Tarih: 22.06.2007 - 08:09 Mesaj konusu: Yeni başlayanlar,koruyucu ekipman olarak neleri temin etmeli
Ben gerçi daha başlayamadım Ama yeni başladığımızı farzedersek neleri almamız lazım? Bu arada acemilerin daha çok düşebileceklerini göz önünde bulundurursak. Ben de motor almayı düşünüyorum ama koruyucu giysi filan almadan da alırsak bunun sağlığım için iyi olmayacağının farkındayım.
Evet yorumlarınız. tabii bu ekipmanlar şehir içi ve şehir dışı gezinti için. Yoksa motokros ya da yarış değil
Yazı uzun olmaya başladı ama bi de bu ekipmanları nasıl alacaz. Yani bu işten anlayan bir arkadaşı yanımızda götürüpde mi alacağız. Ya da ssatıcıya güvenip 'abi bu tam sana göre' dediğini mi alacağız. Bu arada önemli bir hususda fiyatlar tabii.
mucit, en başta
1-kask. nolan yada aria en tercih edilenler. tam kapalı yada yarı kapalı kask tercih senin.
2-korumalı mont
3-eldiven ellik kesik parmaklı olursa yazın senin için daha ii.
4-dizlik
5-motor botu istege baglı
benden bu kadar umarım yardımcı olmuşumdur.
birde bunları almaya tek gitme ilgili bilgili biriyle gidersen hem daha iyi anlar hemde indirim yapabilecegi tanıdık bir yerler vardır.
6-bellik koruma
Bunların hepsi sana basta pahalı gelebilir,o yüzden en önemlileri suanda kask ve mont..Gerci hiçbişey sağlığından önemli olamaz ama yinede durumlar farklı olabiliyor bazen.. _________________
maddi anlamda zayıf isen kask ve mont şart gerisinide bişeklide tamamlarsın bellik dizlik eldiven v.s _________________ http://www.bikepics.com/members/kdrygz/
Tarih: 22.06.2007 - 13:07 Mesaj konusu:
Motora biniyorsan bütün ekipmanının tam olması lazım. En önemlisi diye ayırt etmek bana biraz ters geliyor. Hepsi çok önemli ama öncelikli olarak kask eldiven ve mont gelir. Çoğu kişi eldivenin önemini anlamıyor ama düşme anında refleks olarak ellerini kullanmaya çalışırsın dolayısıyla eldiven önemli. Kesik parmak eldiven takıcağına hiç eldiven takma bence. Düşme anında refleks olarak asfalta tutunmak isteyeceksin, parmak uçlarını kaybetmek istemiyorsan korumalı bi eldiven temin etmen lazım. Bot ta çok önemli, ışıklarda bile dengeni kaybedip motoru deivrmen olası birşey, ayağında korumalı bi bot olmazsa ayağının bilekten kırılma olasılığı çok yüksek. Bellik sadece düşme anında koruyan bi ekipman değildir. Vücudunun maruz kaldığı rüzgar böbreklerin çok sakıncalı, bellik aynı zamanda senin böbreklerini de korur. Bunlar ayrıntı gibi geliyor ama bütün ekipmanın olması çok daha iyi hepsinin çok önemli bi fonksiyonu var. _________________ Satılık Alpinestars SP-1 Eldiven (Sıfır)
www.sahibinden.com/alpinestars_sp-1_eldivenWQQaXQQ10600068WQQpXQQdisplayitem
Satılık Shoei XR-1000
http://www.sahibinden.com/shoei_xr-1000_diabolicWQQaXQQ11344912WQQpXQQdisplayitem
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız