Bir R6 sürücüsü,kırmızı beyaz montlu,siyah kasklı tamda mesai çıkışı yol kalabalık adam öyle bir motor kulanıyorki tam Allahlık plakası var yada yok göremedim (biraz önce yağmur dinmişti çünkü çamurlanmış olabilir)bende kaskın önündeki su damlacıklarını siliyorum ara ara.trafiğe alt üst etti hem kendisini o havada riske attı hemde trafikteki diğer araçları allahtan bişey olmadı gördüğüm kadarı ile uzadı gitti.şimdi ben çoluk çocuk sahibiyim hala daha peder bey sorar tlf.da serseriliğe devammı daha motorunu satmıyormusun yaşın kemale erdi artık diye.çevremde hep motorculara serseri gözüyle bakıyorlar yıllardır.Bu benzetmede kendimizinde payı yok mudur acaba?genelde dışarıdan bakıldığında önyargılı olarak,motor kullanan insanlar sanki işsiz güçsüz problemli kişiler olarak nitelendiriliyor ama bizler biliyoruz ki aramızda o kadar çok kariyerli insanlar var,pırıl pırıl gençler var niye kendimizi tanıtamıyoruz topluma.yukarıda örneğini verdiğim motor kullanıcıları yüzünden mi.artık üye sayımız yalnızca MD olarak 42 binlere yaklaştı bu imajı yıkmamız için bişeyler yapmanın vakti geldi sanırım. _________________ BLACK-RED
06 ET 6609
Tarih: 11.06.2007 - 16:55 Mesaj konusu:
İsteyen istediği gözle baksın, zerre umrumda değil. Hayatta birşeyi öğrendim ki, o da kimseyi memnun edemeyeceğim, o yüzden buna hiç kalkışmamam gerektiğidir.
Ayrıca, toplumu da hiçbir zaman çok fazla ciddiye almış değilim. İsminin içinde "top" geçen bir oluşumu nasıl ciddiye alayım? Kuru kalabalık, elesen eleğine üç beş "adam" ancak takılır... _________________ RESISTANCE IS FUTILE
Kayıt: Nov 12, 2006 Mesajlar: 2206 Nereden: kARşıYAKA (azcıkta ÇAnakkaLe)
Tarih: 11.06.2007 - 16:58 Mesaj konusu:
leopoldo, dostum mesleki kariyerinin doruklarında olan insanlara herkez saygı duyuyor ancak motorucu olduğunu öğrendiğinde toplum şöyle bir irkiliyor bunu düzeltmemiz imkansız cünkü bunu ypaan sayısıcok fazla gecen birisi yolunu kaybetmiş 2 kelime bişi sordu bende cvpladım önündeki ışıklarda kırmızı yanıyordu o yüzden kenara cekmedim motoru neyse adamlar kornayı kıracaklar öyle basıyorlar e tabi haliyle bende sinirlendim dönüp 1 sn die el işareti yapıp ışıkları gösterdim adamlar hiç aralıksız dvm etti kornaya e tabi haliyle artık bardak taştı redline sokarak motoru uzaklaştım ordan insan bazen dinden imandan cıkırıyorlar o yüzden bu imajı düzeltemeyiz 1 imiz yapmasa 5 imiz yapıyor örnke ben ne yapayım abi dinden imandan cıkarmasınlar _________________ dünyada ROMA türkiyede SOMA
NAaş oMuzLayıp GÖmünCE sanKi ders mi ALIYORUz? ÖLeni aNIyoruz BİrbiRİmizi taNIyoruZ...
Tarih: 11.06.2007 - 17:02 Mesaj konusu:
Alıntı:
toplumu da hiçbir zaman çok fazla ciddiye almış değilim. İsminin içinde "top" geçen bir oluşumu nasıl ciddiye alayım?
dostum boyle diyorsun da toplum bizim toplumumuz. TURK toplumu . ayrıca bu mesele de bence oyle onemsenmeyecek bir mesele degil.TURK toplumunda nedendir bilmem-ama mutlaka bir sebebi vardır- motosiklet kullananlar serseri olarak bilinir _________________ SOUND OF OLD_CITY!
motordelisiali@hotmail.com
Tarih: 11.06.2007 - 17:06 Mesaj konusu:
genc26 demiş ki:
Alıntı:
toplumu da hiçbir zaman çok fazla ciddiye almış değilim. İsminin içinde "top" geçen bir oluşumu nasıl ciddiye alayım?
dostum boyle diyorsun da toplum bizim toplumumuz. TURK toplumu . ayrıca bu mesele de bence oyle onemsenmeyecek bir mesele degil.TURK toplumunda nedendir bilmem-ama mutlaka bir sebebi vardır- motosiklet kullananlar serseri olarak bilinir
Burada değil her toplumda böyle bu, sürüden ayrıldın mı adamı terslerler. Toplumda kabul görmek istiyorsan dört tekere bineceksin, bu kadar basit. Bu kuralları da ben yazmadım, toplumlar yazdı. Önüne de Türk ya da Alman, hangi adı koyduğun önemli değil. Endüstri ve teknolojinin patladığı çağda yaşıyoruz, hepimiz aynı kaba ediyoruz sayılır. Tükettiklerimiz hep aynı, o yüzden huylarımız da benziyor... _________________ RESISTANCE IS FUTILE
Tarih: 11.06.2007 - 17:18 Mesaj konusu:
Bak dostum cekemeyenler var ondan dolayı bu tabır kullanıyo ve artı bahsettıgın gıbı magandalar yuzundende serserı gozuyle bakılıyo ama benım umrumda degıl gazımı acarım yoluma bakarım _________________ Motor dedi?in nedir gülüm, ben senin için tüm motorlary silmi?im
Kayıt: May 27, 2005 Mesajlar: 2526 Nereden: başkent/ angara MD
Tarih: 11.06.2007 - 23:31 Mesaj konusu:
leopoldo, dede o vatandaşı bende gördüm öğlen satlerinde bahceli tarafında gercekten çok berbat bi motor kullanışı vardı
bizi sereri yapanlar acaba kendi çocuklarına hiç bakarlarmı yüz yüze konustuğum bi şahıs bana resmen söyledi motora binen adam serseridir it kopuktur dedi adam olsa adam gibi arabaya biner dedi ben ona cevabını verdim ama anladımı hayır aslada anlamaz
unutmadan bana bu lafları söyleyen ADAMın kendi çocuğunun altında tofaş-doğanı var ADAM olan babası aldı müzik setini açar 3 5 çakal dolusur içine okul önlerinde sıfır cizerler ellerinde biralar yolllarda makas ata ata giderler sanırım ADAM olup arabaya binmek bu olsa gerek _________________ www.tekizmk.com
Kayıt: Nov 04, 2005 Mesajlar: 5508 Nereden: istanbul/Kozyatağı
Tarih: 11.06.2007 - 23:42 Mesaj konusu:
Bu insanlara hep böyle lanse edilmiştir.
Özellikle Amerika'da falan Hell Angels gibi yasadışı çeteler,gruplar filmlere konu olmuş, filmlerde kanunsuz başıboş yaşayan tipler hep motorla özdeşleştirilmiş, insanların kafasına böyle birşey sokulmuş ve adımız dokuza çıkmış,ama bir türlü sekize inmemiştir _________________ DİKKAT..! İleri derecede Cruıser bağımlısı, plastikle yaklaşmayın.
Kriz anında yeterli dozda kromaj gösterilmelidir.
MOPAR MANIA
Kayıt: Feb 10, 2005 Mesajlar: 467 Nereden: istanbul/küçükyali
Tarih: 11.06.2007 - 23:54 Mesaj konusu:
evet filmlerin çok payı var bu önyargıda. tabii trafikte genelde yaptığımız aralardan geçmek de 4 teker sürücüleri arasında pek hoş karşılanmıyor hele bunlar racing sesiyle birleşince derler yaa fazla dikkat çekmeyeceksin diye. ne ilerde ne geride
bence motor birazda genclık ısı.yanlıs anlasılmasın lutfen kımseye bı lafım yok ama yınede genclık delıkanlılık ısı.arabadada aynı.set doseyıp son ses pıyasa yapmakta aynı.bende ıkısıde var.yukseste muzık dınlemek hosuma gıdıyor.okadar masraf yaptık tesısata ee dınlemekte hakkımız ama cevreden serserılık dıye algılanıyor.race motorların egsoz sesı bıraz fazla cıkıyor serserılık denılıyor.bunları halkın kafasından sılmek cok zor bence.zamanla olacak seyler bunlar.son zamanlarda yenı nesılde motor kullanımı arttı.kız erkek demeden herkes kullanabılıyo.ılerıdede nesılı bunlar olusturacagı ıcın bu fıkır bı nebze kalkacak kanımca.ama kımsenın ne dedıgı degıl senın ne hıssettıgın onemlı olan bence.motorda mutluysan kı suphesız ozaman sorun yok.bas gaza gıtsın.
Kayıt: Feb 22, 2006 Mesajlar: 1014 Nereden: Yst_Avr ARh(+)
Tarih: 12.06.2007 - 00:19 Mesaj konusu:
leopoldo Bu benzetmede kendi payım olduğunu düşünmüyorum...
MehmetTan, Haklısın
Alıntı:
herkezin dogrusu kendine,siz kendinize göre dogruysanız ve kimseye
zarar vermiyorsanız siz dogrusunuz...
Bence kim nasıl düşünüyor diye düşünüp hayıflanmaktansa önce kendi içimizde kendimizle barışmalıyız yoksa kendinle barışmazsan dünya ile savaşırsın.Kendini bilen insan kendine yakışan neyse o şekilde davranır ve örnek teşkil eder. Zaten herkes bu şekilde yaşasa ve davransa sorun kalmaz. _________________
Tüm saatler GMT +2 Saat Sayfa 1, 2, 3, 4, 5, 6Sonraki
1. sayfa (Toplam 6 sayfa)
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız