Motor Delisi Motosiklet Haber,ikinci el motor, Motosiklet video,resim
  Giriş or Kayıt Ol
•  ANA SAYFA  •  FORUMLAR  •  2.EL ILANLARI  •  FOTO GALERI  •  VİDEOLAR  •  HESABINIZ

:::Motor Delisi::: :: Başlığı Görüntüle - motor temizleyici yağ debraj balatalarını temizledi galiba

:::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası

SSS Arama Üye Listesi Kullanıcı Grupları Profil Özel mesajlarınızı kontrol etmek için login olun Login

Google

motor temizleyici yağ debraj balatalarını temizledi galiba
Sayfa 1, 2  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
hobici
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: ankara

MesajTarih: 14.06.2007 - 23:04    Mesaj konusu: motor temizleyici yağ debraj balatalarını temizledi galiba Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

slm arkadaşlar 2006 model ramzey cros kullanıyorum 3 gün önce motor yağını değiştiriyim dedim değiştirdim şehir içi bir iki km kullandım park ettim. sonra motoru hareket ettirmek için debraja bastım fakat motor gitmiyor biraz daha zorladım çok ağırlaşmış debriyajın kavrama noktası değişmediği halde bu zorlama neden olabilir.

yağ kapagından debriyaj balatalarına bir göz attım sanki balatalar bitmiş gibi ama bu olayın birden olmasını anlayamadım kullandığım yağdan olma ihtimali varmıdır
Başa dön
hobici Çevrimdışı hobici Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder
Sponsor

Tarih: Bu alana reklam verebilirsiniz    Mesaj konusu: Bu banner ayda "4 Milyon" gösterim yapmaktadır

Başa dön
R1fatih
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: BEYSEHYR otobanyndan

MesajTarih: 16.06.2007 - 01:28    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

gıtmedı derken nasıl oldu yanı bosa cıkıp bagırıyormu yoksa boyle yerınde silkelenıp debrıyaj kavrıyor ama arkadan bırı asılır gıbımı daha ayrıntılı yazarmısın 2.sı nasıl yag koyarsan koy 1-2 km de balata bıtmez 3. sen o kapaktan baktıgında balatanın bıtık olup olmadıgını bılemez ve goremezssın
ryangt
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 16.06.2007 - 01:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motosikletlerde motor yağı aynı zamanda şanzıman yağı görevi gördüğü için (şanzıman motorun içindedir çünkü) koymuş olduğun yağ şanzıman geçişlerini zorlaştırır yanlış bir yağsa.
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 16.06.2007 - 23:39    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yağ değiştirdim 1-2 km yol aldı almadım .motoru park ettim bir kaç saat sonra iş icabı motora binmem gerekiyordu. motoru herzaman 1. viteste park ederim. motoru kaldırımdan yola indirmek için debriyaja bastığımda motor herzamanki gibi rahat birşekilde değilde sanki yarım debraja basılmış gibi çok ağır hareket etti.normali şöyleidi:motor viteste iken debriyaja bastığınızda boşa geçmiş gibi rahat hareket ediyordu.balata bittiğinde metal metale sürttüğünden olabilirmi debriyajın kavrama noktası değişmemiş kullanımda fazla bir sorun yok fakat vites geçişi biraz zorlandı ister istemez. sorunu açıklayabildimmi
ben şöle bi yorum getiriyorum :balatalarım bitmek üzereydi motor temizleyicili 20-50 w motoryağını koyunca yağında yardımıyla kalan balatalarda yağa karıştı ve balata bitmiş oldu. motoru açmadım daha vaktim olmadı sizin yorumlarınızıda bekliyorum. yağ kapagından elfeneri ile baktığımda debriyaj balatalarının birkaçtanesini üstten görebiliyorum fakat bitip bitmediğini anlamak çok zor çünkü orjinal balatanın kalınlıgı metal olmayan kısmı yarım mm den daha az.
Başa dön
Nemesis_YD
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Ümraniye / İST

MesajTarih: 16.06.2007 - 23:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

hobici, debriyaj telin belki gerilmiş ( yavşamış ) olabilir. bendede geçişler zorlaştıgında öle teşhis kondu tel degişti. bollaşınca tel levyeyi ne kadar sıkarsan sık tam ayırma yapmıyor. birde teli kontrol et Bravo
alptoker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Suadiye

MesajTarih: 17.06.2007 - 00:47    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

motor yağı olarak araba yağı koymuşlar sanırım Üzgünüm
Başa dön
alptoker Çevrimdışı alptoker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
apoo143
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: istanbul/küçükyaly

MesajTarih: 17.06.2007 - 00:52    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

benimde bildiğim 20-50 arabalar için en ucuz yağlardan biridir. motorlara oluyor mu ki?
Başa dön
apoo143 Çevrimdışı apoo143 Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder
depresif_motorcu
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 17.06.2007 - 00:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

alptoker, dediği gibi araba yağıdır

yaf bide bn bişiy sorcam hazır yağlardan konu açılmışken bnim recep abim dioki bn motorda kamyon yağı koyuyom 140'ı görüom bisan pasific 125'le ama bn inanamdım bide size sorayım dedim doğru ola bilirimi bide hiç bakıma sokmuyomuş motoru.....
ryangt
Motordelisi
Motordelisi

MesajTarih: 17.06.2007 - 01:03    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

zeytinyağı koymasını tavsiye et.
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: izmir

MesajTarih: 17.06.2007 - 01:15    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ryangt, bnde ona ayçiçek yağı koy iyigelir dedim zaten Çok gülüyorum
Madd
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Gehenna

MesajTarih: 17.06.2007 - 01:57    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

Yağ değiştirirken "yağ katkısı" filan koymamışsındır inşallah? Anında debriyaj kaçırmaya başlıyor...
yturan
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Orlando-FL (Bafrali)

MesajTarih: 17.06.2007 - 02:50    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

yapacagin su, git motosikletler icin uretilmis bir marka yag al 10w40 yada 15w50 diyelim, yagi bosalt DOGRU yagi koy ama bu arada eger varsa filtrenide degistirmeyi unutma, buyuk bir ihtimalle bu sorunu cozecektir..... İyi fikir haa bu arada debriyaj balatalarina yag kacmasi diye bir sey soz konusu olamaz zaten balatalarin bir kismi yagin icinde, ayrica rolantininda cok dusuk olmamasina dikkat et.

Y.T.
caddlak
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Nereden: ist

MesajTarih: 17.06.2007 - 03:45    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

baby_face, bag motoruna gress yağ koyyy valal bisim bi abi koymuş 290 görüyor mondialle onu da denesin abin sölede Delirdim Delirdim
Başa dön
caddlak Çevrimdışı caddlak Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder E-mail'i gönder MSN Messenger
hobici
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

MesajTarih: 19.06.2007 - 23:18    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

ben yanlış yağ koydum motora 10w40 olması gerekirken 20-50 koydum bide motor temizleyicili olanından. bazen cahillik yapıyorum .çok yakında balataları çıkaracam ozaman netice ortaya çıkar. kablodan değil çünkü kolay basılıyor tek parmakla debriyaja basabiliyosun .
bu tip motorlarda performansı etkileyen etmenler
* motor yağı
*yakıt
*karburatör temizliği
*sibob ayarı
*eksoz çıkışı
*eksozdaki geri dönüşüm klepesi
*fren ayarı
Başa dön
alptoker
Süper Üye
Süper Üye

Nereden: Suadiye

MesajTarih: 19.06.2007 - 23:37    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver Admin veya moderator e uyarıyı bildir.

10-40 değil 15-50 motosiklet için üretilmiş olan yağlardan kullanacaksın. Kışın 10-40 yazın 15-50. Yazın sıcak havada yağ daha fazla incelir, yağ yakıt haznesine kaçar ve yağ eksiltir motosiklet, bunun için 15-50 motosiklet yağı kullanmak gerekir. Tabi motosiklet bmw gibi kuru debriyajla çalışmıyorsa.
Başa dön
alptoker Çevrimdışı alptoker Kullanıcı profilini gör Özel mesaj gönder MSN Messenger
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    :::Motor Delisi::: Forum Ana Sayfası -> Moto Servis Tüm saatler GMT + 3 Saat
Sayfa 1, 2  Sonraki
1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız

Forums ©

PHP-Nuke Copyright © 2004 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Sayfa Üretimi: 0.22 Saniye
Seo-Sef Optimizasyon duman6 by Sakal