vermem ben abi, gerek yok bi kere? ne gerek var ya. istedigi kadar tecrubeli olsun yemis bitirmis olsun motoru babamin oglu olsun yine vermem, giremem kontrolümde olmayan sorumluluklara.. _________________ zamanla her?ey olar!
Arkadaşlar ciddi hoş bi konu.Tek kelime vermem. Herşeyde böledir nasıl alındığını bilmez,ne olduğunu kıymet bilmez. Şu ana kadar motorlu çok arkadaşım oldu hiç birinden istemedim motoru, istemem de biraz nadirim yalnız o ona ait bi araç , kiralarım parası neyse verirrim vah tüh demekten iyidir. Ayrıca insanlar hevese kapılıyo kendini bi anda motora binebileceğini düşünüyo(bisiklet zannediyo) insanların motora binmeden önce bi eğitimden Hatta bu eğitimin çok ciddi anlamda olması gerekiyo...
Tarih: 27.01.2005 - 17:39 Mesaj konusu:
bunun iyi bir fikir olduğunu düşünmüyorum. benim korkum kaza ve sonrası zaten verirsen eşe dosta verirsin. kaza olursa geride kalanlara ne dersin ne anlatırsın allah korusun birde ölüm olursa. sebep olmaktan korkuyorum. ve çok akıllıca değil. motor bir babama veriyorum istediğinde birkaç sayılı kişiye.ama misal dedem motorunu ne babama verir ne bana. biz böyle gördük,alıştık... _________________ Motor Demek? ?zg?rl?k Demek....
=======================
Suzuki GS500
(B?y?nce 750 olacak)
Kayıt: Nov 21, 2004 Mesajlar: 57 Nereden: Yzmir / Kar?yyaka
Tarih: 27.01.2005 - 17:40 Mesaj konusu:
16 ocakta Motor direksiyon sınavına girdim.Sınav pistinde genç bir arkadaş abi senin motorunla sınava giremmi ? diye sordu.Aha da soru :evil: Ulen kurscu amcalar motor getirmemiş sırada var 10 kişi .hafiften yağmur da yağıyor .Allahtan bencilliğim tuttu hemen HAYIIIIIRRR dedim. Sonradan ayıp mı ettim acaba diye vijdan oldum ama kararım bence kesinlikle doğruydu.Tabii yapı meselesi sonuçta kimi eşyasını (Ki Allaha şükür motorumuza eşya dan daha başka derin anlamlar yüklemişiz )başkası ile paylaşır kimi bencileyin gibi olaya sıcak bakmaz .Valla ne kimsenin motoruna binmek isterim ne de (Bana motoru öğreten Hakan arkadaşım hariç) motorumu isteyerek kimseye veririm bu da böle biline.(Ulen motorda motor olsa Allahın Twisteri işte.)
ben de bi tek TOMAHAWK a veririm çünkü motor kullanmayı onun motoruyla öğrendim.. Eski motorum YBR 125 olsa bende bi başkasına öğretmek için veya kullanması için veririm ama bunu gene büyük konuşmayayım da heralde kimseye vermem bundan sonra... iki kişiye verdim biri düştü biri ucuz atlattı!!!!
"bir musibet bin nasihattan iyidir" demişler,aslında bu tip şeyleri hayatımızda çoğu zaman görüyoruz. abi bisikletini bir versene 10 dakka bir yere gidicem,araba lazım hafta sonu manita geliyor istanbuldan,abi evin anahtarı lazım bir rus buldum,motoru versene bir gazlayayım geleyim,silah lazım arkadaşlarla dağa gidip atış talimi yapıcaz...bazen candostun bazen arkadaşına bazen tanımadığın ama vermek durumunda kalacağın birisi. bu noktada bazı sorular aklınıza gelmeli,
1-ehliyeti varmı?(işinin ehli mi?)
2-herhangi bir hasar durumunda masrafı karşılayabilir mi?
3-alkollü mü?(bir bira bile kurtarmaz:))
4-ne amaçla istiyor(bir gazlayıp gelecekse hiç verme)
5-başına bir şey geldi; ailesi seni infaz eder mi?(motora bindiğini ailesi-eşi-çoluğu çocuğu biliyor mu?)
Bu sorulara mantıklı düşünüp cevap verebiliyorsan ok.Ben malı hakkaten kıymetli olan bir adamım,ancak maldan önce düşündüğüm tek şey karşımdakinin ve benim hayatımdır.Başkasının arabasına,motoruna,teknesine,uçağına,silahına,kızına,sözüne GÜVENMEM!Arkama artçı aldığım insanın kim olduğunu bilmeden almamaya özen gösteririm.Başkasının arkasına da çok elim vahim bir neden yoksa binmem...yanında silah taşıyan tanımadığım birisi varsa derhal uzaklaşırım...Uzun lafın kısası....
Motorun a....koyyim sana bşey olmasın... _________________ Objects in the mirror may appear closer than they are.
Tarih: 27.01.2005 - 20:31 Mesaj konusu:
Benden motosikletimi isteyecek insanla bırakın bir parça samimiyeti arkasdaslık bile yapmam ben.Konu kesinlikle maddiyat değil burada.
Arkadaşlarımda bilir bunu ve istenirse cevabım kesinlikle; onu istediğine pişman edecek kelimelerden oluşur. Çok kötü örnekleri gördüm ve yaşadım ben bu emanet motosiklet işlerinin.
Emanetin canının nerede olduğunu birçoğumuz bilir.
ya kullanmak isteyen motor tecrübesi varsa rahatlıkla veriyorum diğerlerine de isteyince vermek zorunda kalıyorum ama içim gidiyo _________________ ALAYINA YSYAN ÖLÜMÜNE ultrAslan
35 BTU 55
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız