Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - Motosiklet Sürücüsü Kaz Mı?

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

Motosiklet Sürücüsü Kaz Mı?

Motosiklet Sürücüsü Kaz Mı?
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar
MOI
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: Yst

MesajTarih: 24.01.2005 - 09:49    Mesaj konusu: Motosiklet Sürücüsü Kaz Mı? Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

BUS (Burası Uyanık Servislerdendir) sertifikalı kuruluşlar, bilgisiz motosiklet sürücülerini kaz gibi yolmaktalar mı? Görüp yaşadığım bazı olayları anlatırsam belki bu soruya cevap verirsiniz:

1. Olay: Değişen egzoslar:

Biliyoruz ki çoğumuz için motorumuzun egzos sesi, Çaykovski'nin konçertosundan daha güzel. Bu nedenle birçok motorcu yeterli parayı bulur bulmaz servislere koşup egzosunu değiştiriyor. Buraya kadar her şey normal, ama anormallik bundan sonra başlıyor; çünkü kimi arkadaşlar bu "çıktı" egzosları -sanki eski ve bozuk bir parçaymış gibi- servise bırakıyor. Oysa gözden kaçırdıkları, serviste bırakılan orijinal egzozların, takılanlardan çok çok daha pahalı olduğu.

Diğer yanlış ise sesli egzos sahibi olmak için orijinal egzosların içini boşaltmak. Geçenlerde 1500’luk bir cruiser motosiklet ekspertizine gittim. Motoru beğendim ve alıcıya önerdim ama beğendiğim motor alıcı tarafından geri çevrildi! Nedeni ise şu: Motorun sahibi orijinal egzosların içini tamamen boşaltmış olması; motosikleti alacak olan kişinin ise “bağırtılı” egzos sevmemesi. Ben de orijinal egzosun fiyatını araştırdım. Başvurduğum şirket, stoklarında olmadığı için 20 gün içinde yurtdışından geleceğini ve 3.000 dolar da fiyatı olduğunu söylediler! Bunu duyan alıcı ise tabii ki motoru almaktan caydı.

Bu yüzden ben “sesli” egzos sevenlere derim ki: Sesli egzos için Türkiye’de 200 ile 300 dolar arası egzos yapan ustalara gidin; çıkarttırdığınız orijinal egzosunuzu da servise değil, eve bırakın.

Şimdi soruyorum: Egzosunun ne derece pahalı olduğunu bilmeyen ve bu konuda ustalar tarafından bilgilendirilmeyen motorcular kaz mı... yoksa mağdur mu?
0542 314 9559
Başa dön
MOI Çevrimdışı MOI Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
Albatros
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 24.01.2005 - 10:21    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Eksoz içini boşaltma dedikleri olay , dış cidarla iç borunun arasındaki camtülü tabir edilen malzemenin çıkarılması (bazıları iç boruyuda çıkarıyor) , bunun geri dönüşü ise çok basit Bravo , gidin bir izolasyon malzemesi satan yere 50 cm cam tülü isteyin , iç coruyu çıkarıp etrafına sarın , boruyu yerine tekrar monte edin , "çıt" yok Dil çıkarıyorum , tabii cruiser'lar için :oops:
Albatros Çevrimdışı Albatros Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
MOI
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 24.01.2005 - 10:26    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kralbatros,

Yazdığın konu çoğu motosikletlerde yapılmaz ve egzosu boşaltmak için egzosun başı kesilmesi gerekiyor.
0542 314 9559
Başa dön
MOI Çevrimdışı MOI Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
eralp
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ystanbul - Mecidiyek?y

MesajTarih: 24.01.2005 - 10:30    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Motoru beğendim ve alıcıya önerdim ama beğendiğim motor alıcı tarafından geri çevrildi! Nedeni ise şu: Motorun sahibi orijinal egzosların içini tamamen boşaltmış olması; motosikleti alacak olan kişinin ise “bağırtılı” egzos sevmemesi.

Alıcı kişi gayet bilgiliymiş.. Bana da devamlı şu motor var konuşur musun bakmaya gidelim mi gibi bir çok dönüşler oluyor. Motor sahibi ile konuşurken ilk sordugum şey eksoz. Hatta "boya var mı" dan önce eksoz sorarım ben.. Gecen hafta sırf eksozu orijinla olmadıgı için çok uygun fiyatlı olan bir Bandit'i almadı arkadaşım.. Yine bu sitenin ikinci el kısmında Neith adlı arkadaşımızın motoru da çok temiz fakat orj. eksoz olmadıgı için bayan bi arkadaşa almadık..

Alıntı:

Bu yüzden ben “sesli” egzos sevenlere derim ki: Sesli egzos için Türkiye’de 200 ile 300 dolar arası egzos yapan ustalara gidin

Ben şiddetle bunun motor için çok zararlı oldugunu savunurum. Eksoz işi öyle kolay bir olay değil.. Adamlar ne mühendisliklerden gecirip dizayn ediyorlar onu.. Motorun geri dönüş basıncına ne kadar ihtiyac duydugu, hangi devir ve basıncta ne kadar gazın dışarı atılıp ne kadar gazın eksozun içinde kalacagı ve geri dönüş basıncı yapması gerektiği çok ciddi ve hesap edilmesi gereken konular.
Eli kalem tutmaktan aciz belki anca ilkokul mezunu "eksoz" ustalarının yaptıgı eksozlar sonucu motorların eksoz supapları çok buyuk zarar görür, fazla hararet yapar, defrome olur. Bu hararet ise metaldeki hararettir. Motorun ısı göstergesinde görülen soğutma sıvısı ısısı değil. Bu sebeple motorda çok daha çabuk deformasyonlar oluşur.
Kısacası Orijinal eksozdan şaşmayalım.. Dil çıkarıyorum

Ne zaman gece bagıra bagıra bir cruiser veya race görsem arkasından bildigim bütün küfürleri ederim.. Yaşilı mı var bebek mi var, hasta mı var? Kimse motosikletten çıkan gürültü sebebi ile rahatsız olmak zorunda değil + uykusundan uyanmak/uyandırılmak zorunda hiç değil..
Elimde yetkim olsa ses çıkartan butun motorları trafikten men ederim.
Lütfen bizler de bu saygısızlığı yapmayalım.
Çünkü gürültüden rahatsız olan her kimse, motorcular serseridir imajını daha da bi yüceltecektir ve motosiklet negatif puan almaya devam edecektir. Oysa bizim amacımız motosikleti hakettiği yere geitrmek değil mi? Medeni bir taşıt aracı oldugunu savunmaz mıyız? Çıkan gürültü de bununla tezat oluşturuyor..

16 yıldır bilfiil motosiklet kullanırım birkaç yüzbin km tecrübem var ve değişik çevrelerde hep duyduklarım bu yönde..

Ben böyle düşünüyorum.

Başa dön
eralp Çevrimdışı eralp Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Albatros
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul

MesajTarih: 24.01.2005 - 10:33    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sizin kadar konunun profesyöneli değilim ama Üzgünüm , sonunda belirtmiştim cruiser'lar için diye , yamaha'nın 535 ve 650 , kawasaki'nin 500 , 750 ve 800 cc'sinde , böyle yapıyorlardı , sonradanda arkadaşın 500 cc'sini böyle geri dönüş yaptık , biz yaptık oldu diyeceğim
Albatros Çevrimdışı Albatros Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Pink
Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye

Nereden: istanbul.

MesajTarih: 24.01.2005 - 10:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

eralp demiş ki:
Ne zaman gece bagıra bagıra bir cruiser veya race görsem arkasından bildigim bütün küfürleri ederim.. Yaşilı mı var bebek mi var, hasta mı var? Kimse motosikletten çıkan gürültü sebebi ile rahatsız olmak zorunda değil + uykusundan uyanmak/uyandırılmak zorunda hiç değil..
Elimde yetkim olsa ses çıkartan butun motorları trafikten men ederim.

chopper/cruiser tarzı motosikletler bas bas bağıran bir egzost olmadan kullanılmaz ;-) gerci çoğu orjinal egzost'la bağırıyor yeterince zaten...

KNB - www.kimneyebiniyor.com
it's a dog-eat-dog-world, BTW I own a pitbull.
Başa dön
Pink Çevrimdışı Pink Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
MOI
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 24.01.2005 - 10:43    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Dostum Eralp,

Egzosta kalite konusunu geçen gönlerde tartıştık.

Ben orijinal egzosu bozan arkadaşları bilgilendirmek istedim.

Yani orijinal egzosu boşatma ile yine yazdığın sorunlar ortaya çıkabilir.

Kimseyede küfür etme ayıp olur.
l
0542 314 9559
Başa dön
eralp
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 24.01.2005 - 10:54    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Ben orijinal egzosu bozan arkadaşları bilgilendirmek istedim

Yazdıklarım senin mesajına cevap değilde sırası gelmişken aktarayım dedim.. Yanlış anlama lütfen sana çıkışma gibi bir şey sezmişsin Üzgünüm sanırım yok öle birşey. Gülümsüyorum

Alıntı:

Kimseyede küfür etme ayıp olur.

ehe.. yok ben içimden ediyom merak etme Çok gülüyorum Bravo

Başa dön
eralp Çevrimdışı eralp Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
Vae_victis
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 24.01.2005 - 11:08    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

moimoi doğru söylüyor. Kendi adıma motorumdan çıkan hiç bir parçayı atmıyorum. Bir gün lazım olur mantığı ile saklıyorum.
Biraz "kirli çıkı" olmakta fayda var :-D
Başa dön
Vae_victis Çevrimdışı Vae_victis Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
MOI
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 24.01.2005 - 11:12    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Sağ ol Eralp,
Alıntı:
Yazdıklarım senin mesajına cevap değilde sırası gelmişken aktarayım dedim.. Yanlış anlama lütfen sana çıkışma gibi bir şey sezmişsin sanırım yok öle birşey.

Ama başlığı ben açtığım için yazdıkların bana verilen yanıt sayılır. Yinede senin bana bu konu hakkında yazmandan bir rahatsızlığım yok, zaten bu forumlardaki tartışmalar doğru sonuç almak için yapılıyor.
0542 314 9559
Başa dön
eralp
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 24.01.2005 - 11:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Alıntı:

Yinede senin bana bu konu hakkında yazmandan bir rahatsızlığım yok, zaten bu forumlardaki tartışmalar doğru sonuç almak için yapılıyor.

Forum mantıgını bilen insanlarla yazışmak keyifli birşey.. Teşekkürler Faramarz. Dil çıkarıyorum Dil çıkarıyorum

Başa dön
pasifik
Süper Üye
Süper Üye

MesajTarih: 24.01.2005 - 11:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Orjın eksoz her daım ıyıdır ama race cı arkadaslar eksoz konusunda bıraz farklılar.Onlar ıstıyor egzosları acık olsun.

Eraplcım sana hak vermemek ımkansız gecenın bır saatı egzos sesıyle yataktan fırlamak kotu bır olay tabıkı..

Benım soylıyecegım tek sey makınenızın orjınlıgını bozmayın.Egsoz degısımı yapacaksanız asla servıste orjını bırakmayın yanınıza alın.Gercekten bazı egzoslar cok pahalı..... Ve sızede lazım oldugunda bulamıyabılırsnız sokup attıgınız parcayı.......
Başa dön
pasifik Çevrimdışı pasifik Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
oldman2003
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: ankara

MesajTarih: 24.01.2005 - 14:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

kendi adıma ekzost sesini seviyorum. rahatsızda olmuyorum. rahatsız olanlar da çıkacaktır tabi.
fakat benim çözemediğim makinenin orjinal ekzostunun ne eksiği olabilir. bu sistemler hesaplanarak üretiliyor, deneniyor ve nihayetinde makineye uygulanıyor.
bence makinenin orjinalliği ile oynanmamalı.
Başa dön
oldman2003 Çevrimdışı oldman2003 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Superfatboy
Üye
Üye

MesajTarih: 24.01.2005 - 15:34    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Bende Eralp arkadaşıma katılıyorum.
Ben motorsiklete egzost sesine eski motorumla doydum, tek silindir 600 cc ve enduro, yeterince ses yapıyordu. Akşamları eve geç saatlede geldiğimde en az 500 m öncesinden motoru susturup öyle park ediyordum. Çokşükür bir yokuş bir yerde oturuyordum da sorun olmazdı.

Ben motorda cinsine ve markasına özgü ses ararım. Eğer gürültü yapıyorsa yapsın, onun hakında yorum yapanlar olur (bkz. Eralp Çok gülüyorum )
Belki yeri değil ama tüm BMW ler ile Vosvoslar kendi motor seslerine sahiplerdir ve hayranları tarafından gözü kapalı tanınır. Neden her motor kendi sesine sahip olmasın ki ?

SONUÇ: Bence "Fabrika ayarlarını" bozmayın. Dil çıkarıyorum
Başa dön
Superfatboy Çevrimdışı Superfatboy Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
erbatur
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: BERGAMA

MesajTarih: 25.01.2005 - 00:11    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

egitim sart ama sessiz de olmuyor namssuzlar accik kükreyecek altindaki.
erbatur Çevrimdışı erbatur Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> MotorDelisi-GENEL Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©
PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.18 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal