için yapılmış'' cümlesini kullanıor..ha yanlış anlama honda dierlerinden daha iyi demiorum ama bu kişinin rahatlığı ve kullanış tarzına bağlı olan bişi bence,
kendimden örnek vereyim bide ben hondadaki rahatlığı suzuki de bulamıorum buda ayrı bi olay tabi ama herkesin kendi görüşüdür sonuçta en baştada yazdım zaten..
Umarım sölediklerimdende yanlış anlamassın beni
saygılar.. _________________ s''O''ciety şimdi asker Şırnak Akdizgin-Komando
Kayıt: Oct 01, 2006 Mesajlar: 767 Nereden: istanbul/istinye
Tarih: 01.06.2007 - 03:21 Mesaj konusu:
society, saygılar arkadaşım kesinlikle seni yalnış anlamıyorum. oradada bahsetmiştim sen honda seviyorsun diye söylemiyorum. tabiki honda ve yamahayı hafifede almıyorum türkiyede oldukça başarılı bir satış grafiği var ama sağlamlık konusunda arastırma yaparsan en başta suzuki ardından kawasaki honda ve yamaha olarak devam ediyor. benim motorum bandit onu kısa bir örnekle geçiim
motorrad dergisin yapmış oldugu arastırmada almanyada 1. elde BMW 1200 gs 1. sırayı 22000 satışla kapatmış 2006 senesinde peşinde bandit 1250s 20000 küsürve 3. sırada ise bandiit 600s 18000 lik ciddi bir rakamla takip etmekte
2. elde 1. sırada ise yamaha fz6 fazer
2. elde 1. sırada olmak hiç bir marka için hoş bir şey değil bence ama araştırmalarıma göre yukardaki rakamlar oldukça ciddi bir satış grafiği.nitemik burası türkiye kısa süreli yatırım diyorum. mantıklı makinalar alınmalı ama uzun vade düşünürseniz yamahayı tavsiye etmiyorum. honda ise belki bundan sonraki motorum olabilir oda hesaplı bir 2. el bulursam çizgileri hoşuma gitmiyor değil.
ama sonuçta motoru uzun süreli binmek için tercih ediyorum.. ebay da 200 000 km de kapak açılmamış suzuliler mevcut.. ama yamahda yada hondada bu grafiğe hiç rastlamadım.. ama cok param olursa ducatidende şaşmam açıkçası onlarda ömürlük ve uzun vade kullanımlı motor yapıor. ve bu trecihlerimşn arasında bir cok motoru kulandım. oldukçada rahatlar 1.85 boyun ve 110 kg olmama rağmen..
yinede saygı duyuyorum tabikide honda ve yamaha artı diğer motorları kullanan arkadaşlarımın görüşlerine..
bu arada unutmadan bu kadar araştırma yapmamın sebebi ise para kazanmak inanınki cok zor. mecbur araştırmak zorundayım...
mysugar, ilk yorumumda da sölemiştim zaten;
Artıları eksileri hepsinin var..Ama birbiriyle kıyasladığında birbirlerinin arasında artı ve eksileri olarak çok büyük bi fark yoktur herkesin bildiği gibi..
istatistiklerin ve araştırmaların ayrıca sölediklerinin hepsi doğru ama malesefki bu türkiyemizde bazen tutmuor sölemeye çalıştığım sadece buydu..
Aslında ikimizinde sölemek istedikleri aynı yani
Ayrıca sölemeden geçemicem çok güzel bi açıklama yapmışsın ve çok iyi ve ciddi araştırıosun en güzelini yapıosun buna yapılcak tek şey
Saygı bizden efem _________________ s''O''ciety şimdi asker Şırnak Akdizgin-Komando
mysugar'ın söylediklerine birebir katılıyorum... Yurtdışı forumları bu konuda en objektif bilgileri söyler.Amerika ve Almanya'da tartışmasız Suzuki ön planda... _________________
Kayıt: Dec 03, 2006 Mesajlar: 320 Nereden: Istanbul/Kozyatağı
Tarih: 01.06.2007 - 14:10 Mesaj konusu:
GhostSith, fiyatları vermiş Honda 23.000, Suzi 31.000 arada %35 oranında bir fiyat farkı söz konusu peki iki makina arasında bu oranda bir fark var mı? Benim merakım acaba Amerika ve Avrupa'da da böyle bi fark var mı ? Eğer yoksa acaba olsaydı oralarda da insanlar Honda'yı tercih ederlermiydi ?
Kayıt: Dec 12, 2005 Mesajlar: 6209 Nereden: 35nci.OTOBAN TUGAY K.LIĞI..
Tarih: 01.06.2007 - 14:26 Mesaj konusu:
honda bu sene bukadar ucuz makina satmak zorunda özellikle 1000RR da çünkü elindeki stokları eritmeli baska sansı yok! 4 yıldır hafif makyajla makina ancak bukadar satılır! hondanın türkiyede bi avantajı var evet direk distribitör kullanmadan geldiği için gercekten rakiplerine oranla en hesaplı marka! ama konu race olunca 600RR da evet honda tamamen yenilendi ve tercih edilebilen bi makina fiyatıda cazip!
1000RR ise ancak bu fiyata müsteri bulabilir çünkü rakiplerinden geride kaldı busene özellikle! ha yapılan testlerde hala ezilmiyor ama geride olduğuda gercek! makina ömrü bakımından suzuki ve honda kendini kanıtlamış aletler! ha bunlar ozun yol otobüsü değil 10yıl dayanmasada olur! _________________
GhostSith, bende birçok makineye bindim indim ama şu anda 97 model bi 900 RR ım var gerçekten çok sıkı ve sınıfının en iyilerinden. Ha temiz kullanılması benim şansımdan.
Viraj, konfor v.s. çok artıları olan bi makine. Amaaa sınıfındaki bazı 900 cc makinelerin yanında baya bi hantal kalıyor....
Ama yinede honda diyorum
hondayı hiç sevmesem bile bu fiyatlar söz konusu iken gözüm kapalı alırdım,hakıkaten şaka gibi fiyatı.
madem uzun soluklu kullanacaksın ve çok tecruben yok;saglam-stabil-uygun fiyatlı-ikinci elide avantajlı bir makına 1000rr,macera peşindeyim diyorsan kawasaki,çok param var diyorsan suzukı ve yamaha.. _________________ 2003 HONDA CBR 954 RR...
Kayıt: Feb 08, 2005 Mesajlar: 351 Nereden: Ystanbul - Ortaköy
Tarih: 04.06.2007 - 23:12 Mesaj konusu:
Kesinlikle bir markanın diğerinden tamamen daha sağlam motor yaptığı doğru bir teşhis değil,modelden modele değişir bu durumlar, Honda nın sağlamlığı tartışma götürmez,belgesellere bile konu olmuş modelleri var(CB750,Cub) Japon markaların birbirlerinden çok farklı oldukları tam bir şehir efsanesi,4 marka arasında çok bir fark yok.Zaten olsaydı bu kadar senedir hala bu tartışılmazdı.Dışardaki forumlarda da Suzuki en sağlamdır diyen yok. _________________ M800 "Black Iron Horse"
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız