Yurtdışına para aktarmak kolay, sen esas Türkiyedeki karışıklığa bak.
"DHL call center" der ki: mal değeri 100 € üstü herşey gümrüge girer, 100 € altı mallar girmeyebilir (girebilir de, şüpheli bir durum varsa). Birinci durumdaki paket gümrükten geçebilir geçmeyebilir de, ikinci durumdaki paket ise gümrükten masrafsız geçebilir, geçmeyebilirde. Geçmezse masrafı çok olur.
İşte sizlere çok bilinmeyenli bir soru, yani sonuç olarak malına ya kavuşursun yada kavuşamadan çok haneli bir konşimento numarası ile gümrük hardiyelerinde naklini bekleyen ve mal bedeli ile navlunu ödenmiş kırılgan bir motorsiklet aksesuarı olarak el konulmuş malların arasında çürüyüp gider. :md:
arkadaşlar eğer yurtdışında yaşayan warsa yada yurtdışında tanıdğı olan warsa; benim bir arabam war araba 3 aydır serviste yatıyo,komple motorun tüm parçaları değişti,yalnızca bir parça yüzünden araba bekliyor şimdi sizden isteğim bu parçayı bana hangi yolla olursa olsun ulaştırabilirseniz inanılmaz mutlu olacağım...Her şey karşılıklıdır diyosanızda yrn bir gün 0 km motor alcağınız zaman istihak hakkımı bile kullandırtırım.O kadar önemli yaaaa
Arkadaşarlar yurt dışından yedek parça getiriken dhl , ups vs vs kargo şirketleri malınızı direk kapınıza getirir diye düşünerek sipariş vermeyin.Kıymet üzerinden deyil gümrükte eşyalarınız Kg üzerinden de Muayene Memuruna takılabilir.Ve karşınıza vergi , kdv , ardiye , ordino gibi vs masraflar çıkar. ( Sizden Beyanname düzenlemeniz istenebilir ) Bunun için sipariş verilen firmadan öncelikle Invoıce ( fatura ) talep edin.Ödeme şekli , teslim şekli faturanın kıymeti ( bedelsiz dahi olsa bile )
mutlak suretle üzerinde belirtilmelidi.Getirmeden önce Gümrük Müşaviri firmalardan geniş bilgi isteyin.Sonra Gümrükte eşyanızın beklediği her gün size ardiye ( extra para bekleme ücreti ) olarak karşınıza çıkar.
Gerçi araba ithali haricinde Gümrük Müşaviri olarak merak ettiklerinizi Md ye mesaj atarsanız elimden geldiği kadar araştırır bilgi vermeye çalışırım. _________________ LAYLA ( R?ZGARI HYSSETMENYN TADINI HER ZAMAN ?IKARIN )
Kayıt: Dec 25, 2004 Mesajlar: 631 Nereden: Almanya://Sinop
Tarih: 25.01.2005 - 18:52 Mesaj konusu:
layla, cok tesekür ederim. bende yada baska arkadasimizda . size bütün tr yasiyan arkadaslara yardim etmeye calisiriz. bu kadar türkiyenin gümrük sorunu olucani aklima bile gelmemisti.her sene izine gelmeden evvel bize yasarsaniz neye ihtiyacinmiz oldugunu , bizde ilave etmeye calisiriz yapabildimiz kadar . tabiki öncelikle karsilikli güvenc cok önemli. www.louis.dewww.hein-gericke.dewww.oetz-motorsport.de _________________ WWW.Freebiker-tr.eu
Takil bana yasa hayatini
BMW-R1200GS
Haya
abi hangi ülke olursa olsun
96 Model Suzuki Baleno GTX 1.8 Sibop keçesi lazım yaaaaaa ağlamak istiyorum
yaz günü motorsuz kış günü arabasız geçermiiiiii
Kayıt: Feb 09, 2005 Mesajlar: 64 Nereden: Almanya/Frankfurt
Tarih: 11.02.2005 - 01:57 Mesaj konusu:
Selam,
yardimim olursa söyleyin ryangt kardes sibop kecesini tam olarak anlatirmisin ve kac tane lazim söyle ülastiririz insallah benim tirci bir arkadas var edirneli onunla yollarim baska arkadaslar varsa onlarada yardimci olmaya calisirim.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız