abi ben ybr kullanıyorumda ne gerek var anlamıyorum. zaten üzerinde gelen lastikler fena değil. ybr de öle çok hızlı bir motor değil 70-80 km lerde orjinal lastiklerinin bir sorun çıkaracağını zannetmiyorum... _________________ a?yksan vur saza, ?öförsen bas gaza... (ybr 125)
bence yakıtın artması ve hızın düşmesinden ziyade bu kalın teker olayı ybr de olsun cbr 125 te olsun motorunuzun ömrünüde kısaltır özellikle motora iki kişide binildiğinde kalın lastik motorunuzu yorar takmasanız daha iyi
abi ben ybr kullanıyorumda ne gerek var anlamıyorum. zaten üzerinde gelen lastikler fena değil. ybr de öle çok hızlı bir motor değil 70-80 km lerde orjinal lastiklerinin bir sorun çıkaracağını zannetmiyorum...
Fena değil diyorsun ama çoğu kişi değiştirdikten sonra çok fark görmüş..
Bende değiştirince yorumlarımı yazarım.. Lastik çok önemli..!!
on tarafa 120 lik yetiyor sanırım camurlukla sıfıra sıfır oluyor arkayada pek fazla buyuk takmamıza gerek yok cunku kotu gozukur.ayrıca hızdanda kesinlikle düseş. bence fabrikadan nasıl cıktıysa ole kalmalı.adamların bi bildigi wardır.dimi
evet bencede adamların bi bildiği vardır benim ybr 2500 de valla şimdiye kadar hiç bi yamuğunu görmedim tekerlerin yol tutuşu bence görünüşüne nazaran çok iyi bi tek sorunu ince ve ezik duruşu bence onun haricinde çok güzel. _________________ Hayatta en güzel sey özgurlugun tadını doyasıya cıkarmaktır.
Sahibinden İlanım : 5368515
Kayıt: Oct 02, 2005 Mesajlar: 2106 Nereden: sevdim o zalimi :) (m.köy/istanbul)
Tarih: 17.07.2007 - 15:07 Mesaj konusu:
bakıyorum da millet bol keseden sallamış yine, yaw ybr nin neresine 110 lastik takıyorlar, arka lastik salıncağına 90/90 18 lastik zor sığıyor, ön lastik 2.75 18 tam ideali ön lastiği 90/90 18 lastiği bile maşaya sığdıramazsınız, yani 2 yıllık motosikletimden şüphe etmeya başladım, ben pirelli mt 65 90/90 18 taktım sakuradan biraz daha geniş olduğu için bile arka salıncağa zor sığdı lastik sürtmesin diye dünyanın ayarını çekti servis. anlamadığım nokta büyük lastiğin nasıl yol tutuşu arttırdığını iddia edersiniz,lastik inceldikçe motosikletin viraj kabiliyeti artar.sadece motosiklete gereksiz kalın bir görüntüden başka işe yaramaz,orijinal ölçülerin dışına çıkmayın kesinlikle. _________________ Uyan ey gözlerim gafletten uyan
Uyan uykusu çok gözlerim uyan
Azrailin kastı canadır inan
YBR yada CBR125 E takılan lastik ölçüleri uzun denemelerden sonra karar alınarak araştırılarak takılan ebatlardır bunları değiştirmek motor artı faktörler doğurabileceği gibi eksi faktörlerde doğurur YBR lerdeki sakura sert hamurlu uzun ömürlüdür fakat yol tutuşu zayıftır bunun yerine Pirelli yada Metzeller takılarak yol tutuş iyileştirilebilir taban genişletmek motoru yorar fazla yakıt tüketimine sebep olur max hızda düşüşe sebep olur YBR 120 130 yapıyosa 90 a düşmesi istanbulda otobana çıkılmaması anlamına gelir _________________ Kaskınız Takılı Farınız ve Yolunuz Açık Olsun
Vespa PX 200
06 YVA 04 Arh +
Deve Yavaş Gider Ama Hep Gider
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız