AÇIKLAMA: Yukarıda bahsi geçen ateşleme sistemlerinde(beyin) iki zamanlı 4 zamanlı veya tek pistonlu 4 pistonlu şeklinde bir ayrım söz konusu değildir ateşleme sistemi(beyin) hepsini rahatlıkla çalıştırır.
benim motor 5.2 litrede 110 km yaptı 150 cc scooter 1220 kmde önceden 110 km yapıyodum 5 liralık benzin kalıyodu şimdi böle oldu neden olabilir hava filtresi temizlendi başka neden olabilir
Tarih: 07.07.2007 - 22:51 Mesaj konusu:
"arkadaşlar halen burdayız unutmayın arıza" diye bir topic başlıgı..
Arkadaşın birisi exup la ilgil sormuş ama cevap alamamış..
Sonra sen bizlere sormuşsun..
Benim aklım karıştı.. _________________
Bu sistem egsoz iç genişliğini daha doğrusu egsoz çıkış miktarını ayarlayarak her devirde uygun tork bandını oluşturmaya yarıyan bir egsoz düzeneğidir. Geri basınç dediğimiz düşük devir torkunu arttıran bu basıncın motor devrine göre düzenlenmesiyle her devirde optimum güç yakalanır. Örn: Egsozu tamamen boşaltırsanız üst devirlerde motor rahatladığı için gücü artar. Ama alt devirde gücü dengesizleşir. İşte Ex-Up bu olumsuzluğu gideren bir sistem. Devir arttıkça çıkış rahatlıyor devir azaldıkça uygun güç için egsoz çıkışı limitlendiriliyor. Kısacası bir tür egsoz valfi.
kolay gelsin bari arada soruları cvbla tgenelde tartımaları cvblıyorsun gözlemlediğim kadarıyla neyse _________________ ÖzGüRlÜk SoNu MeÇhUl BiR FİRARDIR!!!!
Kayıt: Jan 06, 2007 Mesajlar: 101 Nereden: Sessizligin bozuldugu yer
Tarih: 16.07.2007 - 21:45 Mesaj konusu:
Ben de sorayım: Elektrikle ilgili.
Motosikletimin far ampülü 35/35W çift duylu birşey. Bunun kısa hüzmeleri hemencecik patlıyor. Uzunlar sağlam kalıyor. Acaba nedendir? Halojenli, çift duylu bir ampül bağladım, o da duyu eritti. Hatta kendisinin üzerindeki lehimler bile erimiş. Ne yapmalı. Konjektör nedir? Nerededir? "Konjektöre baktırmak"tan kasıt nedir? Bu aldığım 5inci ampul. Acaba neler yapmalı?
Her soru 20 puan, süre 15 dakika. Yine öğretmenliğim tuttu. Alışmışız bea!
konjoktör sadece makinanın şarz düzeni ilel ilgili bişidir yani yüksek şarzda anpulu kestirir ama sanuçta birtane anpul değil hepsi keser sorununu şu şekilde halledebiliriz yapacağın tek şey bir elektirikçiye gidip far a role taktırmak bu sorunu çözüleblir ama bide şu var matornun markası neydi arkadaşım
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız